Jaaa!! Wat hebben we hier naar uitgekeken zeg! Naar het moment waarop er weer uitjes open mogen. Dat er weer mogelijkheden zijn om erop uit te gaan met je gezin! Het buitenspelen en de boswandelingen met kinderen  waren ook fantastisch en zeker om van te genieten, maar we zijn zo langzamerhand wel toe aan iets nieuws! Gelukkig mogen een aantal uitjes weer open mits er aanpassingen zijn gedaan, die opgelegd zijn met betrekking tot de Corona maatregelen. In deze liveblog houden we je op de hoogte van de uitjes in Twente die geopend zijn en met welke maatregelen.

Let op: Bij alles geldt; VEILIGHEID BOVEN ALLES. Houdt je aan de maatregelen, de 1,5 meter afstand en vermijdt drukte

Avatarz Coronaproof uitje met kinderen

Avatarz 

Avatarz het klimbos in Deurningen is vanaf 16 mei weer geopend. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf.  

Maatregelen: 

 • Reserveren vooraf is verplicht
 • Klimmen gaat per hele uren op het hoge parcour
 • Klimmen gaat per halve uren op het lage parcour
 • Er zijn maximaal 10 personen bij het startmoment
 • Ouders die niet zelf klimmen, mogen niet aanwezig zijn in het klimbos
 • Voor de overige maatregelen en een uitgebreide uitleg ervan,  en om te reserveren klik je hier.

Shortgolf; Sportief gezinsuitje

Shortgolf is een sportief gezinsuitje in Tubbergen, Shortgolf is ‘korter’ golfen.  De afstanden tussen de holes is korter. De kortere afstanden zorgen ervoor dat er meer tijd besteed wordt aan golfen en minder aan lopen. Je kiest zelf of je 9 holes of 18 holes speelt.

Een leuk gezinsuitje met kinderen vanaf 8 jaar.  De baan heeft voldoende ruimte om de Corona maatregelen te hanteren.  Shortgolf is een activiteit van Familierestaurant Troubadour in Tubbergen. Reserveren is verplicht en kan telefonisch: 0546-621378. Voor meer informatie kijk je op de website van Familierestaurant Troubadour. 

Escaperoom Hof te Langelo

In Haaksbergen kun met je gezin een spannend spel komen spelen. Woon je als gezin onder één dak, dan ben je van harte welkom. Je kunt kiezen uit het GPS spel of de mini escaperoom (Kruiwagen). De locatie (een melkveehouderij) is sowieso al een uitje op zich.

Reserveren kan tijdelijk alleen telefonisch (06 42780002) of via het contact formulier op de website. Hier lees je ook meer over de maatregelen omtrent Corona. Klik hier om naar de website te gaan. 

Escaperoom

Speelboerderij de Flierefluiter in Raalte

De Flierefluiter in Raalte is gedeeltelijk geopend. Spelen in de buitenspeeltuin mag weer! De speeltuin is een heus speelparadijs voor kinderen. De kids kunnen heerlijk klimmen en klauteren in het avonturendorp, schommelen, trampoline springen, met de kabelbaan, voetballen, spelen met skelters en crossfietsen.

 • Alleen het buitenterrein is geopend 
 •  De horeca en de binnenspeeltuin inclusief het zitgedeelte blijven nu nog gesloten. (waarschijnlijk tot 1 juni)
 •  Houd 1,5 meter afstand tot elkaars huishouden. 
 •  Er gelden restricties m.b.t. het aantal personen in bepaalde gebouwen. Dit staat per gebouw aangegeven. 
 •  Reserveren is verplicht.
 • De buitenspeeltuin is geopend. 
 • Alle speeltoestellen inclusief de dierenweides en het zwembad zijn vrij toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. 
 • De binnenspeelschuur, het zitgedeelte binnen en de horeca zijn tot nader bericht gesloten.

speeltuin geopend

 

Dierentuin Nordhorn

De dierentuin in Nordhorn is weer geopend. Ook de speeltuinen in het park zijn toegankelijk. 

De doorgangsverblijven zijn open, maar het is alleen eenrichtingsverkeer. Het amfibiehuis en enkele kleinere gebouwen blijven gesloten voor nu.

Bij de ingang vragen ze je een mondkapje te dragen. In de rest van het park ben je vrij om wel of geen mondkapje te dragen. Bij de kassa kun je  ook mondkapjes kopen. Voor meer informatie kijk je op de website van Dierentuin Nordhorn. 

De Waarbeek in Hengelo

Attractiepark de Waarbeek is weer geopend. Let op: het is verplicht om online te reserveren. Ook als je al kaarten hebt, want je dient een tijd te reserveren. Er zijn per dag een beperkt aantal tickets/plaatsen beschikbaar.

Kano varen over de Bornse Beek

Wist je dat een dagje kanoën een super leuk uitje is met het hele gezin? Je bent bij elkaar, je bent actief bezig, je moet samenwerken en er kan tussendoor ook nog lekker gepicknickt of gezwommen worden.

Bij Proeflokaal Belgie in Almelo weten ze daar alles van en spelen ze op deze behoefte in. Ontdek de stroompjes, beekjes en riviertjes van Twente. Ideaal voor de beginnende kanovaarder, of zij die van de natuur genieten.

Coronaproof uitje met kinderen

Blotevoetenpad in Gelselaar

Het gehele Hemelvaartsweekend is het avonturen en- of blotevoetenpad vanaf 11:00 uur geopend.  Ze hebben een leuke actie!

Voor 14.95 p.p. mag je het avonturen- en/of blotevoetenpad lopen én krijg je daarna een heerlijke pannenkoek met blikje fris mee naar huis. Ook de museumwinkel Niehof is open om te neuzen. Let op: ze hebben beperkte ‘plekken’.

Reserveer je plek!  Bel naar 0545 -481371 om te reserveren.

Blotevoetenpad