Op reis met het vakantiepaspoort in Rotterdam Noord

Deze week gaan we op reis door Rotterdam Noord met het vakantiepaspoort.

Wij gaan naar:
πŸ’œPlaswijckpark
πŸ’œVerhage
πŸ’œDe Speeldernis
πŸ’œDe Frietboutique
πŸ’œBoerderij het Lansingerland

Korte samenvatting van onze week met het Vakantiepaspoort op Rotterdam Noord
βœ… We hebben dit rondje met de auto gedaan. 
βœ… We hebben hier meerdere dagen over gedaan.
βœ… Lekker veel buiten en veel wandelen.
βœ… Veel spelen en lekker eten.
βœ… Met reistijd en bezoek kan je zeker wel drie dagen op pad zijn.
βœ… Totale kosten van alle bezoekjes: € 18.80 per kind

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Gezinsuitje - Familiepark Plaswijckpark
Meer weten

Gezinsuitje - Familiepark Plaswijckpark

Ringdijk 20, Rotterdam

Als je zoekt naar een dagje vermaak in de omgeving van Rotterdam, dan zit je hier goed. Spelen, ontd... bekijk

 
Natuurspeeltuin Speeldernis
Meer weten

Natuurspeeltuin Speeldernis

Roel Langerakweg 25b, Rotterdam

Lekker spelen in de natuur bij speeltuin de Speeldernis Natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam ... bekijk

 
Boerderij het Lansingerland
Meer weten

Boerderij het Lansingerland

Hoeksekade 146, Bergschenhoek

Top Boerderij het Lansingerland in Bergschenhoek bekijk

 

Op reis met het vakantiepaspoort in Rotterdam Noord

De Havenspeeltuin in Plaswijckpark

In Rotterdam Noord komen wij erg vaak. Zo hebben we een abonnement op Plaswijckpark en gaan wij vaker naar kinderboerderij De Blijde Wei. Voor het Vakantiepaspoort gaan we dus eerst naar Plaswijckpark. Dit hebben we in het begin van de vakantie gedaan, toen zijn we naar de Havenspeeltuin geweest. Melle had toen net z'n arm gebroken dus hebben we voor hem een zak meegenomen voor over zijn gips. Meteen in de ochtend zijn we naar Plaswijckpark gegaan en meteen naar binnenkomst liepen we door naar achter om naar de Havenspeeltuin te gaan. In de zomer komen wij hier vaker omdat Melle en Julia het heel leuk te vinden om hier te spelen. In de winter vinden ze dan weer de binnenspeeltuin het leukst. En alle periode tussen door en dus ook in deze niets zo zonnige zomervakantie vinden ze eigenlijk alles wel leuk in Plaswijckpark. Diertjes kijken, de draaimolen in, de waterfietsen, bootje varen, de zand en waterspeeltuin en het verkeerspark. Heel veel leuke dingen, alleen door Melle z'n gebroken arm zijn we hier echt alleen nog maar geweest voor de Havenspeeltuin en dit blijft gewoon een top waterspeeltuin die eigenlijk bij iedereen wel op de planning moet staan in de zomermaanden.

Plaswijckpark x Go-Kids    Plaswijckpark x Go-Kids

De Frietboutique in Kralingen

De Frietboutique in de Lusthofstraat is een heerlijke plek om een frietje/ patatje te eten. Niet alleen is de Lusthofstraat altijd leuk om naar toe te gaan en is de patat van de Frietboutique heerlijk, ze verkopen ook nog eens heel lekker ijs, wat al reden op zich is om hier naar toe te gaan! De kids eten nog even lekker hun patatje op terwijl ik even aan de overkant een winkel in ga. Een hele fijne combinatie dus. Je krijgt hier met het vakantiepaspoort korting op een frietje! Ben je daarna nog niet uitgegeten en gedronken dan kan je altijd nog even naar Juffrouw van Zanten toe gaan waar ze ook een leuke actie hebben met het Vakantiepaspoort.

Frietboutiqie x Go-Kids Rotterdam     Frietboutique x Go-Kids Rotterdam

Boerderij het Lansingerland

Boerderij het Lansingerland, zit zoals het als doet vermoeden in Lansingerland. Deze zorgboerderij is goed verzorgd en heeft een prachtige landwinkel vol mooie en lekker producten. We moeten even zoeken of we ook echt in de winkel moeten zijn voor de Farm Safari maar daar zijn we inderdaad goed. We bestellen 2 x de Farm Safari met het paspoort en krijgen een rugzakje, een voetbal en een stok met een klompje eraan. Bepakt vertrekken wij met het boekje van de speurtocht naar buiten, opzoek naar de juiste richting voor de speurtocht.
De speurtocht gaat langs de koeien in het weiland, langs het boerengolf, je mag zelf nog een geit vangen en door het volgen van de klompjes maak je een mooie wandeling en kom je uiteindelijk in de stal bij de koeien. Die grote koeien van zo dichtbij blijft altijd bijzonder en mooi om te zien hoe de melkmachine werkt. Hier voltooien we de speurtocht! We lopen terug naar de winkel en leveren de spullen en gaan de auto weer in. Dit was echt een hele leuke speurtocht, we hadden helaas geen lekker weer en zijn een aantal keer nat geregend, maar ondanks dat is deze speurtocht zeker een aanrader.

Boerderij het Lansingerland x Go-Kids Rotterdam      Boerderij het Lansingerland x Go-Kids Rotterdam

De Speeldernis Rotterdam Noord

Ik wilde Melle en Julia al heel lang meenemen naar de Speeldernis. Nadat eerder deze week het gips van Melle z'n arm af is gehaald en het een droge en best zonnige dag is, konden we er naar toe. De Speeldernis is een natuurspeeltuin in Rotterdam Noord vlak bij de Moskee en bij Neptunus. Je kunt er dichtbij parkeren en je mag hier lekker vies worden! Dus neem vooral droge kleding mee voor de terug reis.
Mijn kinderen zijn echt dol op natuurspeeltuinen, lekker spelen met water en zand, vies worden en de natuur een beetje verkennen. Bij de Speeldernis heb je twee gedeeltes, één voor kinderen met zwemdiploma's en één voor kinderen zonder zwemdiploma's. Wij hebben met z'n vieren het hele terrein verkend, ondanks dat Melle geen zwemdiploma's heeft hebben we hem wel meegenomen omdat we zelf ook alles wilden ontdekken. We zijn dus met z'n vieren gaan klimmen en klauteren maar pas echt vies en nat werden de kinderen in het ondiepe speel gedeelte. Hier hebben ze heerlijk gespeeld met water en zand. Vooral Melle kan dit echt uren volhouden. De Speeldernis is voor ons echt een top bestemming waar je ieder seizoen iets anders kan beleven en vooral lekker kan spelen!

Speeldernis x Go-Kids Rotterdam    Speeldernis x Go-Kids Rotterdam natuurspeeltuin gezinsuitjes

IJsje eten bij Verhage Rotterdam Nesselande

Na ons uitje bij de Speeldernis zijn we onderweg nog even gestopt voor een softijsje bij Verhage Nesselande. Wist je dat je met het Vakantiepaspoort een gratis kinderijsje kunt halen bij alle Verhage Stores in Rotterdam?

IJsje eten Verhage Nesselande

 

Wat heb jij al gedaan met het Vakantiepaspoort?

Vakantiepaspoort x Go-Kids Rotterdam

 

 

 

 

Log In