Lente, Lammetjesdagen, Pasen en meer. Vier het voorjaar met kinderen in regio Den Bosch en Nijmegen!

Lammetjesdagen, Paasactiviteiten, Lentemarkten, Koeiendans en nog veel meer leuke voorjaar activiteiten en gezinsuitjes voor kinderen en gezinnen!

Het is toch nog een koude en vooral natte winter geworden. We kunnen dan ook niet wachten tot het weer Lente is en we weer heerlijk alle buitenactiviteiten kunnen opzoeken! Op verschillende locaties in heel Brabant en Gelderland zijn alweer lammetjes geboren en veel schaapskooien en kinderboerderijen organiseren een Lammetjesdag. Vaak met extra activiteiten en uiteraard kun je de lammetjes (en andere dieren) komen bewonderen! Als je geluk hebt mag je de dieren zelfs wel aaien of knuffelen! Daarnaast is het natuurlijk 31 maart en 1 april 2024 Pasen en worden er weer veel leuke activiteiten en markten georganiseerd. Ga paaseieren zoeken, op de foto met de paashaas of geniet van een heerlijke paasbrunch. Ook mag natuurlijk de Koeiendans niet ontbreken om het voorjaar in te luiden! 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kinderbeurzen regio Den Bosch
Meer weten

Kinderbeurzen regio Den Bosch

 

Als je kinderkleding, speelgoed en andere spullen nieuw moet kopen loopt de prijs snel op. Ideaal zi... bekijk

 
Kinderbeurzen regio Nijmegen
Meer weten

Kinderbeurzen regio Nijmegen

 

Als je kinderkleding, speelgoed en andere spullen nieuw moet kopen loopt de prijs snel op. Ideaal zi... bekijk

 

Spring is in the air! 

spring is in the air, lente, springen, kinderen, voorjaar

Ben jij benieuwd naar alle voorjaarsactiviteiten in en rondom Den Bosch en Nijmegen? Volg dan nu deze liveblog. We vullen de blog regelmatig aan met leuke activiteiten en uitjes tips. Gezien de activiteiten, festivals, markten etc. soms nog wijzigen hebben we overal een link naar de meest actuele informatie toegevoegd. Check deze alsjeblieft altijd voor vertrek om teleurstelling te voorkomen!

Bij Kato - Boerderij Beleving in Sint-Oedenrode

bij kato, sint-oedenrode, varkens, dieren, uitje, gezinsuitje, eropuit, voorjaar, lente

In het buitengebied van Sint-Oedenrode vind je de super leuke belevingsboerderij Bij Kato. Hier laten ze je het pure boerderijleven ervaren en vertellen ze graag hun verhaal. Elke eerste woensdag van de maand kun je genieten op de boerderij. Stap op de huifkar om de biggetjes te knuffelen. Elke 1ste zaterdag mag je lekker buiten spelen, varkentjes knutselen, het mega boerderijspel spelen, bootcampen en vies worden! Verder hebben ze elke week de Bij Kato Kids vrijdagen. Speel en geniet op de boerderij en leer wat een varken eet. Ga zelf aan de slag en maak het lekkerste eten voor de mascottes Harm & Dori! Komen jullie ook een heerlijke middag buitenspelen en ontdekken? Geniet van een super leuk uitje tussen de dieren!

Lees verder!

Tekenactiviteit 'Ey, zie je mij?' bij De Bastei in Nijmegen

tekenactiviteit, pasen, paasweekend, kinderactiviteit, de bastei, nijmegen

Ontdek je creatieve kant dit Paasweekend van 29 maart t/m 1 april in het Atelier van museum De Bastei! Laat je verbeelding spreken met onze tekenactiviteit: kies een biotoop, teken en verstop je ei in de omgeving. Leer over de diverse kleuren van eieren en hoe ze vogelsoorten helpen te camoufleren, zoals die aan de kust die perfect opgaan in hun zandige omgeving.

Lees verder!

Paaskermis in Oss

paaskermis oss, paasfeesten, pasen, kermis, oss, paasdagen

Geniet 29 maart t/m 1 april van een super gezellige Kermis in Oss tijdens Pasen 2024 bij De Rusheuvel! Ontdek het nieuwe paasfeest met attracties, live muziek en meer! 

Lees verder!

Paasspeurtocht bij Natuurcentrum De Maashorst in Nistelrode

Heb je je ooit afgevraagd waarom paaseieren worden verstopt door de Paashaas en niet door de Paaskip? Dat vinden ze bij Natuurcentrum de Maashorst ook! Daarom hebben de leden van de coole Kippenbende dit jaar alle eieren gestolen en verstopt. Help jij hen om de eieren op te sporen? Haal dit Paasweekend van 29 maart t/m 1 april een scorekaart op bij het natuurcentrum om de code van het slot te kunnen kraken aan het einde van de tocht.

Lees verder!

Kuikentjes en lammetjes knuffelen op het Scharrelnest in Wijchen

Ook dit jaar is het weer tijd om te genieten tijdens het Kuikenevenement op zaterdag 30 maart bij Camping en BSO het Scharrelnest in Wijchen (nabij Nijmegen)! Kinderen kunnen zich verheugen op het knuffelen van super schattige kuikentjes én lammetjes! Maar dat is nog niet alles, want er zijn tal van andere leuke activiteiten voor zowel jong als oud. Van schminken tot springkussens, er valt van alles te beleven!

Lees verder!

Opening en Paashaas op bezoek bij Speeltuin Elckerlyc in Oss

speeltuin elckerlyc, oss, buitenspelen, spelen, outdoor, gezinsuitje, eropuit, buiten uitje, kinderen

Speeltuin Elckerlyc heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan, waarbij vele speeltoestellen liefdevol zijn gerenoveerd en deels vernieuwd. Hoewel de geplande openingsdatum van 1 maart een beetje opschuift, hebben we goed nieuws! De deuren van deze prachtige buitenspeeltuin openen in het paasweekend op zaterdag 30 maart, een feestelijke start van een nieuw speelseizoen. Op zondag 31 maart om 13.30 uur maakt de Paashaas zijn opwachting met een overvloed aan paaseieren!

Lees verder!

Koeiendans bij De Annahoeve in De Moer

Beleef een onvergetelijk moment op zaterdag 30 maart wanneer de deuren opengaan en de koeien van De Annahoeve voor het eerst dit jaar naar buiten mogen! Ontdek ook de boerderijwinkel met heerlijke verse producten. Mis dit spektakel niet!

Lees verder!

Vier Pasen op Kinderboerderij Beestenbergh

Vier dit jaar Pasen bij Kinderboerderij Beestenbergh in Berghem op zaterdag 30 maart! Ontdek de schattige dieren, knuffel met de konijntjes en (heel voorzichtig) met kuikentjes. En dat is nog niet alles, want als je heel goed zoekt kom je misschien ook nog wel de Paashaas tegen! 

Lees verder!

De Boer op met Pasen in Haaren of Dongen

koe, pasen, eropuit, uitje, gezinsuitje, fietstocht, autorit

Ontdek het prachtige Duingoed-gebied op 30 maart of 1 april! Verken per auto of fiets een route langs diverse Brabants Duingoed-boerderijen en geniet onderweg van het 'Proef onderweg'-arrangement. Voor slechts €22,50 per persoon proef je 7 heerlijke gerechtjes. Ook de kinderen worden verwend voor €12,50 per kind. Mis dit leuke paasuitje niet.

Lees verder!

Paashaas op bezoek en eieren zoeken bij FunZone Nijmegen!

konijn in gras met paaseieren

Op zoek naar een gezellig paasavontuur voor de hele familie? Bezoek FunZone Nijmegen op eerste en tweede paasdag 31 maart of 1 april voor een onvergetelijke belevenis! Ontmoet de enige echte Paashaas en ga samen op jacht naar verstopte paaseieren in dit spannende indoor speelparadijs. Een ideaal paasuitje bij slecht weer! 

Lees verder!

Geef deze Pasen kalfjes de fles bij Kamelenmelkerij Smits in Berlicum 

pasen, paasweekend, kamelen, dieren, uitje, gezinsuitje, eropuit, kamelenmelkerij smits

Deze Pasen kun je op Eerste Paasdag 31 maart en Tweede Paasdag 1 april meehelpen bij het verzorgen van de kamelen bij Kamelenmelkerij Smits. Ook mogen jullie kalfjes de fles geven, een Kamelenmelk-wafel bakken (en natuurlijk opeten) en de meest dappere kinderen mogen zelfs op een kameel zitten. Ben jij benieuwd naar het leven van een kameel op de Kamelenmelkerij, of wil je de unieke dieren van dichtbij bewonderen en aaien? Boek dan nu een Safari!

Lees verder!

Vier Pasen op Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther

pasen, kasteel heeswijk, eropuit, uitje, voorjaar, kinderen, paaslunch

Ontdek Pasen op 31 maart en 1 april bij Kasteel Heeswijk en laat je verwennen tijdens een onvergetelijke Paaslunch Bij de Barones. Voor kinderen staat er een speciale traktatie klaar met een mini tomatensoepje, poffertjes met een verrassingsei en een verfrissend ijsje na. Voor of na de Paaslunch, nodigen ze je uit om het  kasteel te verkennen. Reserveer nu jouw plekje en vier Vrolijk Pasen op een unieke en sfeervolle locatie. 

Lees verder!

Op speurtocht naar paaseieren bij Museumpark Orientalis (Heilig Land Stichting, Nijmegen)

museumpark orientalis, pasen, paaseieren zoeken, paasuitje kinderen, eropuit, nijmegen

Bij Museumpark Orientalis mag je van 31 maart t/m 26 april op speurtocht naar de collectie paaseieren die door het Museumpark verstopt liggen. De paaseieren zijn ‘verstopt’ tentoongesteld in verschillende dorpjes van het Museumpark. Speel eierbingo en probeer ze allemaal te vinden! Verder worden er regelmatig extra activiteiten voor kinderen georganiseerd. 

Lees verder! 

Kom Paashazen zoeken bij Kasteel Hernen in Hernen

pasen, paashaas, uitje, eropuit, kasteel hernen

Op beide Paasdagen 31 maart en 1 april is er op kasteel Hernen een gezellige middag vol activiteiten rondom het Paas-thema. Zoek naar verstopte paashazen, ontdek hoe Pasen in de middeleeuwen werd gevierd, verken het kasteel met een "pratende" lantaarn, ontrafel het mysterie van de verdwenen toren en geniet van een wandeling in de prachtige omgeving. Op tweede Paasdag zijn historische figuren van "Levende Historie Harderwijk" aanwezig voor een reis terug in de tijd.

Lees verder!

Paasfeest bij Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss

pasen, elzenhoek, kinderboerderij, oss, uitje, gezinsuitje, eropuit, kinderen

Op 2e Paasdag maandag 1 april is het van 12.00 tot 16.00 uur feest bij kinderboerderij De Elzenhoek! Kom eieren zoeken, maak je eigen palmstok, knutsel een paasmandje en geniet van een paasvoorstelling van Poppentheater Ronzebons.

Lees verder!

Koeiendans bij melkveebedrijf Heeren in Odiliapeel

koeien, koeiendans, voorjaar, lente, uitje, dieren, kinderen, eropuit

Ontdek het ultieme voorjaarsuitje in Odiliapeel op 2de Paasdag maandag 1 april! Ervaar het spectaculaire moment waarop de koeien na een lange winter weer de wei in mogen tijdens de Koeiendans. Mis dit spektakel niet en geniet van een onvergetelijke ervaring met het hele gezin!

Lees verder!

Boerenmert in Liempde

Beleef een nostalgische dag in hartje Liempde. De Boeremèrt vindt ieder jaar plaats op 2e Paasdag maandag 1 april. Een entree voor deze lentemarkt kost € 5,00. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Het thema van dit jaar is nog niet bekend.

Lees verder!

Lentefeest Kinderboerderij Uden

geit, lammetje, lentefeest, voorjaar, kinderactiviteiten, pasen, paasfeest, paasuitje, eropuit kinderen, kinderboerderij uden

Beleef een onvergetelijke Tweede Paasdag op maandag 1 april 2024 tijdens het Lentefeest op de Udense Kinderboerderij! Kinderen en (groot)ouders kunnen genieten van een dag vol plezier en avontuur. Met activiteiten zoals paaseieren zoeken, kuikentjes knuffelen en zelfs touwtrekken tegen de paashaas wordt het een feest om nooit te vergeten. Mis het niet en kom langs voor een dag vol gezelligheid!

Lees verder!

Kom in de Kas regio Den Bosch en Nijmegen

Op zaterdag 6 april en zondag 7 april is het tijd voor de 46ste editie van Kom in de Kas! Het thema van dit jaar is nog niet bekend. Meer info over het thema en de deelnemende locaties volgt snel.

Lees verder!

Lente Fair in Mill

Geniet zondag 7 april van een bruisende dag inclusief een spectaculair optreden van Voice Mill, live muziek die de sfeer verhoogt, kleurrijke kraampjes en een overvloed aan heerlijk eten om van te genieten. Speciaal voor de kleintjes zijn er tal van leuke activiteiten gepland, waaronder schminksessies Dit evenement belooft een onvergetelijke dag te worden voor het hele gezin. 

Lees verder!

Vol in de Wol bij Alpacafarm Vorstenbosch

eropuit, gezinsuitje, voorjaar, lente, uitje, alpacafarm vorstenbosch, alpaca, dieren, kinderen, kids

Op zondag 14 april staat het evenement "Vol in de Wol" gepland op de Alpacafarm. De alpaca's zullen op 14 en 15 mei worden geschoren, wat betekent dat ze momenteel prachtig vol in de wol zitten. Dit geeft ze een extra lieve en aaibare uitstraling! Iedereen is van harte welkom op deze dag vol gratis activiteiten, evenals enkele betaalde opties zoals de alpacawandeling en de alpaca meet & greet. Ben jij er klaar voor om deze wollige alpaca's te bewonderen? Kom langs en geniet van een onvergetelijke dag op de Alpacafarm!

Lees verder!

Op Knuffelvisite bij Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss

knuffelen, dieren, lente uitje, voorjaarsuitje, eropuit, gezinsuitje, voorjaar

Elke woensdag en zondag van 13.30 uur tot 14.30 uur kun je op knuffelvisite bij de cavia’s, konijnen en ratjes van De Elzenhoek! Je mag dan onder begeleiding van één van de dierverzorgers de dieren knuffelen.

Lees verder!

Koeiendans bij Boer Spierings in Oss

Ook dit jaar vindt er weer een Koeiendans plaats bij Boer Spierings, maar door het natte weer gaat dit nog even duren. Waarschijnlijk vindt de Koeiendans plaats in april. De specifieke datum is nog niet bekend. Meer info volgt snel. 

 

Go-Kids wenst iedereen een heerlijke Lente en fijne Paasdagen!! 🌷🌷 Heb jij nog een tip om dit voorjaar te vieren met de kinderen? Geef het door via denbosch@go-kids.nl of nijmegen@go-kids.nl

Log In