Lammetjesdagen, Paasactiviteiten, Lentemarkten, Koeiendans en nog veel meer leuke voorjaar activiteiten en gezinsuitjes voor kinderen en gezinnen!

Het is (tot nu toe) nog niet echt een koude winter geweest. We kunnen dan ook niet wachten tot het weer Lente is en we weer heerlijk alle buitenactiviteiten kunnen opzoeken! Op verschillende locaties in heel Brabant en Gelderland zijn alweer lammetjes geboren en veel schaapskooien en kinderboerderijen organiseren een Lammetjesdag. Vaak met extra activiteiten en uiteraard kun je de lammetjes (en andere dieren) komen bewonderen! Als je geluk hebt mag je de dieren zelfs wel aaien of knuffelen! Daarnaast is het natuurlijk 9 en 10 april 2023 Pasen en worden er veel leuke activiteiten en markten georganiseerd. Ook mag natuurlijk de Koeiendans niet ontbreken om het voorjaar in te luiden! 

Spring is in the air! 

spring is in the air, lente, springen, kinderen, voorjaar

Ben jij benieuwd naar alle voorjaarsactiviteiten in en rondom Den Bosch en Nijmegen? Volg dan nu deze liveblog. We vullen de blog regelmatig aan met leuke activiteiten en uitjes tips. Gezien de activiteiten, festivals, markten etc. soms nog wijzigen hebben we overal een link naar de meest actuele informatie toegevoegd. Check deze alsjeblieft altijd voor vertrek om teleurstelling te voorkomen!

Bij Kato - Boerderij Beleving in Sint-Oedenrode

In het buitengebied van Sint-Oedenrode vind je de super leuke belevingsboerderij Bij Kato. Hier laten ze je het pure boerderijleven ervaren en vertellen ze graag hun verhaal. Elke eerste woensdag van de maand kun je genieten op de boerderij. Stap op de huifkar om de biggetjes te knuffelen. Bij Kato Kids mag je lekker buiten spelen, varkentjes knutselen, het mega boerderijspel spelen, bootcampen en vies worden! Verder hebben ze elke week de Bij Kato Kids vrijdagen. Speel en geniet op de boerderij en leer wat een varken eet. Ga zelf aan de slag en maak het lekkerste eten voor de mascottes Harm & Dori! Komen jullie ook een heerlijke middag buitenspelen en ontdekken? Geniet van een super leuk uitje tussen de dieren!

bij kato, sint-oedenrode, varkens, dieren, uitje, gezinsuitje, eropuit, voorjaar, lente

Ontdek alle kidsmiddagen!

Op stap met de herder van De Wereldboom in Overloon

Op woensdag 1 maart en zaterdag 4 maart kun je in de krokusvakantie genieten van een heerlijke buitenactiviteit. Samen met de De Wereldboom schaapskudde mag jij op pad. Herder Frank leert je hoe je zelf schapen kunt drijven. De border collies Edge en Kate laten zien wat ze kunnen. Wil je een unieke verbinding met dieren en de natuur ervaren? Ga mee op stap! Je kunt je aansluiten bij een groep op bovenstaande data of een privé wandeling boeken. Op stap met de herder, een geweldig uitje voor jong en oud!

de wereldboom, schapen, voorjaar, lente, activiteiten, uitje

Fotograaf: Coby van Hespen

Lees verder!

Lammetjeskijkdagen bij De Schaapskooi in Schijndel

Bij de Schaapskooi in Schijndel organiseren ze regelmatig leuke activiteiten voor jong en oud! Er zijn al meer dan 70 lammetjes te bewonderen bij de Schaapskooi! En deze kun je bewonderen tijdens de Lammetjesdagen op zondag 12 maart en 26 maart. Ook mag je tegen een klein prijsje met de lammetjes op de foto, worden er beschuit met muisjes uitgedeeld, en mag je een schaapje van wol maken. Verder staat er een kraam met schattige knuffels! Wist je trouwens dat ze bij deze Schaapskooi ook een leuke speeltuin hebben met aangrenzend terras?!? Ook op 'normale' dagen is dit dus een leuk gezinsuitje, zeker met jonge kindjes.

Lammetjesdagen 2023 Schaapskooi Schijndel

Lees verder!

Koeiendans bij Melkveehouderij van Duinboer Paul in De Moer (bij Tilburg)

Zondag 26 maart kun je bij Melkveehouderij van Duinboer Paul genieten van het weidefeest 2023! Kom jij kijken hoe dit voorjaar de koeien weer in de wei gaan? Het belooft een groots spektakel te worden! Van de eerste melk van de koeien (die weer voor het eerst in de wei staan) wordt de unieke graskaas gemaakt. 

Koeiendans Duingoed Kaas Helvoirt voorjaar koeien in de wei

Meer info!

Kom in de Kas regio Den Bosch en Nijmegen

Op zaterdag 1 april en zondag 2 april is het tijd voor de 45ste editie van Kom in de Kas! Dit jaar staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas.

Ontdek alle locaties!

Aa-land dag in Vorstenbosch

Op zondag 2 april organiseren Alpacafarm Vorstenbosch en het Aa-land een markt met kramen van ondernemers gevestigd langs de rivier de Aa. Er zijn veel lokaal geproduceerde producten te vinden. Daarnaast ontdek je er verschillende ambachten. Je kunt dus heerlijk rondsnuffelen, de ondernemers leren kennen en een kijkje nemen bij de lieve alpaca’s. De alpaca’s zitten begin april vol in de wol, dus ze zien er extra mooi uit. Voor de kinderen is er een springkussen en ze kunnen zich laten schminken. Net als anders kunnen ze zich ook uitleven in de speeltuin met trampoline, duikelrek en grote zandbak met waterpomp. Tegen betaling is het mogelijk om een toffe alpaca speurtocht te doen.

alpacafarm vorstenbosch, alpaca, lentemarkt, markt, activiteiten, aa-land

Meer info!

Gezellige Voorjaarsmarkt in Dreumel

De eerste gezellige markt van Maas en Waal 2023 vind je net voor Pasen in Dreumel Op zondag 2 april tussen 10.30 en 17.30 vind je hier leuke kraampjes, live muziek en volop vermaak voor kinderen met o.a. een clown en draaimolen.

Ontdek het hier!

Op (zoek)tocht naar paaseieren bij Museumpark Orientalis (Heilig Land Stichting, Nijmegen)

Deze lente staat Museumpark Orientalis in het teken van (zoek)tocht, letterlijk en figuurlijk. Van 7 april t/t 4 juni ga je onder andere op zoek naar de betekenis ‘Piëta’ en speur je naar de collectie paaseieren die door het Museumpark verstopt liggen. De paaseieren zijn ‘verstopt’ tentoongesteld in verschillende dorpjes van het Museumpark. Speel eierbingo en probeer ze allemaal te vinden! Verder wordt er ieder weekend en tijdens de schoolvakanties een extra programma georganiseerd. O.a kindertheater, een vuurspuwer en verschillende workshops maken het museumbezoek tijdens deze dagen extra leuk. Voor ieder gezin ligt er bovendien bij de ingang een gratis pelgrimstasje klaar. Hiermee kunnen kinderen op (zoek)tocht gaan door het museumpark. 

pasen, paaseieren, museumpark orientalis,

Lees verder!

Paaskermis in Oss

Geniet 7 t/m 10 april van een super gezellige Kermis in Oss tijdens Pasen 2023 bij De Rusheuvel! Ontdek het nieuwe paasfeest met attracties, live muziek en meer! 

paaskermis oss, paasfeesten, pasen, kermis, oss, paasdagen

Meer info!

Vier Pasen bij Kasteel Hernen

In het Paasweekend van 8 t/m 10 april kun je met het hele gezin genieten van leuke activiteiten in Paasthema bij Kasteel Hernen. Hoe vierde men Pasen in de middeleeuwen? Kan jij alle eieren vinden in het kasteel? Verder kan je natuurlijk het kasteel met een “pratende” lantaarn verkennen, het geheim van de verdwenen toren ontdekken en heerlijk wandelen in de prachtige omgeving. Op tweede Paasdag komt de groep ‘Levende Historie Harderwijk’ naar kasteel Hernen. In het kasteel kom je zo’n 25 middeleeuwse lieden tegen van jong tot oud, die o.a. muziek maken, wol spinnen, koken en timmeren. Alles in een authentieke middeleeuwse sfeer! 

kasteel hernen, pasen, paasweekend, 2de paasdag, tweede paasdag, kasteel tot leven, middeleeuwen, gezinsuitje

Ontdek alle activiteiten!

Feest op Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss

Op 2e Paasdag 10 april is het van 12.00 tot 16.00 uur feest bij kinderboerderij De Elzenhoek! Maak een ritje op een pony, geniet van een poppenkastvoorstelling van poppentheater Ronzebons, klim in een boom als een aap, laat je prachtig schminken, doe mee met een leuke knutselworkshop en wandel over het evenwichtsparcours.

pasen, de elzenhoek, oss, kinderboerderij, activiteiten

Ontdek alle activiteiten!

Vier Pasen bij Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden

Op beide Paasdagen 9 & 10 april kunnen kinderen paaseieren zoeken in kasteel Ammersoyen. De eieren zijn verstopt op bijzondere plekjes in het hele kasteel. Bijvoorbeeld in kleine nisjes en achter spannende luikjes in de ridderzaal of in de wapenkamer. Een spannende zoektocht dus die door het hele kasteel gaat. Wie vindt als eerste het verstopte drakenei? Geniet ook van de heerlijke Paasbrunch met het hele gezin!

pasen, paaseieren zoeken, kasteel ammersoyen

Lees verder!

Kamelensafari's bij Kamelenmelkerij Smits

Het hele jaar door kun je op kamelensafari bij Kamelenmelkerij Smits op verschillende zondagen en in de vakanties! Tijdens de rondleiding leer je veel over het leven van de kameel, het ontstaan van het bedrijf en kunnen jullie de unieke dieren van dichtbij bewonderen. Jullie mogen onder andere meehelpen bij het verzorgen van de kamelen, een kamelenmelk-wafel bakken (en natuurlijk opeten) en de meest dappere kinderen mogen zelfs op een kameel zitten! Er lopen hier ook altijd super lieve kalfjes rond die je mag knuffelen en als je geluk hebt mag je zelfs meehelpen met het geven van een flesje! Ook beiden Paasdagen 9 en 10 april kun je genieten van super leuke activiteiten.

kamelenmelkerij smits, kalfje, knuffelen, flesje geven, voeren, uitje, gezinsuitje, eropuit, kinderen

Ontdek alle activiteiten!

Boerenmert in Liempde

Beleef een nostalgische dag in hartje Liempde. De Boeremèrt vindt ieder jaar plaats op 2e Paasdag maandag 10 april. Een entree voor deze lentemarkt kost € 4,00. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Met een lot maak je tevens kans op een prijs uit de loterij. Dit jaar met het thema: Speelgoed van alle tijden.

Lees verder!

Lentemarkt in Nijmegen

Op zaterdag 30 april staan er weer ruim 40 kramen in de sfeervolle hoostamboomgaard van Warmoes. In 14 jaar tijd is deze oorspronkelijke ‘stekjes- en plantenmarkt’ uitgroeid tot een regionaal begrip. Naast de markt in de boomgaard is er een gezellig terras waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Net als vorig jaar is er weer muziek op en rond het terras. Tevens worden er leuke (kinder-)activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zelf broodjes bakken, springtouw maken of geschminkt worden.

Meer info!

Adopteer een Lammetje bij De Schaapskooi Schijndel

Ook dit jaar kun je weer online een lammetje adopteren bij De Schaapskooi Schijndel . Kies samen met je kinderen vanuit een fotobibliotheek het allerliefste, knapste, schattigste lammetje en je krijgt per post een een geboortekaartje waar de gegeven naam en het registratienummer (oormerk) op staat. De stichting gebruikt deze inkomsten om extra goed voor de dieren te zorgen! 

schaapskooi schijndel, lammetje, lammetjes knuffel dagen, lammetjesdagen, lente, voorjaar, pasen

Bewonder ze hier!

De leukste Lente activiteiten en uitjes net over de grens 

In naastgelegen Go-Kids regio's staan er ook ontzettend veel leuke activiteiten en festivals op de planning. Deze zijn te leuk om niet te delen dus hierbij nog een kort overzicht met de allerleukste Lente items over de grens!

Go-Kids wenst iedereen een heerlijke Lente en fijne Paasdagen!! 🌷🌷 Heb jij nog een tip om dit voorjaar te vieren met de kids? Geef het door via lilian@go-kids.nl of stuur een pb!