Theater 12+: B-Boy in de Toneelschuur in Haarlem

Explosieve breakdance-performance

De breakdance-performance B-BOY geeft je een theatraal kijkje in het leven van een b-boy en de wereld van de battle. Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij heel ver, soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid. Ze ontleden battle-codes, delen hun blessureleed en zijn open over het eindeloze trainen en de onderlinge rivaliteit. Ook zijn ze niet bang hun ongezouten mening te geven over elkaars talenten en fouten. Een explosieve voorstelling met én over breakdancers, waarin film en theater, het echte leven en fictie naadloos in elkaar overlopen. In elke stad is er een special guest appearance.

“'B-BOY' is een ode aan breakdancers. Als theatermaker wil ik echter niet alleen de acrobatische virtuositeit van breakdance uitlichten, maar ook de vertelkracht, want die is veel groter dan vaak wordt gedacht. Ik ga op zoek naar paralellen tussen de battle wereld en het echte leven.” regisseuse Jolanda Spoel

van & met: Pom Arnold, Tim Jansen, Dietrich Pott, Remses Rafaela e.a. concept & regie: Jolanda Spoel choreografie: Lloyd Marengo, Rabbani Sayed e.a.

: 19:30