Week twee van de vakantie. Voor ons de week dat we naar het Jeugdvakantieland gaan. Altijd leuk om hier naar toe te gaan! We gingen ook met het Vakantiepaspoort naar Kinderboerderij De Kooi en Bouwspeeltuin Maeterlinck!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Mariniersmuseum Rotterdam
Meer weten

Mariniersmuseum Rotterdam

Wijnhaven 7-13, Rotterdam

Kom met de kids naar het Mariniersmuseum in Rotterdam! Stap binnen in de wereld van het Korps Marini... bekijk

 
Maritiem Museum Rotterdam
Meer weten

Maritiem Museum Rotterdam

Leuvehaven 1, Rotterdam

Weet jij hoeveel invloed de maritieme wereld op het dagelijks leven heeft? Je ontdekt het in het Mar... bekijk

 
Kinderboerderij de Kooi
Meer weten

Kinderboerderij de Kooi

Maeterlinckweg 85, Rotterdam

Dit is niet zomaar een kinderboerderij... Ja, je kunt er dieren bekijken, aaien en voeren (niet met ... bekijk

 

Op reis met het vakantiepaspoort in Rotterdam Zuid

In de tweede week van de vakantie gaan we op reis door Rotterdam Zuid met het vakantiepaspoort

Wij gaan naar:
💜Jeugdvakantieland
💜Kinderboerderij de Kooi
💜Bouwspeeltuin Maeterlinck

Korte samenvatting van onze dag met het Vakantiepaspoort op Rotterdam Zuid:
✅ We hebben dit rondje met de auto gedaan. 
✅ Totale kosten van deze dag € 26,00 entree en € 9,00 parkeren.
✅ Niet veel gelopen wel veel bewogen
✅ Jeugdvakantieland is alleen te bezoeken van 17 juli t/m 27 juli

Jeugdvakantieland Rotterdam Ahoy

Al 65 jaar bestaat Jeugdvakantieland! Jeugdvakantieland in Rotterdam Ahoy is een groot speelparadijs voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Je kunt er van alles doen, zoals klimmen, klauteren, spelen in de ballenbak, een ritje maken in de draaimolen of een theatershow bekijken. Er zijn ook verschillende workshops, zoals knutselen, koken en dansen maar je kunt bijvoorbeeld ook je haar laten vlechten en leren schaken. Er is dus heel veel te doen!

Jeugdvakantieland met het vakantiepaspoort     Go-Kids Rotterdam bezoek Jeugdvakantieland

Wij zijn hier op dinsdag naar toe geweest. Julia was al eens eerder naar Jeugdvakantieland geweest maar Melle nog nooit. We hadden voor de zekerheid zwemkleding en handdoeken meegenomen want je kunt heerlijk buiten spelen met water bij Jeugdvakantieland. We komen aan bij Ahoy en aan de zijkant is de ingang voor Jeugdvakantieland. Onze eerste indruk is overweldigend want je komt binnen bij de kermisattracties. We besluiten eerst helemaal naar achter te lopen. En helemaal naar achter lopen is echt helemaal naar achter lopen. Wat is het toch groot hier. 

Jeugdvakantieland x Go-Kids Rotterdam      Jeugdvakantieland met het vakantiepaspoort Rotterdam

Achterin de tweede hal staat het helemaal vol met luchtkussens, het is hier één groot springkussenparadijs. Hoewel Melle nog met z'n arm in het gips zit, laten we hem op luchtkussens waar het rustig is, even lekker springen. Maar als het drukker wordt gaan we langzaam terug naar de andere ruimte. We doen van alles, lopen door een boekenwinkel, spelen een potje tafelvoetbal, Julia krijgt een vlecht in der haar, Melle laat een bootje varen. En zo gaan we heel het Jeugdvakantieland door. Dan zijn de attracties aan de beurt, alle kermisattracties hebben we gedaan. Wat ik een groot voordeel vind, is dat er geen oudere kinderen zijn, dus de kleintjes alle ruimte hebben om de attracties te ontdekken en dat doen ze dan ook! Na de attracties gaan we nog even naar buiten daar besluiten we toch dat we dit overslaan, hoe geweldig dit ook is. Maar met een arm in het gips is dit waterglijfestijn niet handig. We beloven plechtig volgend jaar terug te komen! 

Jeugdvakantieland met het vakantiepaspoort Rotterdam     Go-Kids Rotterdam bij Jeugdvakantieland

Bouwspeeltuin Maeterlinck

Na Jeugdvakantieland rijden we door naar Bouwspeeltuin Maeterlinck, dit is zo'n vijf minuten rijden vanaf Ahoy. Je kunt hier langs de weg, gratis parkeren. Met het vakantiepaspoort kan je hier kosteloos naar binnen, anders is het 1,-. Eenmaal binnen is er enorm veel creatieve energie en wordt er van alles gebouwd. Het eerste gedeelte van de speeltuin wordt er druk getimmerd aan verschillende hutjes en zijn mensen druk in de weer. Verder op zijn er nog grotere hutjes, deze zijn prachtig! Er staat wel een bordje bij dat deze hutjes alleen voor leden zijn dus we gaan er niet verder naar toe. We lopen verder door de speeltuin, hier is een groot verkeersplein met verkeerslichten, pleintjes en wegen. Hier wordt gezellig gespeeld. Iets na het verkeersplein is nog een zand speeltuin met een enorm leuk water/ zand speelgedeelte. Hier spelen de kindjes een tijdje. Daarna verkennen ze de hutjes waar nog druk aan getimmerd wordt. Hoewel we niet goed weten wat hier de bedoeling is, spelen Melle en Julia hier tussen de andere mensen door in de hutjes. We horen niet dat ze er niet mogen spelen dus we laten ze lekker gaan. Na een tijdje zijn ze wel echt moe van alle indrukken en het spelen en gaan we weer richting huis.
Bouwspeeltuin Maeterlinck is een heerlijke vrije speeltuin waar je ook iets kan eten en drinken en waar spelen en creatief bezig zijn samen gaan. 

Bouwspeeltuin Maeterlinck Go-Kids     Bouwspeeltuin Maeterlinc

Kinderboerderij de Kooi

Een paar dagen eerder zijn we naar Kinderboerderij de Kooi geweest. Met Melle, Julia en Luna ( Julia haar vriendinnetje) zijn we naar de Kooi geweest en hebben we de speurtocht gedaan. Eerst hebben we met z'n drieën de kinderboerderij en vooral de dieren verkend. Daarna hebben we de de speurtocht opgehaald bij een van de verzorgers. 

Kinderboerderij de Kooi met het vakantiepaspoort      Kinderboerderij de Kooi Go-Kids Rotterdam
Bij deze speurtocht krijg je een vel met foto's van plekken op de boerderij waar letters verstopt zijn. Alle letters bij elkaar vormen een woord en als je het woord hebt gevonden dan krijg je een stempel in je vakantiepaspoort. De stempels werken nog steeds als een super motivatie er wordt druk gezocht naar de letters en omdat wij deze kinderboerderij niet goed kennen is het een aardige zoektocht. Maar met drie enthousiaste speurders komt dat helemaal goed. Met de oplossingen rennen de kids weer naar de verzorger en krijgen een stempel in hun paspoort. We wilden hierna doorrijden naar Bouwspeeltuin Maeterlinck maar die gaat pas om 12u open. Het is heel leuk om deze speurtocht te combineren met spelen bij Bouwspeeltuin Maeterlinck, zorg dan dat je rond 11u bij de kinderboerderij bent, want dan kan je meteen door naar de speeltuin.

Heb je vragen, wil je iets kwijt of wil je meer informatie, mail dan naar Karin@go-kids.nl

Go-Kids Rotterdam voor de leukste gezinsuitjes

Log In