Vanaf zaterdag 18 juli kunnen kinderen en hun ouders weer volop speuren in en om De Bastei. Kanonnen Karel heeft hulp nodig bij zijn zoektocht naar buskruit. En in de Stadswaard zoekt Willem Waalwachter vakantiehulptroepen. Wie houdt er een oogje in het zeil als Willem op vakantie is?

Speurtocht voor kinderen: Kanonnen Karel en het verborgen buskruit

In het jaar 1544 is aan de Waal een bastei gebouwd die vijanden moet afschrikken Nijmegen aan te vallen. Het is een grote stevige toren, vol met kanonnen. En Kanonnen Karel staat er klaar voor, nou ja, bijna... Er ontbreekt nog één ding, buskruit. En zonder kruit schiet je geen kogels! De bussenmaker heeft het geheim om buskruit te maken verdeeld over zes kisten. Die kisten staan ergens in De Bastei op geheime plekken. Zo kan het kruit niet in de verkeerde handen vallen. Karel wil buskruit maken, maar mag niet weg bij zijn kanon. Je weet nooit of de vijand komt… We zijn dus op zoek naar jonge speurders die Karel een handje kunnen helpen!

De speurtocht in De Bastei duurt ongeveer een uur en is bedoeld voor jonge museumbezoekers vanaf 8 jaar. Klik hier voor meer informatie.

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Nijmegen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen