Staatsbosbeheer - regio Nijmegen
Diverse locaties, regio Nijmegen

Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. Een aantal van die gebieden vind je in regio Nijmegen. Staatsbosbeheer ontwikkelt en beschermt het groene erfgoed van ons land. Ze zorgen ervoor dat ook onze kinderen later nog met hun kleinkinderen de natuur kunnen beleven. Ze brengen de natuur dichter bij mensen.

Staatsbosbeheer voor kinderen

Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen om ze lekker te laten ontdekken in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, speelbossen in de natuur, een boomkroonpad en ze organiseren regelmatig activiteiten, zoals speuren naar sporen, uilenballen pluizen, wordt hulpboswachter of ga bij de jeugdnatuurclub.

Op diverse plaatsen in Nederland zijn er buitencentra. In deze buitencentra van Staatsbosbeheer valt veel te zien, te beleven en te leren. Vanaf hier worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze vind je allemaal in de agenda van Go-Kids. Dus voor een boswandeling met net iets extra’s ga je naar een natuurgebied van Staatsbosbeheer!

Natuurgebieden in regio Nijmegen

In regio Nijmegen beheert Staatsbosbeheer 7 natuurgebieden:

In deze gebieden valt van alles te beleven met je gezin. Er zijn verschillende wandelroutes, struinroutes, een mountainbikeroute, ruiterpaden, boswachterpaden en zelfs een kabouterpad. Ook kun je spelen in het Avonturenbos of deelnemen aan activiteiten en (groeps)excursies. 

>> Meer informatie over het kabouterpad in Sint Anthonis <<

>> Meer informatie over het Avonturenbos in Groesbeek <<

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Outdoor