Boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude Park
Genieweg 50, 1981 LN Velsen-Zuid

Midden in  Spaarnwoude Park bij Velsen-Zuid ligt Boerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en ravotten in de speeltuin of een krantje lezen in het pannenkoekenrestaurant én vind je het informatiecentrum van Spaarnwoude Park!

Meer info ►

Zorgeloos genieten op boerderij Zorgvrij

Boerderij Zorgvrij trekt het hele jaar door vele bezoekers. En niet alleen mensen die voor het eerst komen, want op Zorgvrij is steeds weer iets nieuws te zien en te beleven.

De boerderij is in gebruik als melkvee- en schapenhouderij en een erkend fokcentrum voor de lakenvelder koe, een zeldzaam landbouwhuisdier. Deze en andere bijzondere dieren kunt u met eigen ogen komen bewonderen. Maar er is nog veel meer te beleven op de boerderij. Het schapen scheren is bijvoorbeeld ieder jaar weer een bijzondere gebeurtenis. En wat is er leuker dan in het voorjaar naar de pasgeboren lammetjes te komen kijken? Of maakt het melken van de koeien eens mee; dat kan elke dag.

Speurtochten bij Boerderij Zorgvrij

Het gehele jaar door kunt u leuke en gezellige speurtochten rond en in de boerderij lopen. Ook als het slecht weer is kunt u bij de receptie van de boerderij, tegen een kleine vergoeding, een leuke tocht ophalen.

Uilenbos

Rondom de boerderij is ook van alles te doen. In het uilenbos kun je lekker wandelen. Ontdek ook de weertuin, geurtuin, moestuin en speeltuin bij de boerderij!

Spelen in de speeltuin en spinnenbos

Het spinnenbos biedt alle ruimte om op een avontuurlijke manier urenlang te spelen. In het bos staan wilgenhutten, zijn tunnels van wilgen en klimtoestellen met touwen. Je kunt zelf een hut bouwen of via stapstenen door een moeras lopen. Het bos is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Pannenkoekenrestaurant

Jong en oud kunnen hier zien en ervaren wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

Ook voor een kopje koffie of een verse pannenkoek zit je hier goed. Op het terrein van Zorgvrij ligt pannenkoekenrestaurant Onder de Platanen. Vanaf het grote, zonnige terras heb je goed zicht op de speeltuin.

Zelf melktappen op de boerderij

Kraakverse melk, weet jij hoe dat smaakt? Proef hoe heerlijk een liter vers getapte biologische melk smaakt. De fles kun je apart kopen, maar je mag hem ook meenemen van huis.

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor