Wil je lekker gaan zwemmen met de kinderen in een overdekt zwembad in Noord-Holland? Wij hebben de fijnste overdekte baden in de provincie voor je op een rij gezet. Heb jij al deze binnenzwembaden al eens bezocht met je gezin?

De fijnste overdekte zwembaden in Noord-Holland

Zwembaden vind je overal in Nederland, maar waar kun je nou het beste naartoe gaan als je lekker overdekt wilt zwemmen in Noord-Holland? Hieronder vind je een selectie van de fijnste binnenbaden van de provincie. En nee, dat is niet alles... natuurlijk zijn er nog véél meer, daar laten we op onze Noord-Hollandse regiosites nog veel meer van zien.

Zwembad Sportcentrum De Waterkanten in Lisse

Sportcentrum De Waterkanten is een nieuw sportcentrum in de Bollenstreek in de gemeente Lisse. Met niet alleen een zwembad, glijbaan, wedstrijdbad, peuterbad, babybad, maar ook sportzalen en horeca. Een compleet complex waar je als gezin of familie heerlijk een dagje kan vermaken.

Ook met gave glijbaan!

Zwembad De Heerenduinen in Velsen

Heerlijk ontspannen, een fanatiek baantje trekken of meedoen met één van de aquasporten? Bij zwembad De Heerenduinen kan het allemaal. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met glijbaan en waterspeeltafel. In het recreatiebad kunt u heerlijk relaxen in de Hot-whirlpool van 35°C. Zomers openen ze de deuren naar buiten en kun je gebruik maken van de buitenbaden met ruime ligweide.

Sportcomplex Koning Willem-Alexander SKWA Hoofddorp

Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) is een unieke plek om je grenzen te verleggen in gezondheid, ontspanning en sportprestaties. Je kunt er indoorsporten uitoefenen als amateur, maar ook als je grenzeloos ambiteus bent en topsport beoefent. Het hele gebouw is rolstoeltoegankelijk en geschikt voor aangepaste sporten op individueel gebied of in teamverband.

 

De Waterhoorn in Hoorn

In Hoorn vind je Optisport zwembad De Waterhoorn. Ze hebben hier een fijn recreatiebad met een waterstroom en een grote glijbaan en een lekker badje met een glijbaan voor de kleintjes. Prima plek voor een dagje zwemmen met de kinderen!

Zwembad de Waterhoorn in Hoorn

Fijn zwemmen in Hoorn

Zwembad Enkhuizerzand in Enkhuizen

Verderop in Westfriesland heb je zwembad Enkhuizerzand. Wedstrijdbad, recreatiebad, peuterbad, waterglijbaan, Turkse stoomcabines, zonnebanken, zwemmersbar, jetstreams, waterval, bruisplaten, bruisbanken en een prachtige speeltuin op een grote ligweide... het is er allemaal!

Leeghwaterbad Purmerend

Het mooiste zwembad in de regio Zaanstreek-Waterland is te vinden in Purmerend: het Spurd-Leeghwaterbad is een topzwembad. Het moderne zwembad heeft vier baden onder één dak, met alles erop en eraan. Buiten vind je bovendien een grote zonneweide met een peuterbad.

Zwembad Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend

Topzwembad in Purmerend

Zwembad de Waterdam in Edam/Volendam

In Edam-Volendam kun je lekker gaan zwemmen bij De Waterdam. Je kunt daar zowel binnen als buiten zwemmen. Het maakt dus niet uit wat voor weer het is - een zwemuitje met de kids is hier altijd goed.

Hoornse Vaart Alkmaar

De Hoornse Vaart is het grootste zwembad in de regio Alkmaar. Met zowel flinke binnen- en buitenbaden, glijbanen én een groot peuter/kleuterspeelbad met waterspeeltuin voor de allerkleinsten heeft het zwembad echt alles te bieden voor jong en oud. Er is ook een coole discoglijbaan waarbij je zelf je discoprogramma kunt kiezen! Buiten is het bij mooi weer heerlijk vertoeven en zijn er grote grasweides om je handdoek neer te leggen.

De Hoornse Vaart

Ik wil zwemmen bij De Hoornse Vaart!

De Holle Bolle Plons in Tuitjenhorn

De Holle Bolle Plons is verrassend leuk, zeker voor de allerkleinsten! Er is een klein zwembadje en de rest van de ruimte bestaat uit waterglijbanen en een groot, interactief peuterbad. Het is heel speels en sfeervol ingericht in een 'ruimte' thema wat van elk kind de fantasie zal prikkelen. Er is ook een fijn terras met prima zicht op alle zwem- en speelplekken!

De Holle Bolle Plons

Ik wil daar plonsen!

Ooghduyne in Julianadorp

Je denkt er misschien niet zo snel aan om te gaan zwemmen op een vakantiepark als je er zelf niet op vakantie bent. Maar dat kan dus prima! Ook bij Landal Vakantiepark Ooghduyne kun je heerlijk zwemmen met je kids. Het is een overzichtelijk zwembad met een hele lange glijbaan, een peuterbad, een groot bad, bubbelbad en een stroomversnelling. 

Zwembad Ooghduyne

Lekker zwemmen bij Ooghduyne

Noorderparkbad in Amsterdam-Noord

Zoals te verwachten is zijn er in Amsterdam veel zwembaden te vinden. Een bijzondere is het Noorderparkbad in Noord. Het is de vervanger van het verouderde Floraparkbad - helemaal nieuw gebouwd met allerlei duurzame voorzieningen. Maar vooral kun je er heel fijn zwemmen met de kids, zowel binnen als buiten.

De Mirandabad Amsterdam

Ook beroemd in Amsterdam: het De Mirandabad met haar prachtige glazen koepel. Daaronder ligt het heerlijke golfslagbad. Ook is er natuurlijk een apart peuterbad voor de kleintjes en een 25-meterbad voor het serieuze zwemwerk.

Zwembad De Mirandabad in Amsterdam

Zwembad De Zandzee in Bussum

Door naar 't Gooi: daar kun je heerlijk gaan zwemmen met je gezin in Zwembad De Zandzee in Bussum. Er zijn verschillende baden, springplanken, een glijbaan en een wildwaterkreek dus veel zwemplezier met je kinderen.

Nog veel meer zwembaden in Noord-Holland!

Waren dat alle zwembaden in de provincie Noord-Holland, horen we je denken? Natuurlijk niet! Er zijn er nog veel meer... kijk maar eens naar deze overzichten per regio:

 

Log In