Stieltjesstraat 21, 3071 JV Rotterdam

Een museum voor het hele gezin! Dat is nog eens een goede plek voor een leuk gezinsuitje. 

Villa Zebra

In dit kindermuseum kunnen kinderen (en hun ouders) niet alleen ontdekken, maar ook doen! Er zijn interactieve tentoonstellingen, kunstworkshops en regelmatig klooi- of voorleesmiddagen. Er zijn tentoonstellingen voor verschillende leeftijden, voor peuters en kleuters maar ook voor kinderen tot en met 12 jaar. 

Kinderen mogen tijdens hun bezoek aan dit museum een eigen kunstwerk maken. 

Bij de tentoonstelling ZELF! maken peuters en kleuters op een speelse manier kennis met moderne kunst. De kunstinstallaties zijn interactief en stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Gezinsuitjes Rotterdam

De vijf speel- en kunstinstallaties van ZELF! zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar in samenwerking met kunstenaars. Je kunt een dag meedraaien in DE GROENTEKRAAM en de wonderlijke groenten en insecten ontdekken. Of stap in de koets van Assepoester en ontsnap uit de oven van het snoephuis in de SPROOKJES POP UP. Verken de wereld van HET EILAND, vind je weg door de jungle en relax op het strand. Met de TANGRAMKAT kun je oneindig veel tangramfiguren maken, van kleine aan de muur tot grote op de vloer. En als je een artiest in spe bent, kun je backstage de beste outfit vinden voor je optreden en het podium betreden van CIRCUS GIBRA.

Na een bezoek aan Villa Zebra zullen kinderen ongetwijfeld vaker naar een museum willen! 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor