Ieder jaar gaan wij op pad met het Vakantiepaspoort van de Rotterdampas. Omdat wij dit zo leuk vinden en de kinderen hier ieder jaar weer naar uitkijken, nemen we jullie dit jaar mee op reis. We gaan iedere week met het vakantiepaspoort naar verschillende bestemmingen in Rotterdam. We beginnen deze week met een rondje centrum.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Euromast met kinderen
Meer weten

Euromast met kinderen

Parkhaven 20, Rotterdam

Familie uitje op hoogte in Rotterdam Willen jullie met de kids Rotterdam vanuit de lucht bekijken? G... bekijk

 
Mariniersmuseum Rotterdam
Meer weten

Mariniersmuseum Rotterdam

Wijnhaven 7-13, Rotterdam

Kom met de kids naar het Mariniersmuseum in Rotterdam! Stap binnen in de wereld van het Korps Marini... bekijk

 
Maritiem Museum Rotterdam
Meer weten

Maritiem Museum Rotterdam

Leuvehaven 1, Rotterdam

Weet jij hoeveel invloed de maritieme wereld op het dagelijks leven heeft? Je ontdekt het in het Mar... bekijk

 
Beleef Remastered Rotterdam met kinderen
Meer weten

Beleef Remastered Rotterdam met kinderen

Willemsplein 79, Rotterdam

Beleef Remastered Rotterdam De beleving die je niet mag missen. De oude Hollandse Meesters herontdek... bekijk

 
Kindermuseum Villa Zebra
Meer weten

Kindermuseum Villa Zebra

Stieltjesstraat 21, Rotterdam

Een museum voor het hele gezin! Dat is nog eens een goede plek voor een leuk gezinsuitje. Villa Zebr... bekijk

 

Op reis met het Vakantiepaspoort in Rotterdam Centrum

Op de eerste maandag van de vakantie gingen wij naar Rotterdam Centrum om een gezellig dagje weg te gaan. Natuurlijk hadden wij eerst het vakantiepaspoort gehaald bij het gemeentehuis en we hadden al een plan gemaakt. 

Wij gaan naar:
💜Het Mariniersmuseum (entree + verrassing)
💜De Kids Marina
💜Het Maritiem Museum (entree + speurtocht)
💜De Laurenskerk
💜Goudstroop
💜De Rotterdampas (verrassing)

Korte samenvatting van onze dag met het Vakantiepaspoort in Rotterdam Centrum:
✅ We waren om 10u in de parkeergarage en gingen om 16u weer naar huis.
✅ Totale kosten van deze dag € 7,50 en € 10,50 parkeren.
✅ Ongeveer gelopen: 6000 stappen.
✅ Super leuke dag voor ons allemaal.

Als wij een dagje weg gaan maken we altijd een plan van te voren. Zo hadden we al een plekje in de parkeergarage gereserveerd. Kijken we waar we allemaal naar toe willen en bereiden we Julia (7) en Melle (4) voor op wat we gaan doen. 

We hebben om 10 uur een plekje gereserveerd in de Oude Haven parkeergarage en vanaf daar gaan we naar het Mariniersmuseum.  Het Mariniersmuseum kennen we al wel, alleen is dit een museum waar we graag komen en dat zeker leuk is om vaker te bezoeken. We gaan naar binnen en de kids krijgen de eerste stempel in hun paspoort, altijd een feestje! 

Het vakantiepaspoort is bij ons altijd een groot succes, het sparen van stempels is een activiteit op zich. Daarnaast vinden Melle en Julia het heel leuk om door het boekje te bladeren en te kijken wat er allemaal te doen is. Dit jaar is het boekje iets veranderd en staan er ook spelletjes in. Daarnaast is vooral Melle groot fan van Mika, het poppetje waarmee je op reis gaat met het paspoort.

Vakantiepaspoort Rotterdam

Het Mariniersmuseum

In het Mariniersmuseum staat een hele stoere truck bij de ingang. Die zorgt meteen voor het eerste plezier, want in zo'n stoere truck zitten is natuurlijk heel tof. Terwijl ik nog wat uitleg krijg en een audiotour voor de kids, vermaken Julia en Melle zich in de truck. Beide kids willen op de foto in de truck en daarna vervolgen we onze weg naar boven. 

Helemaal boven in het prachtige pand van het museum begint ons avontuur met een film en daarna twee kids die heel enthousiast de route van de audiotour volgen. Op deze verdieping kunnen ze ook als een echte Marinier klimmen en klauteren. Maar aangezien Melle z'n elleboog heeft gebroken, slaan we dat vandaag even over.

Op de tweede verdieping vervolgen we ons avontuur en zijn de boot en het voertuig favoriet. Wat leuk is om te zien is dat de kinderen met ieder bezoek een andere focus hebben, waar het bij Melle vooral nog zien  en rondlopen is, is voor Julia vooral lezen en begrijpen de focus en zo is dus ieder bezoek weer anders.

Gezinsuitjes Rotterdam met Go-Kids     Go-Kids Rotterdam op pad met het Vakantiepaspoort

Op de eerste verdieping worden we meteen opgevangen door een medewerker van het Mariniersmuseum. We gaan op patrouille en de kids krijgen uitleg. Ze krijgen een opdracht om zoveel mogelijk afbeeldingen te vinden binnen 7 minuten ( we krijgen iets meer tijd omdat Melle met z'n gebroken elleboog iets meer tijd nodig heeft). We gaan met z'n allen de opdracht aan en vertrekken op patrouille. Dit is ontzettend tof! Het is echt een team opdracht waarbij we allemaal samenwerken, allemaal fanatiek zowel de afbeeldingen zoeken, de weg volgen, de tijd in de gaten houden en onze extra uitdaging: Melle overal mee krijgen :). Super tof! We zijn op tijd terug en hebben alle afbeeldingen gevonden! Aan het einde van de patrouille is een ruimte waar je opdrachtjes kunt doen, je  kan verkleden en foto 's kan maken met attributen. Hiermee eindigt ons bezoek aan het Mariniersmuseum.

Gezinsuitjes met het Vakantiepaspoort zomervakantie 2023     Go-Kids Rotterdam op pad met het vakantiepaspoort

De Kids Marina

Onze reis vervolgt naar de Leuvehaven waar de we Kids Marina bezoeken. Dit zijn leuk gekleurde bootjes die je voor 15 minuten kan huren met maximaal 5 personen. Het ziet er super leuk uit en hoe leuk is het dat je als kind zelf door de haven mag varen in je mini bootje. Oke er moet wel een volwassenen mee, maar het is tof. Melle wilt niet omdat hij bang is dat z'n gips nat wordt. Maar Julia, papa en tante Bianca hebben er zin in. Dus dit gaan met z'n drieën varen terwijl Melle en ik een rondje door de haven wandelen en foto's maken van het drietal in het bootje. Super leuk om te doen en goed te combineren met bezoekjes.

Kidmarina met het Vakantiepaspoort     Go-Kids Rotterdam op pad met het vakantiepaspiirt

Het Maritiem Museum

Na het varen eten we even wat met uitzicht over de haven en daarna lopen we door naar het Maritiem Museum. Ook al een museum waar we vaker komen. Waarbij Professor Plons altijd favoriet is, besluiten we dit vandaag over te slaan. Het is echt een super toffe speelervaring alleen kan Melle niet vrij uit spelen en dat vinden we sneu. Daarnaast is er genoeg te doen dus gaan we op expeditie en doen we de speurtocht en de extra activiteiten buiten. De expeditie naar het boorplatform is super tof. Eerst luister je naar een video met instructies en uitleg en daarna ga je naar het platform. Hier kan je van alles doen, wat ook met één arm wat uitdagend is, maar zeker niet minder leuk. Na de expeditie gaan we naar buiten en doen we de speurtocht met extra activiteiten. Dit is super leuk in elkaar gezet en als je 3 opdrachten hebt gedaan krijg je ook nog eens korting op een ijsje en iets leuks. Extra motivatie om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Zo leuk dat er zoveel extra's wordt georganiseerd!

Maritiem museum met het vakantiepasport     Go-Kids Rotterdam voor het vakantiepaspoort

De Laurenskerk

Na dit bezoek lopen we door naar de Laurenskerk, deze is helaas gesloten op maandag. Wij vinden het altijd leuk en interessant om in een kerk te kijken, dus hij blijft op ons lijstje staan en wie weet kunnen we dit bezoek een andere keer doen. We maken natuurlijk nog wel wat gekke foto's.

Go-Kids Rotterdam op pad met het Vakantiepaspoort    Go-Kids Rotterdam bij de Laurenskerk met het vakantiepaspoort

Goudstroop en de Rotterdampas

Dan gaan we naar Goudstroop, hier komen we graag omdat deze stroopwafels echt heerlijk zijn en een echte traktatie na alle activiteiten en het wandelen. We gaan buiten op een bankje zitten om de wafels op ons gemak op te eten. We tellen onze stempels en we hebben er al 5! En met 5 stempels mag je langs het kantoor van de Rotterdampas om een verrassing op te halen! Dit hoeven we geen twee keer te zeggen. Melle en Julia lopen enthousiast naar de bibliotheek waar het kantoor van de Rotterdampas is. Hier zien ze al snel een grote kartonnen Mika staan, waar de kids mee op de foto willen. Ze krijgen van de dame van de Rotterdampas de volgende stempel en een hele leuke verrassing! Iets dat Mika ook bij zich heeft. Maar wat het is, mag je zelf gaan ontdekken!

Goudstroop met het vakantiepaspoort    Vakantiepaspoort 2023 met Go-Kids Rotterdam

Onze dag was helemaal top en echt een dikke aanrader voor een dagje Rotterdam met het gezin en vergeet vooral het Vakantiepaspoort niet. Kijk hier voor alle informatie over het vakantiepaspoort.

Go-Kids Rotterdam gezinuitjes

Log In