Kamperen in de natuur! Hoe gaaf klinkt dat? Niet op een camping, maar zoek het avontuur op in het bos.

Oftewel: Logeren bij de boswachter

Staatsbosbeheer beschikt over 22 natuurkampeerterreinen en 5 groepsterreinen. Rust, vrijheid en ruimte vind je op deze terreinen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te kamperen in de natuur. Op vakantie in eigen land.

Natuurkamperen

Natuurkamperen: Kampeerterreinen met sanitair, maar wel midden in de natuur. Vaak in combinatie met een waterplas of speelplek voor kinderen. Elk Natuurkampeerterrein biedt iets unieks. Kamperen in het bos, bij een waterplas of in de duinen.

Hoe wil jij wakker worden? Van de fluitende vogels, het stromende water of van het knetteren van het kampvuur?! In een tipitent of boomhut? Bij Staatsbosbeheer is er heel veel mogelijk voor een avontuur in de natuur.

Groepskamperen

Groepskamperen: Zoals kamperen met schoolklassen, scoutinggroepen, verenigingen, families of een groep vrienden? Dit kan op één van de 5 groepsnatuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. 

Op deze groepsnatuurkampeerterreinen kun je perfect groepskamperen om zo met elkaar te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Er is genoeg te ontdekken, samen luisteren naar spannende verhalen bij het kampvuur, overdag opzoek naar dieren in het bos of een nacht lang sterren kijken. Kom groepskamperen bij de Boswachter van Staatsbosbeheer.

Logeren bij de boswachter in regio Nijmegen

In regio Nijmegen kun je in 3 gebieden van Staatsbosbeheer overnachten. In totaal zijn er in regio Nijmegen 4 overnachtingslocaties voor natuurkamperen en groepskamperen: