Op reis met het vakantiepaspoort in Rotterdam West

In de derde week van de vakantie gaan we op reis door Rotterdam West met het vakantiepaspoort

Wij gaan naar:
πŸ’œHet Keringhuis
πŸ’œDe Floating Farm
πŸ’œMuseum Rotterdam

Korte samenvatting van onze dag met het Vakantiepaspoort op Rotterdam West:
βœ… We hebben dit rondje met de auto gedaan. 
βœ… Totale kosten van deze dag € 2,50 (voor 2 flesjes melk).
βœ… Niet veel gelopen wel veel bewogen.
βœ… Museum Rotterdam is voor de allerjongste wel heel pittig.
βœ… Met reistijd en bezoek ben je een hele dag onderweg.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Museum Rotterdam
Meer weten

Museum Rotterdam

Coolhaven 375, Rotterdam

Kom met de kids naar Museum Rotterdam! In de mooie stad Rotterdam bevindt zich het Museum Rotterdam, ... bekijk

 
Stadsboerderij Floating Farm Rotterdam
Meer weten

Stadsboerderij Floating Farm Rotterdam

Gustoweg 10, Rotterdam

Bezoek de drijvende boerderij in de haven van Rotterdam In Rotterdam is de allereerste drijvende boe... bekijk

 
Keringhuis bij de Maeslantkering
Meer weten

Keringhuis bij de Maeslantkering

Maeslantkeringweg 139, Hoek van Holland

Leuke activiteit voor jong en oud! Leer van alles over het water om ons heen! Komen jullie ook? bekijk

 

Op reis met het vakantiepaspoort in Rotterdam West

Al weer de derde keer dat we op pad gaan met het vakantiepaspoort. Dit keer in Rotterdam west! We gaan naar drie bestemmingen en beginnen met de bestemming het verst weg: Het Keringhuis bij de Maeslantkering. Dit is een stukje rijden vanaf Rotterdam, maar omdat dit bij Hoek van Holland hoort, hoort dit ook zeker bij Rotterdam West. We rijden in een half uurtje naar het Keringhuis waar het makkelijk parkeren voor de deur is. Wij gaan naar binnen en kiezen er voor alleen het bezoek te doen en niet de rondleiding te volgen. Eigenlijk wel heel jammer, maar Melle wilde niet door z´n gebroken arm, dus dan doen we het ook niet.

Keringhuis x vakantiepaspoort    Keringhuis Maeslantkering x Vakantiepaspoort

Eerst komen we in een ´oud huisje´ dat bijna een meter onderwater had gestaan. De oude spullen en beschadigingen maakten indruk. Grappig was dat Julia het leuk vond dat er vogelhuisje bewaard warenπŸ˜…, ze bedoelde de tijdschrifthouders. Als je verder loopt door het Keringhuis kom je verder in verschillende interactieve gedeeltes waar je van alles leert over water, het getijde, wind, springvloed, NAP, de Deltawerken en nog veel meer. Met allerlei leuke en leerzame vragen en opdrachten ontdek je alles wat je als ouders ook nog niet wist. 
Naast deze toffe manier van ontdekken kan je ook nog een film kijken over de Deltawerken, een rondleiding volgen, genieten van de horeca, buitenspelen en naar boven lopen om over de Waterweg uit te kijken. Er valt hier genoeg te beleven!

Floating Farm Rotterdam

Wij kende de Floating Farm nog niet, maar toen we in Vakantiepaspoort App bezochten en op zoek gingen naar een leuke route in Rotterdam wisten we meteen dat we hier naar toe wilden. Een drijvende duurzame boerderij helemaal voorbereid op de toekomst en ook nog eens met oog voor dierenwelzijn en circulaire ontwikkeling. Dus na ons bezoek een het Keringhuis rijden we meteen door naar de Floating Farm. Dit is zo´n 25 minuten rijden. Je kunt hier prima in de buurt parkeren en de Floating Farm is goed te herkennen :).
Bij aankomst loop je eerst door de winkel waar je het paspoort kan laten scannen. We komen hier zo terug dus gaan meteen door naar de boerderij. Het ruikt hier ook echt naar een boerderij en je ziet meteen ook al de koeien in de wei. Achter op het erf staat een kleine stal met kalfjes erin. Deze zijn zo schattig dat we er even blijven kijken. We lopen verder want we zijn erg benieuwd naar het drijvende gedeelte van deze boerderij. Wat meteen al op valt zijn alle zonnepanelen die op het water liggen.

Floating Farm Go-Kids      GO-Kids op de Floating farm
De loopburg naar de Floating Farm vinden Melle en Julia een beetje spannend maar ook heel stoer, want je loopt zo recht op de koeien af. De koeien staan ook redelijk vooraan dus dat maakt het nog spannender. Want een koe van dichtbij is wel heel groot! We kijken hier wat rond en vinden het heel bijzonder, hoe normaal deze boerderij lijkt maar op zoveel manier heel bijzonder is.
Aan het einde van ons bezoek kopen we twee flesjes melk die wij heel lekker vonden en zo kon je nog meer hele lekkere bewuste en mooie producten kopen. Echt een aanrader.

Museum Rotterdam

Na ons bezoek aan de Floating Farm rijden we in 10 minuten naar Museum Rotterdam. Dit museum lijkt ons heel indrukwekkend maar wel lastig met Melle. Dit keer niet omdat hij zijn arm gebroken heeft, maar omdat hij net iets te jong is om dit echt te begrijpen. Museum Rotterdam gaat over de oorlog en bij binnenkomst wordt ook aangegeven dat het een best indrukwekkend museum is. We besluiten de gok te nemen gaan met z'n vieren het museum in. We krijgen een goede uitleg over wat er allemaal te doen is en beginnen met de kasten waarin allerlei voorwerpen liggen uit de periode 40'- 45'. Allerlei voorwerpen met een verhaal en doormiddel van een tablet kan je lezen wat het voorwerp is en het verhaal hierachter. Julia vindt dit prachtig, ze bekijkt het ene voorwerp na het andere. Melle en Martijn lopen samen verder en bekijken alvast de rest. Julia en ik lezen de verhalen en nemen onze tijd. 
Zo lopen we het hele museum door en ook voor Julia zijn bepaalde onderdelen van dit museum net iets te pittig. 

Museum Rotterdam x Vakantiepaspoort    Vakantiepaspoort x Go-Kids

Een onderdeel van je bezoek is de meeslepende Experience. Neem plaats aan een touchscreen-tafel van maar liefst acht meter lang en voor je het weet ben je terug in de tijd, op 14 mei 1940. Bominslagen, een brandende stad, het geschreeuw van mensen, instortende gebouwen en verwoeste huizen. Plotseling is er alleen nog maar een troosteloze kale vlakte. Wij hebben deze experience overgeslagen, maar met oudere kinderen is dit natuurlijk heel indrukwekkend! 

Vakantiepaspoort x Go-Kids

Dan is er ook nog het onderdeel de Verwoeste stad. Het bombardement, brand en puinruiming wissen een groot deel van de eeuwenoude gebouwde geschiedenis van de binnenstad. Maar wat is er blijven staan, hoe zag Rotterdam eruit en wat staat er nu, herken jij de stad?

Ook is er nog een super leuke Bouwplaats voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, dus deze slaan we ook even over. Maar dit bezoek was ondanks dat we niet alles konden doen, heel indrukwekkend en we komen hier zeker terug! 

Wat heb jij al gedaan met het Vakantiepaspoort? Laat het ons weten op social media of mail naar Karin@go-kids.nl

Go-Kids x Vakantie Paspoort

Log In