Familietentoonstelling | Middeleeuws vernuft bij Museum Het Valkhof

Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en smerige steden kom je tegen in films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden? Wat weten de wetenschappers ervan? En wat vertellen de originele voorwerpen uit de middeleeuwen ons?

Middeleeuws vernuft, een interactieve familietentoonstelling

In de tentoonstelling Middeleeuws vernuft ontdek je dat wij de ontwikkelingen uit de middeleeuwen vandaag de dag nog steeds gebruiken. Ga op zoek naar vernuftige oplossingen en vernieuwingen. Leer hoe je een stad verdedigt. Bouw grote kastelen zoals wij die vandaag de dag nog kennen. Smeed een zwaard, schiet met buskruit, dans de blaren op je voeten en kleed je volgens middeleeuwse mode.

Speciaal voor kinderen

Lukt het jou het zwaard van Koning Arthur uit de steen te trekken? Denk je aan het eind van de tentoonstelling alles te weten over de middeleeuwen? Kraak dan de code en probeer het zwaard van Koning Arthur uit de steen te trekken. Is het gelukt? Dan weet jij vanaf nu alles over de middeleeuwen! Jouw overwinningsmoment delen: ga op de foto met het zwaard en deel jouw foto op een van de social media kanalen van het museum met #museumhetvalkhof.

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 11 oktober 2019 tot en met zondag 10 mei 2020 in Museum Het Valkhof Nijmegen.

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Nijmegen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen