Leuke uitjes met je kinderen in de Kerstvakantie!

Het is kerstvakantie! Tijdens de feestdagen is het natuurlijk heerlijk om tijd met de gehele familie te besteden. Maar een beetje extra aandacht voor alleen het gezin kan natuurlijk ook geen kwaad. Met veel gezelligheid, lekker eten, versierde kerstboom, oliebollen en cadeautjes! Go-Kids zet een aantal activiteiten en leuke uitjes voor de kerstvakantie op een rij waar het hele gezin blij van wordt. 

Theatervoorstellingen voor het hele gezin in de Kerstvakantie!

Wat te doen in de kerstvakantie? Naar het theater natuurlijk! Er zijn ook dit jaar verschillende leuke voorstellingen in deze periode te bekijken in de theaters. De hele maand staat in het teken van gezelligheid, vrienden en familie. De theaters zijn sfeervol aangekleed en bieden allerlei moois aan in de kerstvakantie. Hieronder hebben wij enkele leuke voorstellingen voor je uitgelicht, neem snel een kijkje!

Leuke kindervoorstellingen in de Schuur!

De Schuur heeft de hele vakantie weer geweldige voorstellingen op de agenda staan. 

Kijk hier voor de agenda >

Voorstellingen voor het hele gezin in Kennemer Theater in Beverwijk

Ook het Kennemer Theater heeft weer leuke voorstellingen. Wat te denken van Social Squad, en Bumba? Met de kortingscode Go-Kids ontvang je 10% korting!

Nu met 10% korting ►


Familievoorstellingen in Stadsschouwburg in Haarlem

In de Stadsschouwburg zie je in de kerstvakantie 'Paleis der Wonderen'. Treed binnen in een Haarlems winterwonderland en geniet met de hele familie van een oogstrelende en eigenwijze theatershow door de enige echte Ashton Brothers. Samen met hun publiek stappen de Ashtons door een magische spiegel en veranderen ze de majestueuze oude Stadsschouwburg in een warm, vrolijk en mysterieus Paleis der Wonderen.

Info & Tickets ►

Familie meezing kerstconcert in Philharmonie in Haarlem

Zaterdag 24 december: Kerstvakantie concert voor het hele gezin! Het kerstverhaal wordt verteld aan de hand van bekende kerstliedjes. Deze worden gezongen door een kinderkoor en begeleid door een live band. En iedereen mag meezingen!

Info & Tickets ►

---

Gezellige films in de kerstvakantie voor de hele familie

Leuke familievoorstellingen bij Pathé Haarlem!

Ook bij Pathé kun je natuurlijk weer terecht voor een heerlijk middagje film! 

Agenda en tickets >

---

Leuke activiteiten in de kerstvakantie in het museum

De kerstvakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. En er is weer zoveel leuks te doen zo aan het einde van dit jaar! Zo zijn er in de kerstvakantie speciale kinderactiviteiten georganiseerd in veel musea in de omgeving Haarlem. Wij hebben een aantal musea voor je uitgelicht:

Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem

Het Dolhuys is een zogenoemd belevingsmuseum: het gaat niet om de verzameling voorwerpen maar om ervaringen en meningen. Het museum geeft een overzicht van hoe er door de eeuwen heen met ‘gekte’ werd omgegaan. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisselende exposities. Bezoekers kunnen zichzelf testen: ‘Hoe normaal ben jij?’. Het museum heeft tevens een collectie kunst.

Info & tickets ►

Leuke kinderactiviteiten in het Frans Hals Museum

Pak een speurtocht, of beluister De Dikke Doe- en Luistertour. Daarin speel je kijkspelletjes, verkleed je jezelf als schutter, en kun je sommige kunst zelfs ruiken en voelen! Je luistert naar spannende verhalen én naar de mening van andere kinderen over de schilderijen in het museum.

Info & tickets ►

Bezoek het Teylers Museum

Het Teylers Museum heeft genoeg te doen voor kinderen! Wat dacht je van de familierondleiding Wie Waar Wybrand, of de Kunst en Vliegwerk Workshop?

Info & tickets ►

Stoomlab en kindergidsen in het Haarlemmermeer Museum Cruquius en het Historisch Museum

Wil jij weten over hoe een stoommachine werkt ? Doe dan mee aan het Stoomlab in Cruquius Museum. Daar kan je spelen met water, vuur en stoom. En leer je hoe de grote machine vroeger werkte. 27 en 29 december en 7 januari. Ben jij tussen de 6 en 10 jaar, dan hebben wij een speciale rondleiding voor jou door Historisch Museum! Onze kindergidsen nemen jou mee en vertellen je over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Ze laten je ook veel zien van hoe iets vroeger in z’n werk ging of wat oude gebruiken waren. Op 28 december en 4 en 8 januari in Historisch Museum Haarlemmermeer.

Info & tickets ►

Bezoek met speurboekje het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam

Reis met de tijdmachine naar Nederland in de oorlog en leef mee met vier kinderen. Hoe zag het leven eruit als kind in de oorlog? Reis met de tijdmachine naar Nederland van toen en leef mee met Eva, Jan, Nelly en Henk.

Info & Tickets ►

Kerstvakantie in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Twee weken vakantie vier je natuurlijk in Het Scheepvaartmuseum, hier is het warm en knus! Met leuke activiteiten en tentoonstellingen voor kinderen.

Info & tickets ►

Leuke uitjes in de Kerstvakantie voor het hele gezin

Lekker zwemmen bij Sportcentrum De Waterkanten

Bij Zwembad de Waterkanten is voor iedereen wat leuks te beleven! Wat dacht je van supersnel glijden van de 60-meter lange waterglijbaan, drijven door de stroomversnelling, bubbelen op de bubbelbanken of lekker ontspannen in de whirlpool? Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met verschillende speeltoestellen. 

Lekker skiën of snowboarden bij SnowWorld

Wil je alvast een paar uurtjes skiën of snowboarden om het gevoel weer onder de knie te krijgen? Koop dan een 1-uur, 2-uur, 4-uur of dag skipas. Duik je het liefst in de avond nog even de piste op? Dan is de avondskipas ideaal voor jou! Sluit een heerlijk dagje skiën of snowboarden af in een van de (piste)restaurants en geniet van de specialiteiten uit de bergen. Dit maakt jouw ski- of snowboarduitje helemaal compleet. Après-skiën zoals in de Alpen doe je ook gewoon in Nederland! De gezellige sfeer, lekkere drankjes en herkenbare muziek in de Bierstube brengen je vanzelf in de juiste stemming.

Info & Tickets ►

Vrij Zwemmen bij De Heerenduinen

In de kerstvakantie zij er ruimere openingstijden voor vrijzwemmen!

Info & Tickets ►

Kaarsen versieren, speurtochten en knutselen bij Informatieboerderij Zorgvrij

Kom je ook gezellig kaarsen versieren? Of kom lekker knutselen. Ook leuk om als knutselpakket mee naar huis te nemen. En als je al een beetje kan lezen en schrijven, doe dan mee met de boerderijspeurtocht langs alle dieren.

Meer info ►

Krijg nu korting op jouw kaartjes voor World of Dinos via Go-Kids!

Wil jij in de kerstvakantie naar de tentoonstelling World of Dinos in Expo Haarlemmermeer (Expo Greater Amsterdam)? Dit is de grootste expo van Europa naar een waar ‘jurassic park’! World of Dinos is het ultieme uitje voor zowel ouders als kinderen. Mis het niet!

Info & Tickets ►

Kerst in de Crypte in de Koepelkathedraal

Laat je betoveren in de ondergrondse crypte van de KoepelKathedraal! Verken de nissen met ruim 300 kerstgroepen en magische kerstdorpen in een prachtig aangeklede en sfeervolle setting.

Meer info ►

Kerstcircus Haarlem presenteert een betoverde show voor het hele gezin:

Kerstcircus in Haarlem. Al 30 jaar het allergrootste en niet meer weg te denken winterevenement van Kennemerland en wijde omgeving. Ja, u leest het goed: Kerstcircus Haarlem viert dit jaar het 30-jarig jubileum!

Het 29e jaar was groots, het was uniek en het was spectaculair. De vorige editie van Kerstcircus Haarlem was er één welke niet snel geëvenaard zal worden. En tóch durven wij met trots bekend te maken dat het ons is gelukt… De 30e editie van Kerstcircus Haarlem wordt er wederom één waar nog lang over nagepraat zal worden!

Info & Tickets ►

---

Gezellige kampen en workshops in de kerstvakantie voor kinderen

Camps bij The Little Gym Haarlem

Tijdens de schoolvakanties, weer of geen weer, staan de vakantieprogramma’s van The Little Gym altijd in het teken van plezier maken, sport, spel, creatieve activiteiten en leren zodat uw kind actief blijft en plezier maakt, terwijl zij werken aan geest, lichaam en zelfvertrouwen.

Meer info ►

LEGO vakantiedagen in de kerstvakantie bij Young Engineers Haarlem

Young Engineers vakantiedagen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO®, gaan we ook buiten spelen voor wat frisse lucht en vooral veel plezier maken. Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze LEGO® dagen zowel plezier als kennis.

Meer info ►

---

De leukste indoor kerstvakantietips

Wij hebben de leukste indoor speeltuinen, speelparadijzen, trampolinehallen op een rijtje gezet - voor een onvergetelijke kerst! Lees snel ons overzicht:

---

Zijn jullie gek op pannenkoeken? 

Pannenkoeken kunnen altijd! Als ontbijt, lunch of diner en het liefst met lekker veel stroop en suiker. Maar waar kun je die nou eigenlijk eten in de omgeving van Haarlem? Voor jullie pannenkoekenlovers hebben we speciaal een lijstje gemaakt met dé plekken van Haarlem om een lekkere pannenkoek te eten.