Schuilt er in jou een echte wetenschapper? Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je op zaterdag 6 oktober het onderzoek komen beleven bij het Radboud UMC in Nijmegen!

Laboratorium

Normaal gesproken verboden terrein, het laboratorium van het ziekenhuis, maar nu mag je komen beleven hoe èchte wetenschappers hun onderzoeken doen tijdens deOpen Dag bij het Radboud UMC in Nijmegen. Op 2 locaties ben je welkom: het Radboud Institute for Molecular Life Sciences en het Tandeheelkundegebouw.

Open Dag

Bij het Radboud Institute for Molecular Life Sciences gaat de mens onder de loep. In een interactief en afwisselend programma, met activiteiten voor jong en oud, kun je op moleculair onderzoek uit.

Wetenschappers


Wat zie je als je in een cel kijkt en wat eet ‘ie eigenlijk? Hoe werken onze nieren? Hoe ontwikkelen we nieuwe medicijnen? En wat hebben muggen en fruitvliegjes te maken met medisch onderzoek? Dit en nog veel meer ontdek je op 6 oktober. Zelf proefjes doen in het lab, minicolleges volgen van wetenschappers, backstage gaan tijdens een rondleiding, een Lego robot bedienen of het lichaam bekijken met Virtual Reality… het kan allemaal in de researchtoren!

______________________________________________________

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen.

______________________________________________________