Lammetjesdag bij De Wereldboom in Vortum-Mullem

  • De WereldboomBij  De Wereldboom
  • van:  22 april 2019 14:00
  • tot:  22 april 2019 17:00
Lammetjesdag bij De Wereldboom in Vortum-Mullem

Op maandag 22 april (2e Paasdag) kunnen kinderen weer lammetjes knuffelen bij De Wereldboom in Vortum-Mullem (bij Boxmeer). Ook zijn er avontuurlijke activiteiten. De Lammetjesdag begint om 14.00 uur op het erf van de Schutkooi (Veerweg 3) in Vortum-Mullem en duurt tot 17.00 uur. 

Avontuurlijke kinderactiviteiten 

Tijdens Lammetjesdag valt er voor kinderen en hun (groot)ouders van alles te beleven om het nieuwe leven te vieren: knuffelen met een lammetje op schoot, op mini-safari met een vergrootglas (het vergrootglas mag je houden!), cupcake-lammetjes maken, op vlinderspeurtocht (win het kinderboek Zeg kleine vlinder…), een lente-raamhanger timmeren en versieren, een bloemenzaadzakje maken en vullen, je laten schminken als vlinder, op bezoek bij de houtsnijder, een vlinderfilm kijken en spelen in het Avonturenbos.

Nieuwe vlinderroute

In samenwerking met de Vlinderstichting is ruim rondom het erf van de Schutkooi een vlinderroute gerealiseerd. Deze is bedoeld voor iedereen die graag geniet van vlinders, maar zal ook worden gebruikt door Dagbesteding de Schutkooi om regelmatig vlinders te inventariseren. De gegevens die dat oplevert zullen worden gebruikt voor onderzoek en het verder ontwikkelen van natuurinclusieve landbouwmethoden. Op de korte wandeltocht (1,5 km) door de prachtige Maasheggen staan twintig paneeltjes vol informatie in woord en beeld. Met de opening van deze route wordt om 14.00 uur Lammetjesdag afgetrapt.

Dorst of lekkere trek? 

Tijdens Lammetjes dag is ook De Schutkooi is geopend, zodat tussendoor de dorst en lekkere trek gestild kunnen worden.

Praktische informatie

Aanmelden voor Lammetjesdag is niet nodig. Toegang en parkeren zijn gratis, maar voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding van € 2,50 gevraagd. Ook zijn er kinderboeken te koop. Let op: geen PIN aanwezig!

Tip: begin bij de informatiestand.

Foto: Frank van der Zanden  

_____________________________________________________

Wil je op de hoogte blijven van al onze toffe ideeën & tips? 

>> Volg ons op FACEBOOK en/of INSTAGRAM << 

>> Schrijf je in voor onze NIEUWSBRIEVEN en SPECIALS <<

>> Lees onze BLOGS << 

En je kunt ook leuke prijzen winnen! >> WINACTIES <<
____________________________________________________