Dagje uit met de kinderen in Beverwijk? We hebben voor jou volop tips voor een dagje uit met kinderen in alle leeftijdscategorieën. Maar natuurlijk zijn er ook veel uitjes waar je kind iets van kan leren of die heel goedkoop zijn. De leukste uitjes met kinderen in de omgeving Beverwijk vind je hier.

Leuke speeltuinen in Beverwijk

De gemeente Beverwijk vindt het belangrijk dat kinderen kunnen spelen en bewegen. Er zijn al veel veilige, leuke en uitdagende speelplekken op centrale plekken in woonwijken en op een aantal plekken aan de randen van de woongebieden. Deze speelplekken zijn echt de moeite waard om een eindje voor te lopen of te fietsen. Voor ouders zijn ze een ontmoetingsplek en ook voor hen zijn er mogelijkheden om iets te doen. Op plekken staan speeltoestellen, maar ook sportvoorzieningen. En er is ruimte om activiteiten te organiseren en elkaar te ontmoeten. Alle leeftijdsgroepen kunnen er terecht. Hieronder onze tips:

Speeltuin Kindervreugd Beverwijk

Kindervreugd is een gezellige speeltuin in Beverwijk. Elke dag kun je hier lekker spelen en maandelijks zijn er ook nog extra toffe activiteiten te doen.
 
 

Natuurspeeltuin Moby Dick

Midden in het centrum van Beverwijk ligt, tussen de huizen verstopt, een "OASE" voor kinderen en ouders: speeltuin Moby Dick. De kinderen kunnen er heerlijk spelen, terwijl de ouders/verzorgers onder het genot van een kopje koffie of thee goed overzicht over de kinderen hebben. Voor de kleinste bezoekers is een leuke kleuterhoek aanwezig. Voor oudere kinderen valt er volop te klimmen en te klauteren.

Vind hier meer info ►


Kleinste dierentuin van Nederland: Animal Farm

Dierentuin Animal Farm in Beverwijk - een kleine, maar gratis toegankelijke dierentuin met allerlei verschillende dieren. Er zijn schildpadden, leguanen, neusberen, stekelvarkens, dwergmangoesten, diverse vogels en nog vele andere dieren.

 

Vind hier meer info ►


Leuke kindervoorstellingen in Kennemer Theater

In het Kennemer Theater in Beverwijk worden allerlei mooie voorstellingen gespeeld - natuurlijk ook leuke kindervoorstellingen. Houd de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van de familievoorstellingen in het Kennemer Theater!

Vind hier meer info ►


Streekmuseum Kennemerland in Beverwijk

Kinderen kunnen gratis het streekmuseum Kennemerland bezoeken en een kijkje nemen. Het museum heeft een speciaal programma voor kinderen en scholen, waarin de kinderen worden uitgenodigd meer te weten te komen over het verleden van hun leefomgeving. Daarnaast is het museum in het bezit van een touchtable, die de geschiedenis van Kennemerland op speelse wijze laat zien.

Vind hier meer info ►


Het Hoogovensmuseum

Interesseert techniek, staal, ijzer, stoom en vuur jouw kinderen? Dan is een bezoek aan het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord een aanrader. Dat (bijna) alles opgepakt en aangeraakt mag worden, is een groot pluspunt voor de kinderen. Voor kinderen kun je het museumbezoek aantrekkelijker maken door een combinatie met de stoomtrein. Enkele keren per jaar rijdt de stoomtrein over het Hoogovens-terrein. Deze vertrekt vanaf bij het museum, vanaf station Velscherbosch. Kijk van de voren naar de dienstregeling.

Vind hier meer info ►


Kindvriendelijk uit eten bij Brasserie Grand-Café De Smaeckkamer

Lekker rennen en klimmen. Spelen in de natuur is belangrijk. Het levert geweldige ervaringen op en het is gezond! En de natuur beleven is helemaal niet moeilijk. Door heel Nederland zijn er natuurlijke speelplaatsen, speeltuinen en speelbossen. Hier kunnen kinderen naar hartelust klimmen, rennen, bouwen en experimenteren. Ontdek eens de Natuurspeeltuin van Brasserie Grand-Café De Smaeckkamer. Laat de kinderen lekker spelen, terwijl jij een heerlijk drankje drinkt op het terras.

Vind hier meer info ►


Heerlijk zwemmen in het binnenbad en buitenbad van de Heerenduinen

Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met glijbaan en waterspeeltafel. In het recreatiebad kun je heerlijk relaxen in de Hot-whirlpool van 35° C . Zomers openen ze de deuren naar buiten en kun je gebruik maken van de buitenbaden met ruime ligweide met o.a. tafeltennistafel en beachvolleybalveld.

Vind hier meer info ►

Recreatief zwemmen in Sportfondsenbad Beverwijk

Behalve van het 50-meterbassin kun je dan ook gebruik maken van het knusse instructiebassin. De diepte van dit bassin varieert van 30 cm tot 80 cm. Tijdens het recreatief zwemmen ligt er divers spelmateriaal in het water en zijn tevens de lage duikplank, de hoge duikplank en de waterglijbaan geopend.

Vind hier meer info ►


Wandelen rond Beverwijk

Wandelen rond Beverwijk is een van de beste manieren om meer van het landschap te zien, maar de juiste route vinden is niet altijd eenvoudig. Wandelnetwerknoordholland heeft een paar prachtige wandelroutes

Zoek hier een wandelroute

Indoor speeltuin in Beverwijk voor als het slecht weer is

Indoor speeltuin Ballorig is een kinderparadijs waar kinderen écht kind kunnen zijn. Leef je uit in de te gekke speeltoestellen, vier je verjaardagsfeestje of kom met je hele klas spelen tijdens je schoolreisje.

Waar kun je lasergamen in Beverwijk?

Bij Vuurlinie Beverwijk kunnen kinderen lekker stoer lasergamen, maar dan niet de ouderwetse variant..

Nog meer leuke uitjes in de buurt van Beverwijk?

Ongetwijfeld dat er meer leuke uitjes zijn in Beverwijk, maar weten wij het 'nog' niet, stuur dan een mailtje naar haarlem@go-kids.nl en dan plaatsen wij dat natuurlijk op deze lijst! Uiteraard heb je ook leuke activiteiten in Uitgeest, Heemskerk, Velsen en IJmuiden. Die vind je in ons handige overzicht op Go-Kids.nl. Filter wat je wilt doen en in welke plaats en dan komen er vanzelf allerlei leuke uitjes tevoorschijn.