Kijk en luister zodat je ziet en hoort

Kinderen die een scheiding meemaken kunnen ander gedrag laten zien. Boosheid, verdriet, schuldgevoel, extra zorgzaam, zich terug trekken uit het gezin, vertier buiten het gezin zoeken.

Veel kinderen vertellen met lichaamstaal en gedrag wat ze niet in woorden kunnen of durven te vertellen. Ook al hebben we onze kinderen geleerd dat ze écht alles aan ons kunnen vertellen, staan we niet altijd (letterlijk en figuurlijk) stil bij wat kinderen ons vertellen.


Misschien herken je de volgende situatie: “Eindelijk kreeg ik een nieuwe fiets. Uit school zou ik hem ophalen. Toen mijn moeder vroeg of ik fijn had gefietst, kreeg zij het volgende antwoord: “De banden waren veel te hard en nu heb ik hoofdpijn. Wat een rotfiets. Ik wil mijn oude fiets weer terug”
Wat er eigenlijk aan de hand was, was dat ik vreselijk verdrietig was dat ik de fiets niet aan mijn vader kon laten zien. De hoofdpijn verdween als sneeuw voor de zon, nadat ik dat kon vertellen en een flinke huilbui had gehad.

Wil jij erachter komen hoe jij kan horen en zien wat er achter het gedrag van je kinderen kan schuilen? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de twee thema-avonden.

Datum:                6 en 20 oktober

Ontvangst:          19.15 uur

Start:                   19.30 uur

Afsluiting:            21.00 uur

Kosten:               € 60 euro voor beide sessies

Aanmelden:        jessica@voorgescheidenouders.nl