Gezellig met de Kerst in de omgeving Haarlem. 

Sinterklaas is weer op weg naar huis en dan is het tijd voor Kerst. Haarlem hangt al vol met gezellige lichtjes. De decembermaand is bijna aangebroken. Het is duidelijk, kerst in Haarlem is begonnen! Wij hebben de highlights op een rijtje gezet.

Leuke kinderactiviteiten in de kerstvakantie 2020

De leukste uitjes, activiteiten, voorstellingen en evenementen voor kinderen in Haarlem, IJmuiden, Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Santpoort, Zandvoort, Spaarndam, Hoofddorp, Haarlemmermeer, Nieuw-Vennep en omgeving vind je in de agenda van Go-Kids regio Haarlem! Bouwen, Knutselen, theater of heerlijk spelen in de sneeuw! We hebben een mooie lijst en coronaproof Klik hier voor de tips

Op deze plekken scoor je de mooiste kerstboom

Kerstmis komt eraan en het is toch niet helemaal kerst zonder een kerstboom, vind je niet? Misschien heb jij de boom al staan of wil je er nog een kopen. Waar in Haarlem kun je nu een mooie kerstboom kopen? Of je nu gaat voor een neppe of een echt: hier heb je een aantal super tips van ons:

Bij Kerstboom Haarlem op de Papentorenvest 12 vind je verschillende maten Kerstbomen Je kunt er ook een super makkelijke duurzame kerstboomstandaard bij kopen. Echt heel handig! Laat je jouw kerstboom liever thuisbezorgen? Ook dat kan bij Kerstboom Haarlem: je kunt 'm live komen uitzoeken of gewoon bestellen via de website. En nog handiger: na de kerst halen ze 'm gewoon weer op als je wilt!

Alles voor een sfeervolle kerst bij Tuincentrum de Oosteinde. Wie op zoek is naar de mooiste kerstbomen, kerstverlichting, kerstplanten, kerstdecoratie en kerstcedeautjes kan terecht bij Tuincentrum de Oosteinde in Hillegom en Vijfhuizen. Alles staat bij hun een het teken van een sfeervolle kerst. De kwaliteit van de kerstbomen en kerstplanten zijn uitstekend. Ze kopen groot in, zodat de prijs altijd scherp is.

Onze Victor's Espresso en Morris (Spaarne 36) verkopen ook mooie Nordmann kerstbomen. Een deel van de opbrengst zullen wij schenken aan opvang voor daklozen in Haarlem om er voor te zorgen dat iedereen een fijne kerst heeft.

Achter het station, net over de brug, vind je B&B Bloemen. Naast hun kiosk met bloemen staan ongelovelijk veel kerstbomen voor het uitzoeken. Ze hebben verschillende soorten bomen en maten!

Kerst 2020Kerst 2020

Een vast prik voor velen is de boom voor één euro bij de Ikea. Koop tussen 9 november en 3 december je voucher voor je kerstboom aan de kassa. Aan de kassa krijg je een tijdsblok toegewezen op één van de ophaaldagen (6 t/m 8 december) om drukte te voorkomen in verband met de coronaregels. De Ikea actiepas van € 19,- die je vervolgens krijgt is geldig voor je volgende aankoop van maandag 4 januari t/m 1 februari 2021. Voor de kerstboom betaald je dus één euro. Let wel op: de bomen zijn zonder kluit dus je moet nog wel een standaard kopen en door de coronamaatregelen worden ze dit jaar voorverpakt verkocht dus je kunt niet zelf het perfecte exemplaar uitzoeken.

Bij de Gamma vind je dit jaar ook weer kerstbomen. Ze zijn er in allerlei formaten en zijn alleen in fysieke winkels te koop, niet online.

Kerst vieren tijdens corona: 10 tips voor een corona-proof kerst met vrienden en familie

Hoe de kerstdagen er dit jaar door Corona uit gaan zien, is nog een klein beetje koffiedik kijken. Hier gaan we waarschijnlijk 8 december meer over horen. Mijn gevoel over hoe we Kerstmis gaan vieren tijdens Corona? Ik denk dat we straks maximaal 3 gasten van 12 jaar en ouder mogen ontvangen en dat ‘blokjeskerstdagen’ niet worden toegestaan. Een beetje creativiteit om toch (op afstand) kerst te vieren met de mensen die je lief hebt is daarom wel nodig. Onze dochter is eerste kerstdag jarig, dus alle jaren hadden we een huiskamer vol met vrienden en familie om haar verjaardag en kerst te vieren. We begonnen al vroeg met de voorpret en voorbereidingen rondom Kerst. Om ook van de kerstdagen tijdens corona een écht feest te maken hebben we nagedacht over de manieren om dit jaar Kerstmis te vieren binnen de mogelijkheden van een strenge lockdown. Wij hebben een lijstje gemaakt met Corona-proof Kerst tips Klik hier voor de tips
 

Wel of geen bezoek? Zo proberen andere landen de kerst te redden

Wie mag er wel of niet langskomen tijdens de kerstdagen? En zit een restaurant of caféborrel er nog in? Vanavond komt er een persconferentie en krijgen we hier in Nederland hopelijk meer duidelijkheid over. Maar als we kijken naar de landen om ons heen, moeten we er misschien niet te veel van verwachten.

België: misschien twee knuffelcontacten

In België zit er qua bezoek niet veel in het vat. Sinds eind vorige maand zit het land in 'verstrengde lockdown' en zijn de meeste winkels voor een maand gesloten. Thuiswerken is verplicht en er geldt een nachtklok van middernacht tot vijf uur in de ochtend. Die strikte aanpak slaat aan: het aantal nieuwe besmettingen neemt er af en de druk op ziekenhuizen ook.

Richtlijnen voor Kerstmis zijn er nog niet, maar Belgische virologen rekenen op een Kerst in kleine kring. "Stel dat je besmet wordt op Kerstmis, dan ben je zes dagen later het meest besmettelijk, uitgerekend op nieuwjaar. Zo kan het virus zich wel zeer snel verspreiden", zegt Vlaanderens bekendste viroloog Steven Van Gucht in de Belgische media. De kans dat cafés en restaurants dit jaar nog opengaan is dan ook klein.

Duitsland: niet te veel verwachten

Bij onze oosterburen worden de verwachtingen ook alvast flink getemperd. Zo kregen de Duitsers eind vorige maand, toen het land deels in lockdown ging met het sluiten van horeca en culturele instellingen, al een waarschuwing dat zij geen standaard kerstfeest en jaarwisseling hoeven te verwachten.