Volop Carnaval activiteiten voor kinderen en gezinnen

Kijken jullie er ook zo naar uit om Carnaval te vieren met de kinderen? Goed nieuws! Er staan dit jaar weer genoeg activiteiten en feestjes op de planning voor gezinnen! Maak van Carnaval 2023 daarom een super leuk uitje!!

Kindercarnaval en de optocht in regio 's Hertogenbosch, Bommelerwaard en Nijmegen

Ontdek hieronder een handig overzicht met de de leukste optochten én alle kinder- en jeugdactiviteiten! 

Carnaval in Oeteldonk (Den Bosch)

Op zaterdag 18 februari is het Oud Hollands spelletjesmiddag oftewel Oeteldonks Keindervertier. Huis73 opent om 13:11 uur de deuren en verwelkomt het klein grut voor het Oeteldonks Keindervertier. Maak met een spelletjeskaart in de hand een rondje langs de leukste Oud Hollandse spelletjes en krijg als beloning een leuk prijsje mee naar huis! De ouwelui kunnen onbezorgd een drankje drinken want het team van Huis73 past goed op de keinder. Vanaf zaterdag is Huis73 ook heel de carnaval Hét podium voor de clubkes!

Op 20 februari 2023 trekt de Grote Optocht door de Oeteldonkse straten. Sinds 1882 betekent dit rijendik publiek dat geniet van de humor en de gein. Alles komt samen in de lange stoet van praalwagens, muziekskes, loopgroepen en deelnemers. De Grote Optocht begint om 12.33 uur. De stoet ontbindt naar verwachting rond 16.11 uur in de Markstraat.

Carnaval Oeteldonk Den Bosch s hertogenbosch, optocht, kindercarnaval

Ontdek hier alle activiteiten

Carnaval in Zandhazendurp (Rosmalen)

Zaterdag 18 februari is de Kinderoptocht! De Jeugdoptocht begeleidt de Hoogheden met hun gevolg als een kleurrijke stoet vol muziek naar het centrum van Zandhazendurp. Een stoet zal via Nieuwstraat en Dorpsstraat zo rond de klok van 15.11 uur op de Driesprong zal arriveren. Op zondag 19 februari is de Grote optocht van Zandhazendurp. De optocht trekt weer door de straten van Rosmalen vanaf de Roshoeve om 14.11 uur.

Meer info!

Carnaval in Dommelbaorzedurp(Vught)

De Optocht in Dommelbaorzedurp is op zondag 19 februari om 13.33 vanaf het Maurickplein. Om 14.33 is aansluitend de Kinderoptocht. Dinsdag 21 februari om 13:11 uur is de Dommelbaorzedurpse Praol Rellie met als start bij het Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg / Finish Vughtse Pomp. Ook leuk: op zondag 5 februari 2023 om 13:00 uur is De Keinder Deinderen Deur / Het Dommeldurps Dweilcafé!

De Keinder Deinderen Deur Dommelbaorzedurp

Alle activiteiten

Carnaval in Papgat (Sint-Oedenrode)

De Optocht 2023 in Papgat is op zondag 19 februari. De optocht start om 12.49 uur (11 voor 1) uur. Ook zal er op maandagmiddag 20 februari door SJC Papgat een jeugdoptocht georganiseerd worden. Om 14.11u zal vanaf het voormalig gemeentehuis de optocht vertrekken door het centrum van Papgat. Op dinsdagmiddag 21 februari wordt er van 13.30 – 16.30 uur de 11e Carnavalsmiddag voor kinderen en volwassenen met een beperking georganiseerd. Er is in de feesttent ruimte voor muziek, dans, show of rustig aan de kant zittend genieten van carnaval. We hebben weer een leuk programma en jeugdprins Joris, jeugdprinses Aniek, jeugdadjudant Levi, jeugdhofdame Tessa, nar Tygo en de jeugdraad van 11 zullen aanwezig zijn. 

Het programma

Carnaval in Ossekoppenrijk (Oss)

Op zaterdag 18 februari vindt er een Jeugd Disco Carnaval plaats in De Hille om 12.30 u. Ook kun je deze dag genieten van het Keinderdweilen en de Grootstedelijke Jeugdoptocht. De Grootstedelijke Optocht vindt plaats op zondag 19 februari 2023 13:11 in het Ossekoppenrijk! In De Hille kunnen kinderen op maandag 20 februari feestvieren tijdens het Jeugd Carnaval en op dinsdag 21 februari is de Familiedag.

carnaval oss, ossekoppenrijk, kinderactiviteiten, optocht

Noteer in je agenda ook alvast zondag 19 maart 2023 om 13:11 want dan vindt de halfvastenoptocht plaats in het Ossekoppenrijk. Zeker een aanrader, omdat deze optocht kun genieten van de mooiste wagens uit de regio!

Check hier het hele programma

Carnaval verlichte optocht Berghem

De Verlichte Carnavalsoptocht in het Knollenrijk wordt op carnavalszondag gehouden in het mooie dorp `Berghem`(Knollenrijk genaamd tijdens carnaval). In de loop der jaren is de Verlichte Carnavalsoptocht uitgegroeid tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Op deze avond komen tienduizenden bezoekers naar Berghem om de Verlichte Carnavalsoptocht te aanschouwen. ​De Verlichte Carnavalsoptocht zal aanvangen op carnavalszondag 19 februari 2023 om 19.00 uur te Berghem. De praalwagens halen lengtes van wel 25 meter, zijn tot maar liefst 8 meter hoog en zijn verlicht met duizenden lampjes. Natuurlijk is er ook veel muziek aanwezig, zoals dweilorkesten, drumbands, DJ’s en andere artiesten. Ook zullen diverse huizen en tuinen langs het parcours op een sierlijke manier verlicht en versierd worden. De straatverlichting wordt juist gedoofd om extra sfeer te creëren. Thema 2023 = MUZIEK

Meer info!

Carnaval bij de Nölers Kuuk (Cuijk)

Karnavalsgezelschap De Nölers Cuijk vieren op zaterdag 18 februari om 14:00 uur het Jonge Nölersbal Carnaval voor de Kuukse jeugd in de Schouwburg. Zondag 19 februari 2023 is het CARNAVALSZONDAG in het centrum van Cuijk. Kom kijken naar een bonte stoet van carnavalsvierders. Om 13:49 is de Kuukse Optocht met aansluitend de prijsuitreiking en afterparty in de Schouwburg.  Op zondag 19 februari 2023 om 10.00 uur kunnen kinderen 11 spelletjes doen en als de kaart vol is krijgt het kind een onderscheiding. Buiten de spelletjes hebben ze natuurlijk ook carnavalsmuziek en kan iedereen gezellig dansen, springen, zingen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.....

De Jonge Nölers Kuuk Cuijk

Meer info

Carnaval in Knoerissenrijk (Uden)

Op Carnavalszondag 19 februari klinkt om 13.11 uur het startsein voor het grootste en mooiste evenement van Carnaval: de enige echte Újese optocht. Het mooie van de optocht is dat iedereen, zowel jong als oud kan en mag deelnemen. Het belooft dit jaar weer een heel spektakel te worden. Met grote wagens, waar maanden werk aan vooraf is gegaan, kleine wagens, loopgroepen, individuele deelnemers met grote ideeën en nog veel meer moois. Ook dit jaar is alles is welkom! Het verzamelen begint al vanaf 10:30 op het plein voor Sgt. Peppers.

Als zo’n beetje iedereen is klaar is met carnaval, staan de kleinste carnavalsvierders eigenlijk pas op het punt van beginnen. Dinsdagmiddag 21 februari om 13:00 uur is het tijd voor het Kiendjesbal. Alle kleine knoeriskes en mienekes zijn welkom om samen, in de tent op de markt, carnaval te komen vieren! Een dj zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer kunnen. En is je eigen outfit nog niet mooi genoeg? Dan kun je je ook prachtig laten schminken. Omdat dit carnavalsbal natuurlijk om de kinderen gaat is er een prachtig kinderplein, waar alleen kinderen mogen dansen! Kinderen kunnen een braskaart kopen waarmee ze chips, ijs, ranja en nog veel meer lekkers kunnen halen. Natuurlijk zijn ouders ook welkom. 

Lees verder

Carnaval in Kuussegat (Veghel)

Ze gaan er weer een feestje van maken! Dit jaar wordt er gefeest en gaat het dak er af in de Podiumzaal van de Noordkade! Op zaterdag 18 februari en dinsdag 21 februari vind het Mega Kuussebal plaats van 19.00u tot 22.00u. Iedereen vanaf groep 6 t/m 15 jaar is van harte welkom om samen een feestje te gaan bouwen samen met DJ Hans Coppens! Kuussegat is ook helemaal klaar voor de optochten van deze Carnaval, met op zaterdag 18 februari de Jeugdoptocht en op zondag 19 februari de Grote optocht.

Ontdek hier meer

Carnaval in Mispelgat (Zaltbommel)

Zaterdag 18 februari is weer de optocht in Mispelgat en zondagmiddag 19 februari kun je genieten van volop kids entertainment met onder andere een ballenbak, schminken en ballonen. 

Klik hier meer info

Carnaval in Archeldurp (Ammerzoden)

Carnaval voor kinderen start in het Archeldurp met Het Rakkertjesbal op vrijdag 17 februari. De kleine inwoners van Ut Malse Arckeldurp zijn welkom vanaf 19:11 uur in de Weesboom. Zondag 19 februari is De Grote Optocht en op maandag 20 februari is “de kinderoptocht”. Dinsdag 21 februari 2023 is om 14:11 uur het Keendercarnaval! 

Arckeldurp Carnaval Ammerzoden optocht kindercarnaval

Ontdek hier alle activiteiten

Carnaval in Knotsenburg (Nijmegen)

In Knotsenburg kun je dit jaar op zaterdag 18 februari genieten van de Opening Jeugdcarnaval in de Waagh en ook is de Optocht Brakkenstein. Traditiegetrouw staat ‘t Knippenstekkie op Carnavalszaterdag weer in het teken van de Carnavalsoptocht. Ze starten in de Kanunnik van Mulicomstraat ter hoogte van Buur en trekken dan in een feestelijke, muzikale en bonte stoet door Brakkenstein. Maandag 20 en dinsdag 21 februari is de Kindermiddag van CV de Platte Knip. Op carnavalsdinsdag is ook de Kindermiddag van de Deurdrievers. 

Lees verder

Carnaval in Pothuusburg (Grave)

De Grote Optocht in Pothuusburg vindt plaats op maandag 20 februari aanvang 13:41 uur. De prijsuitreiking en het gezellig samen zijn ná de optocht is om 17:30 op de Markt in Grave waar ook weer bekend wordt gemaakt wie de WISSELBEKERS gewonnen hebben. 

Pothuusburg carnaval grave, optocht, kindercarnaval 2023

Meer info!

Carnavalsoutfit scoren

Veel carnavalswinkels zijn in Coronatijd overgegaan in webwinkels, maar........ gelukkig zijn er ook nog fysieke winkels te vinden waar je de mooiste kostuums en outfits voor Carnaval kunt passen en kopen! Check hier de winkels in regio Den Bosch en hier de winkels in regio Nijmegen.

 

Go-Kids wenst iedereen een fijne carnaval! πŸŽ‰πŸŽ‰ Heb jij nog een tip om Carnaval te vieren met de kids? Geef hem door via denbosch@go-kids.nl/nijmegen@go-kids.nl of stuur een pb!