De KinderKaravaan - Park Zuidbroek

Het reizende kindertheater in Apeldoorn

In de laatste week van de zomervakantie trekt de KinderKaravaan van Theater Orpheus door Apeldoorn. Iedere dag zijn er twee voorstellingen in één van de parken van Apeldoorn te zien. De voorstellingen zijn om 13.00 en 15.00 uur zijn vrij toegankelijk en duren 40 minuten.

Programma 
Maandag 26 augustus in het Matenpark (bij de Ezels)
Dinsdag 27 augustus in het Zuiderpark (bij Dok Zuid)*
Woensdag 28 augustus in Berg en Bos (bij de Speelweide)
Donderdag 29 augustus in het Mheenpark (Naast de speeltuin)
Vrijdag 30 augustus in Park Zuidbroek

*de voorstellingen in het Zuiderpark worden gecombineerd met het Kindervakantiespel georganiseerd door de Wijkraad Zuid en Stimenz.

De voorstelling 'Buurman in de natuur' is voor kinderen van alle leeftijden en (groot) ouders. Het decor zijn de bomen in het park, de toneelvloer is van gras, de stroom wordt opgewekt door zonne-energie en de voorstelling wordt natuurlijk gespeeld door echte acteurs. Als publiek geniet je van de voorstelling maar je mag ook zelf lekker meedoen.

BUURMAN IN DE NATUUR
Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken, groenten om van te smullen. En natuurlijk een boom om eens lekker in te klimmen, of een tak om aan te slingeren!

De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vastzit. Natuurlijk gaat er weer van alles mis, de natuur laat zich immers niet beteugelen. Van hagelbui tot schimmelziekte en van leidingbreuk tot een prachtig gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen staan de buurmannen sterk en vinden gelukkig altijd weer een oplossing.

DOE MEE!
Buurman in de Natuur is een duurzame voorstelling. We wekken zelf de energie op en hebben hiervoor de hulp van het publiek nodig! Je helpt stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken.

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Apeldoorn, Stimenz, Accres en de Wijkraad Zuid.