Daar gaan ze weer... De scholen zijn weer begonnen en het ́'normale' leven is weer begonnen. Hieronder vind je een aantal tips om het nieuwe schooljaar goed te kunnen beginnen, te bekijken of je kind lid wil worden van een hobby/sportclub, kinderfeestjestips en natuurlijk tips voor de komende tijd in de agenda. We wensen jullie een spetterend nieuw schooljaar, boordevol leuke naschoolse activiteiten, kinderfeestje en uitjes!

Naar school

10% korting bij Shoesme

Shoesme heeft dit najaar weer de leukste en meest trendy kinderschoenencollectie! Van coole sneakers, handige klittenbandschoenen, stoere bikerboots tot hippe laarzen, we hebben de perfecte schoen voor alle kids vanaf maat 18 t/m 35. Zo gaat je kind met de mooiste schoenen naar school. Speciaal voor jou hebben we nu een mooie deal: op vertoon van deze Shoesme Go-Kids voucher krijg je 10% korting op de gloednieuwe najaarscollectie bij de vier Shoesme brandstores, in Utrecht, Rotterdam, Breda, en Den Bosch.
10% korting >
Shoesme utrecht korting

Schoolbox

Gaat je kind binnenkort voor het eerst naar school? Maak de eerste schooldag in groep 1 nog leuker met de schoolbox! Hier zitten veel leuke cadeautjes in.
Bestel gratis!

Benodigdheden

En dan is het jaar weer begonnen en kom je erachter dat je nog spullen mist, of dat er toch iets stuk is gegaan vlak voor de vakantie. We helpen je op weg met een boodschappenlijstje voor de leukste items:

Hema kinderkleding

Broodtrommeltips

De eerste schoolweken zijn weer voorbij. Was het even wennen om de drinkbekers, fruitbakjes en broodtrommels weer te vullen? Gastblogger Maureen heeft een passie voor Bento en maakt een feest van elke broodtrommel. Lees hier verder voor inspiratie!
Broodtrommeltips

Hobby en sport

Zijn jouw kinderen al toe aan een hobby- of sportclub na schooltijd? Even lekker bijkomen na schooltijd is heerlijk, maar creatief of sportief bezig zijn ook!
Zie hieronder onze tips of kijk op de Hobby pagina voor een compleet overzicht!

Gratis proefles Telekids Musicalschool

In september zijn er weer proeflessen bij Telekids Musicalschool! Heerlijk toch, om na de zomervakantie een nieuwe hobby uit te proberen? Zingen, dansen, acteren… is het écht wat voor jouw kind? Boek dan een proefles! Ze worden door het hele land gegeven - kijk snel waar en wanneer er proefles is bij jou in de buurt en meld jouw kind aan.
Proefles Telekids Musicalschool
Telekids Musicalschool

Jumpsquare & JumpXL

Zijn jouw kids ook echt fan van jumpen? Bij Jumpsquare Nieuwegein en JumpXL Amersfoort start JumpScool weer! 10 lessen trainen om te jumpen als een pro! Kids leren de vetste tricks van de Jump Masters. Met een gezonde dosis lef, doorzettingsvermogen en conditie maken zijbinnenkort – alsof het niets is – een salto, cody of backflip. Gaaf toch? 

Jumpsquare Nieuwegein >

Jump XL Amersfoort >
Jumpsquare JumpXL

Tips voor leuke hobby- en sportclubs 

  • Leer programmeren en bouwen bij e2 Young Engineers in Utrecht. Binnenkort starten er weer toffe cursussen in verschillende plaatsen in de regio. 
  • Is jouw kindje voetbalfan van de Eredivisieclub FC Utrecht? Dan kan het lid worden van de Junior Tiger Kidsclub van FC Utrecht en de 11 voordelen ontdekken. 
  • De vetste Jumptricks op de trampoline leren de kinderen tijden Jump's Cool bij Play-in Utrecht. De nieuwe cursus start al op 4 september 2023.
  • Houdt je kind van dansen, muziek en toneel. Volg dan de leuke lessen van Kindertheater de Toverknol in Utrecht. Er zijn verschillende mogelijkheden voor dans-, muziek- en toneelles.  
  • De wachtlijsten van de zwemlessen zijn weer geslonken! Kinderen kunnen vanaf 3,5 jaar inschrijven en worden vanaf 5 jaar opgeroepen bij de zwembaden van Woerdensport: Batenstein Woerden en H2O Harmelen
  • Houdt je kind van Freerunnen? Bij Jump Freerun in Houten, Jump Freerun Utrecht, Jump Freerun De Bilt en kijk of deze sport echt bij hem/haar past. Op zaterdag 14 september 2024 is er open dag bij Jump Freerun in Houten 

Kinderfeestjes

Hieperdepiep Hoeraaaaa! De kinderen die in de vakantie jarig zijn geweest kunnen hun kinderfeestje gaan vieren! En natuurlijk zijn deze tips ook leuk om te bewaren voor de feestjes die later dit schooljaar nog gaan plaatsvinden! Is je kind binnenkort jarig? 
Download dan gratis onze verjaardag aftelkalender!
Aftelkalender
Aftelkalender verjaardag

Onze favoriete kinderfeestjes

  • Lekker spelen, gooien met verf of golf in the dark, het kan allemaal tijdens de kinderfeestjes van De Pretfabriek in Woerden.
  • Vier je je feestje thuis? Huur dan een springkussen bij SensationAir en maak er een groot feest van!
  • Play-in Utrecht biedt voor elk kind een passend kinderfeestje! Ga spelen, jumpen, klimmen, arcadespellen spelen, boek de escaperoom, VR of Urban Crazy Mini Golf.  
  • Met Lego kunnen kinderen zich altijd goed vermaken. Boek een Lego kinderfeestje met e2 Young Engineers 
  • Jumpen op trampolines én springkussens? Dat kan tijdens het kinderfeestje bij Jumpsquare in Nieuwegein. Trampolinespringen kan bij JumpXL in Amersfoort. 
  • Wist je dat je de leukste tipi tentjes kunt huren voor een slaapfeestje thuis bij DANSJA in IJsselstein? Je kunt er ook terecht voor leuke dansfeestjes. 

Tipi tentfeestje thuis DANSJA

  • Is je kind een echte voetballer? Vier kan een kinderfeestje bij FC Utrecht, je kunt kiezen uit een voetbalfeestje of een wedstrijdfeestje.
  • Gamen valt bij veel kinderen in de smaak. Go!Gaming Utrecht biedt geweldige gamefeestjes aan!
  • Een graffitifeestje in de buitenlucht kun je op verschillende plaatsen in de regio boeken bij Graffitifun!
  • De leukste zwemfeestjes vier je bij Batenstein en H2O. Op vrijdagavond is het altijd discozwemmen bij Batenstein en met mooi weer kun je ook je feestje vieren in de buitenspeeltuin BatensteinBuiten.
  • Vier stoere kinderfeestjes bij De Fabrique in Utrecht.
  • Stoeren trucks leren tijdens een gaaf freerun feestje? Dan kun je terecht bij JUMP Freerun in Houten
  • Ga lekker spelen en lasergamen bij Monkey Town in Maarssen en geniet van een volledig verzorgd feestje. 

Kinderfeestje Monkey Town Maarssen

Leuke uitjes voor in de agenda

Septembertraditie Kasteel de Haar

In september herleeft een eeuwenoude traditie en bezoekers van Kasteel de Haar krijgen de kans om de bedrijvigheid van vroeger zelf te ervaren. Het is een unieke gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen, teruggeworpen in de tijd, ongeveer 100 jaar geleden. Je wordt betrokken bij alle voorbereidingen, variërend van het oppoetsen van het koper tot het instrueren van het personeel en van het klaarmaken van het diner tot aan andere facetten van de voorbereidingen. Er zijn speciale activiteiten voor kinderen, zoals een speurtocht.
Meer info en tickets
Septembertraditie Kasteel de Haar

Oogstfeesten bij de stadsboerderijen in Utrecht

Vier samen de oogst! Na maanden van samenwerken op de stadsboerderijen en stadstuinen is het weer tijd om de oogst binnen te halen. Daar hoort een feestje bij! Met activiteiten voor jong en oud vieren we samen de oogst. Help mee met oogsten in de tuin, neem deel aan verschillende (kinder)activiteiten en kom smullen bij de kramen. 

In 2024 vieren ze de oogst op:

  • Zondag 8 september op Stadstuin Kanaalweg
  • Zondag 15 september op Griftsteede en Koppelsteede
  • Zondag 22 september op Steede Hoge Woerd en Eilandsteede
  • Zondag 29 september in Overvecht en Noordwest: op Gagelsteede, Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Zuilen

Oogstfeesten >
Oogstfeesten 2024

Kleuterbios bij Kinepolis Utrecht

Bij Kinepolis zie je vanaf 1 september Molang en Piu Piu voor het eerst in de bioscoop met een onvergetelijke familie-ervaring! Geniet van de beste momenten, verrassingen en spectaculaire acties. De Kleuterbios bij Kinepolis is speciaal ontworpen voor kinderen van 2 tot 6 jaar en vindt plaats op zondagochtend. Tijdens de Kleuterbios wordt het geluid van de film zachter gezet en blijft het licht in de zaal gedeeltelijk aan, zodat de kleintjes zich op hun gemak voelen. Na afloop ontvangen de kinderen een echt filmdiploma om mee naar huis te nemen!
Tickets >

Kinepolis Molang Kleuterbios

Muziek bij TivoliVredenburg

Het nieuwe seizoen van TivoliVredenburg gaat ook weer van start. Er staan ontzettend leuke familieconcerten en voorstellingen op de planning. Klap, dans, zing of stamp mee met je favoriete liedjes. TivoliVredenburg is dé plek voor muziekliefhebbers en is heel toegankelijk voor ouders en kinderen. Ze bieden een zeer divers programma aan in het nieuwe seizoen. Bezoek bijvoorbeeld Kikker swingt, My First Festival, Belle en het Beest of Zapp Mattheus. Voor ieder wat wils! 
Bekijk de agenda!
TivoliVredenburg Utrecht