Lente, Lammetjesdagen, Pasen en meer. Vier het voorjaar met kinderen in regio Den Bosch en Nijmegen!

Lammetjesdagen, Paasactiviteiten, Lentemarkten, Koeiendans en nog veel meer leuke voorjaar activiteiten en gezinsuitjes voor kinderen en gezinnen!

Het is toch nog een koude winter geworden. We kunnen dan ook niet wachten tot het weer Lente is en we weer heerlijk alle buitenactiviteiten kunnen opzoeken! Op verschillende locaties in heel Brabant en Gelderland zijn alweer lammetjes geboren en veel schaapskooien en kinderboerderijen organiseren een Lammetjesdag. Vaak met extra activiteiten en uiteraard kun je de lammetjes (en andere dieren) komen bewonderen! Als je geluk hebt mag je de dieren zelfs wel aaien of knuffelen! Daarnaast is het natuurlijk 31 maart en 1 april 2024 Pasen en worden er veel leuke activiteiten en markten georganiseerd. Ook mag natuurlijk de Koeiendans niet ontbreken om het voorjaar in te luiden! 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kinderbeurzen regio Den Bosch
Meer weten

Kinderbeurzen regio Den Bosch

 

Als je kinderkleding, speelgoed en andere spullen nieuw moet kopen loopt de prijs snel op. Ideaal zi... bekijk

 
Kinderbeurzen regio Nijmegen
Meer weten

Kinderbeurzen regio Nijmegen

 

Als je kinderkleding, speelgoed en andere spullen nieuw moet kopen loopt de prijs snel op. Ideaal zi... bekijk

 

Spring is in the air! 

spring is in the air, lente, springen, kinderen, voorjaar

Ben jij benieuwd naar alle voorjaarsactiviteiten in en rondom Den Bosch en Nijmegen? Volg dan nu deze liveblog. We vullen de blog regelmatig aan met leuke activiteiten en uitjes tips. Gezien de activiteiten, festivals, markten etc. soms nog wijzigen hebben we overal een link naar de meest actuele informatie toegevoegd. Check deze alsjeblieft altijd voor vertrek om teleurstelling te voorkomen!

Bij Kato - Boerderij Beleving in Sint-Oedenrode

bij kato, sint-oedenrode, varkens, dieren, uitje, gezinsuitje, eropuit, voorjaar, lente

In het buitengebied van Sint-Oedenrode vind je de super leuke belevingsboerderij Bij Kato. Hier laten ze je het pure boerderijleven ervaren en vertellen ze graag hun verhaal. Elke eerste woensdag van de maand kun je genieten op de boerderij. Stap op de huifkar om de biggetjes te knuffelen. Elke 1ste zaterdag mag je lekker buiten spelen, varkentjes knutselen, het mega boerderijspel spelen, bootcampen en vies worden! Verder hebben ze elke week de Bij Kato Kids vrijdagen. Speel en geniet op de boerderij en leer wat een varken eet. Ga zelf aan de slag en maak het lekkerste eten voor de mascottes Harm & Dori! Komen jullie ook een heerlijke middag buitenspelen en ontdekken? Geniet van een super leuk uitje tussen de dieren!

Lees verder!

Open Schaapskooi bij Wim en Joke in Zeeland (NB)

open schaapskooi, schaijk, de schapen van wim en joke, lammetjesdag, lammetjesdagen, lente, voorjaar, eropuit, uitje, gezinsuitje

Op zondag 3 maart opent 'De schapen van Wim en Joke' haar deuren voor een onvergetelijke dag vol pluizige avonturen tijdens de Open Schaapskooi! Laat je betoveren door de schattige lammetjes die vrolijk rondspringen. Van knuffelsessies tot meeslepende activiteiten, er is voor ieder wat wils. En dat is nog niet alles. Bereid je voor op een indrukwekkende demonstratie schapendrijven, waar de getalenteerde herders hun vaardigheden tonen met een harmonieus samenspel tussen mens en dier.

Lees verder!

Lammetjeskijkdagen bij De Schaapskooi in Schijndel

lammetje, lammetjesdagen den bosch, voorjaar, lente, gezinsuitje, eropuit, schaapskooi schijndel

Yesss, ze zijn bekend!!! De datums van de Lammetjesdagen 2024 bij De Schaapskooi Schijndel. De lammetjes kun je bewonderen tijdens de Lammetjesdag op zondag 17 & 24 maart 2024! Zet deze data dus alvast in je agenda. Bij de Schaapskooi in Schijndel organiseren ze regelmatig leuke activiteiten voor jong en oud! Wist je trouwens dat ze bij deze Schaapskooi ook een leuke speeltuin hebben met aangrenzend terras?!? Ook op 'normale' dagen is dit dus een leuk gezinsuitje, zeker met jonge kindjes.

Lees verder!

Lente Braderie in Schijndel

Op 17 maart ontwaakt de lente in Schijndel! Ervaar het voorjaar met een bruisende braderie in het hart van de stad en een gezellige rommelmarkt op het plein. Tussen 10.00 en 17.00 uur ben je uitgenodigd voor een dag vol plezier. Toegang is gratis voor iedereen! Mis dit niet en vier samen de komst van de lente! 

Lees verder!

Lammetjesdag bij Schaapskudde Loonse en Drunense Duinen

lammetje, schaap, lente, voorjaar, lammetjesdag, lammetjesdagen, eropuit, gezinsuitje

Op zondag 17 maart 2024 ben je van harte welkom bij de Lammetjesdag bij Schaapskudde 'Loonse en Drunense Duinen'. Het eerste lammetje wordt verwacht rond 27 januari, en binnen 1,5 maand worden alle andere lammetjes liefdevol welkom geheten. Geniet van het meest vertederende schouwspel in de natuur, omgeven door de prachtige Loonse en Drunense Duinen. Noteer deze speciale dag in je agenda en vier samen de lente tijdens de Lammetjesdag. Mis deze kraamvisite niet! 

Lees verder!

Voorjaarsmarkt Dreumel

Ontdek de charme van het Land van Maas en Waal op de gezellige Voorjaarsmarkt in Dreumel. Op zondag 24 maart bieden talloze kraampjes, live muziek en kindvriendelijke activiteiten een levendige sfeer. Deze bruisende voorjaarsmarkt is het ideale gezinsuitje om de lente te vieren. Kom genieten van een dag vol plezier en ontdek al het leuks dat Dreumel te bieden heeft!

Lees verder!

Paaskermis in Oss

paaskermis oss, paasfeesten, pasen, kermis, oss, paasdagen

Geniet 29 maart t/m 1 april van een super gezellige Kermis in Oss tijdens Pasen 2024 bij De Rusheuvel! Ontdek het nieuwe paasfeest met attracties, live muziek en meer! 

Lees verder!

Opening en Paashaas op bezoek bij Speeltuin Elckerlyc in Oss

speeltuin elckerlyc, oss, buitenspelen, spelen, outdoor, gezinsuitje, eropuit, buiten uitje, kinderen

Speeltuin Elckerlyc heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan, waarbij vele speeltoestellen liefdevol zijn gerenoveerd en deels vernieuwd. Hoewel de geplande openingsdatum van 1 maart een beetje opschuift, hebben we goed nieuws! De deuren van deze prachtige buitenspeeltuin openen in het paasweekend op zaterdag 30 maart, een feestelijke start van een nieuw speelseizoen. Op zondag 31 maart om 13.30 uur maakt de Paashaas zijn opwachting met een overvloed aan paaseieren!

Lees verder!

Paasfeest bij Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss

pasen, elzenhoek, kinderboerderij, oss, uitje, gezinsuitje, eropuit, kinderen

Op 2e Paasdag maandag 1 april is het van 12.00 tot 16.00 uur feest bij kinderboerderij De Elzenhoek! Kom eieren zoeken, maak je eigen palmstok, knutsel een paasmandje en geniet van een paasvoorstelling van Poppentheater Ronzebons.

Lees verder!

Boerenmert in Liempde

Beleef een nostalgische dag in hartje Liempde. De Boeremèrt vindt ieder jaar plaats op 2e Paasdag maandag 1 april. Een entree voor deze lentemarkt kost € 5,00. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Het thema van dit jaar is nog niet bekend.

Lees verder!

Kom in de Kas regio Den Bosch en Nijmegen

Op zaterdag 6 april en zondag 7 april is het tijd voor de 46ste editie van Kom in de Kas! Het thema van dit jaar is nog niet bekend. Meer info over het thema en de deelnemende locaties volgt snel.

Lees verder!

Lente Fair in Mill

Geniet zondag 7 april van een bruisende dag inclusief een spectaculair optreden van Voice Mill, live muziek die de sfeer verhoogt, kleurrijke kraampjes en een overvloed aan heerlijk eten om van te genieten. Speciaal voor de kleintjes zijn er tal van leuke activiteiten gepland, waaronder schminksessies Dit evenement belooft een onvergetelijke dag te worden voor het hele gezin. 

Lees verder!

Vol in de Wol bij Alpacafarm Vorstenbosch

eropuit, gezinsuitje, voorjaar, lente, uitje, alpacafarm vorstenbosch, alpaca, dieren, kinderen, kids

Op zondag 14 april staat het evenement "Vol in de Wol" gepland op de Alpacafarm. De alpaca's zullen op 14 en 15 mei worden geschoren, wat betekent dat ze momenteel prachtig vol in de wol zitten. Dit geeft ze een extra lieve en aaibare uitstraling! Iedereen is van harte welkom op deze dag vol gratis activiteiten, evenals enkele betaalde opties zoals de alpacawandeling en de alpaca meet & greet. Ben jij er klaar voor om deze wollige alpaca's te bewonderen? Kom langs en geniet van een onvergetelijke dag op de Alpacafarm!

Lees verder!

Op Knuffelvisite bij Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss

knuffelen, dieren, lente uitje, voorjaarsuitje, eropuit, gezinsuitje, voorjaar

Elke woensdag en zondag van 13.30 uur tot 14.30 uur kun je op knuffelvisite bij de cavia’s, konijnen en ratjes van De Elzenhoek! Je mag dan onder begeleiding van één van de dierverzorgers de dieren knuffelen.

Lees verder!

Koeiendans bij Boer Spierings in Oss

Ook dit jaar vindt er weer een Koeiendans plaats bij Boer Spierings. De datum hiervoor is nog niet bekend. Meer info volgt snel. 

Ook bij onze buren Go-Kids Arnhem & Betuwe vinden er een aantal leuke Lammetjesdagen plaats:

Afbeelding: De Schaapskooi Schijndel

Go-Kids wenst iedereen een heerlijke Lente en fijne Paasdagen!! 🌷🌷 Heb jij nog een tip om dit voorjaar te vieren met de kinderen? Geef het door via denbosch@go-kids.nl of nijmegen@go-kids.nl

Log In