Gezellig kinderactiviteiten met de Kerst in de omgeving Haarlem. 

Sinterklaas is weer op weg naar huis en dan is het tijd voor Kerst. Haarlem hangt al vol met gezellige lichtjes. De decembermaand is bijna aangebroken. Het is duidelijk, kerst in Haarlem is begonnen! Wij hebben de highlights op een rijtje gezet.

Kerstmarkt Grote Markt in Haarlem

Shop je kerstcadeaus bij een van de vele kramen, luister naar prachtige kerstliederen en proef heerlijke gluhwein of verse Hollandse erwtensoep. De Haarlemse binnenstad wordt in 2018 op zaterdag 8 en zondag 9 december omgetoverd tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland en de Benelux. 

Straatje van Emma in Haarlem

De Schagchelstraat in Haarlem keert terug in de tijd naar een kerstfeest in de 19de eeuw, naar ‘t Straatje van Emma.
Herleef de tijd van koningin-moeder Emma op 8 en 9 december. Natuurlijk zal zij ‘zelf’ persoonlijk op bezoek komen in haar ‘eigen’ straatje.

Kerstsamenzang 

Grote Markt 2018

Op kerstavond staan wij traditiegetrouw rond middennacht op de Grote Markt. Samen zingen! Om 20.30 uur begint het spektakel. Eerst is de dienst in de Bavokerk op grote schermen te volgen, daarna begint het meeblèren met hits van Wham en Mariah Carey en de ‘echte’ kerstliederen. Er is gluhwein en gezelligheid. Iedereen is welkom.

Kindvriendelijke tips voor kerstdiners in regio Haarlem

Waar smul je in de regio Haarlem het fijnst en dat tegen een betaalbare prijs van een kerstdiner? Deze vraag stond voorop bij mijn speurtocht naar de lekkerste kerstdiners in de regio Haarlem. Lees hieronder enkele tips:

  • Bij het Pannenkoeken Paradijs in Haarlem hebben ze eerste en tweede kerstdag steengrillen op het menu staan. Bekijk hier het menu
  • Bij Restaurant De Vogelnsangh hebben ze tweede kerstdag een heerlijke kerstbrunch op het menu staan. Bekijk hier het menu

Uit eten met de Kerst met kinderen

De dagen worden korter en de kou vindt steeds meer haar weg. De korte dagen en lange avonden doen ons verlangen naar schitterende lichtjes en heerlijk eten. Nog even en kerst staat voor de deur, het jaarlijkse hoogtepunt van de indoor speeltuinen. Op zoek naar een fantastisch kerstfeest voor jong en oud? Kerst is bij Chimpie Champ altijd sprankelend.

  • Op de 2de kerstdag organiseert Chimpie Champ in Aalsmeer een overheerlijk luxe kerstbrunch en kerstbuffet. Bekijk hier het menu. Wil je na of tijdens de brunch nog eventjes heerlijk trampoline springen bij Jump XL Aalsmeer of golfen bij Glowgolf, dat is natuurlijk geen enkel probleem. De mensen die een kerstbrunch gereserveerd hebben, krijgen 50% korting op Jumpen of Glowgolf. Dat is toch té gek!

Kerst voor de iets oudere mensen

Winterbierfestival Raaks

Kom op 8 & 9 december genieten van het Haarlem Beer Festival | Winter Edition op de Raaksplein in Haarlem. Met meer dan 75 verschillende bieren uit binnen- en buitenland! Het Haarlem Beer Festival vindt plaats tijdens de Haarlemse Kerstmarkt en wordt georganiseerd door Jopen. 

Santarun: stukje hardlopen in kerstsfeer

Op vrijdag 14 december 2018 vindt al weer de vijfde editie van de SantaRun Haarlem plaats, het leukste winterevenement in de binnenstad van Haarlem. Honderden als kerstman of kerstvrouw verklede deelnemers rennen het 3 of 6 kilometer lange (of korte) parcours af en zamelen hierbij geld in voor drie goede doelen met als thema “Kinderen”.