Speeltuinen in Gelderland

In een speeltuin kunnen de kids zich uren vermaken! Voor de papa's en mama's is er altijd wel een bakje koffie of thee met wat lekkers te krijgen en vaak is er gratis WiFi. Zodat ouders zich lekker kunnen ontspannen terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn.

Ontdek hier de leukste en tofste binnen en buitenspeeltuinen van Gelderland!

Speeltuin 1. Speelparadijs de Koperen Ezel in Epe

Kinderen kunnen bij Speelparadijs de Koperen Ezel klauteren en klimmen, springen op de springkussens en skelteren op de skelterbaan! Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. En een beetje moe? Dan ga je toch even zitten kijken bij de dieren in deze mini-dierentuin.

>> Meer info?

Speeltuin Gelderland - Speelparadijs de Koperen Ezel

Speeltuin 2. Speelboerderij De Happy Farm in Terschuur

Weer of geen weer, af en toe moeten je kinderen even wat energie kwijt en lekker spelen! Bij Speelboerderij De HappyFarm kan dat perfect. Binnen klauter je in de apenkooi, spring je op het springkussen, glijd je van de glijbaan en bouw je de mooiste dingen met gigantische legoblokken. En bij droog weer kunnen de kinderen hier ook lekker naar buiten. Geniet van glijbanen, skelters, schommels en de gave Happyhopper.

>> Meer weten?

Speeltuin Gelderland - Speelboerderij de HappyFarm in Terschuur

Speeltuin 3. Heggies Speelschuur in Emst

Bij Heggies Speelschuur in Emst kun je met alle weertypes terecht! Er is zowel een binnenspeeltuin als buiten speeltuin. Kinderen kunnen heerlijk klimmen, klauteren, skelteren en springen.

De binnenspeeltuin zorgt voor droog en warm speelplezier. Er is van alles mogelijk bij Heggies Speelschuur. Kinderen vermaken zich hier uren lang: glijden van de glijbaan, zwemmen in de ballenbak, rodelen op de rodelbaan, klimmen door het parcours, klauteren in de speelkooi of bouwen met grote legoblokken.

>> Meer weten?

Binnenspeeltuin Veluwe - Heggies Speelschuur in Emst

Speeltuin 4. Indoor speelparadijs Monkey Town Apeldoorn

Bij Monkey Town Apeldoorn kunnen kinderen klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden van diverse glijbanen, spelen met super Lego, ravotten in de ballenbak, springen op trampolines, voetballen of basketballen. Een super indoor speelparadijs.

>> Meer weten?

Speeltuin Gelderland - Monkey Town Apeldoorn

Speeltuin 5. Speel en beleefboerderij de Roosendaal in Putten

Bij Speel en beleefboerderij de Roosendaal stap je zelf op de traptrekker en verken je zo de speeltuin. Ontmoet anderen om mee te spelen. Geniet van het buiten zijn en het uitzicht over de weilanden en de dieren. Beleef het buitenleven en leer wat over de boerderij en de oorsprong van ons voedsel. Even uitrusten? Ontspan op de veranda of het terras met wat lekkers.

>> Meer weten?

 

Speeltuin 6. Schateiland Zeumeren in Voorthuizen

Ben jij klaar voor een avontuurlijk dagje uit? Kapiteinsdochter Mare en scheepsjongen Dieke hebben schipbreuk geleden en zijn met hun vlot aangespoeld op SchatEiland Zeumeren. Wat zou er hier allemaal te beleven zijn? Ga met hen mee op ontdekkingstocht ...

>> Meer weten?

Speeltuin 7. De Houtzagerij in Otterlo

De Houtzagerij in Otterlo is een familierestaurant met een heel grote binnenspeeltuin en buitenspeeltuin. Terwijl je geniet in het restaurant of op het terras van wat lekkers kunnen de kinderen heerlijk spelen. 

>> Meer weten?

Speeltuin Gelderland

Speeltuin 8. Speurtuin bij GeoFort

De Speurtuin ligt bij GeoFort in de Betuwe maar is toegankelijk onafhankelijk van de GeoExperience (museum). De Speurtuin is lekker uitdagend, ook voor grotere kinderen. Er is veel om te klimmen en klauteren. Ook zijn er een kleine waterspeelplaats en wat andere speeltoestellen.

>> Meer weten?

Speeltuin Gelderland - Speurtuin Geofort

Speeltuin 9. Tivoli in Berg en Dal

Amusementspark Tivoli in Berg en Dal ligt in een mooi bosrijk landschap vlakbij Nijmegen. Tivoli is een fijn pretpark voor een dagje uit met het hele gezin. Dankzij de leuke attracties en speeltoestellen kunnen kinderen tot een jaar of 10 hier ontzettend veel plezier beleven.

>> Meer weten?

Speeltuin Gelderland - Tivoli

Speeltuin 10. Indoor Speelparadijs Avontura

Ga erop uit met het hele gezin en bezoek indoor speelparadijs Avontura Nijmegen. Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken in deze binnenspeeltuin met leuke attracties en spellen in alle hoeken en gaten. 

>> Meer weten?

Speeltuin 11. De Leemkuil

De Leemkuil in Nijmegen is een grote buitenspeeltuin in het bos met hoogteverschillen op het terrein. Om het hele terrein staat een hek. De Leemkuil heeft eigenlijk alles wat je in een normale speeltuin mag verwachten. Ze zijn niet voor niets de grootste speeltuin in de regio... De Leemkuil heeft daarnaast ook nog gedeeltelijk ondergrondse glijbanen, een skelterbaan, twee trampolines, een familieschommel, een piratenschip, een oosters verdwaalkasteel, een zand- en waterspeelplek en een trein op echte rails!

>> Meer info?

Speeltuin 12. Jan Klaassen in Braamt

Kom spelen bij Jan Klaassen!
In Het Land van Jan Klaassen spelen en ontdekken jonge kinderen vrijuit in de indoor speeltuin maar ook lekker in de buitenspeeltuin. Kids kunnen er dus zowel binnen als lekker buiten naar hartelust klimmen, springen en glijden.

En in het poppentheater ontmoet je Jan Klaassen en Katrijn. Wie kent ze nog? :) Samen met de kinderen beleven zij iedere dag spannende avonturen dus kom ook met Jan Klaassen op avontuur en beleef een heerlijke dag!

Speeltuin Gelderland - Jan Klaassen in Braamt

>> Meer info

 

Meer leuke tips?

Ben je op zoek naar meer leuke speeltuinen? Kijk dan op de websites van de verschillende regio's!

Log In