Leuke activiteiten en kampen tijdens de meivakantie 2021 in en om Haarlem!!

De meivakantie in 2021 is weer begonnen! Een vakantie die voor sommige kinderen een week duurt en voor anderen maar liefst twee weken, met hopelijk een heerlijk zonnetje in de lucht. Vanwege corona heeft de regering afgeraden om komende meivakantie met vakantie naar het buitenland te gaan. Er worden nu hele leuke kampen en activiteiten georganiseerd voor kinderen in de meivakantie. Ze hoeven zich dus niet te vervelen, want wij hebben de tips voor jullie verzameld, dus geef je maar gauw op!

LEGOkampen van Bouwgabbers 

Leren programmeren met LEGO, voor wie is dat nou niet te gek? Bij Bouwgabbers in Haarlem kunnen kinderen vanaf 7 jaar meedoen met de workshops. 2 dagen volop bouw- en programmeer-plezier. En tussendoor krijgen ze nog een lekker tussendoortje en limonade. 


LEGO vakantie dagen bij Young Engineers Haarlem 

Young Engineers vakantiedagen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, gaan we ook spelletjes doen, buiten spelen voor wat frisse lucht en vooral veel plezier maken. Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze LEGO dagen zowel plezier als kennis.


Hutten bouwen bij Palènpa Park

Hutten bouwen, wie vindt dat niet prachtig. Maar hoe bouw je nu een hut die stevig en stabiel is?  In Palènpa Park in Nieuw-Vennep kun je fantastische hutten bouwen. Je krijgt je eigen bouwkavel met voldoende ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om drie hutten en een toren te bouwen. Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Vier hier je verjaardagsfeestje of beleef een bijzonder dagje uit met je gezin! Ook voor schoolreisjes, klassenuitjes en BSO-uitstapjes biedt Palènpa Park gegarandeerd buitenspeelplezier ► klik hier voor meer info!


Wat te doen met kinderen in omgeving Haarlem

Je vraagt je wel eens af wat je kan doen ik de omgeving Haarlem wat corona-proof is. Je wilt er natuurlijk wel eens op uit met je kinderen, want de hele dag binnen zitten, wordt je ook wel eens zat. Zeker als het ook nog eens de hele dag regent of hard waait. Een aanrader is dan om een puzzeltocht te doen van funtochten. Je ziet de mooiste plekjes van de omgeving Haarlem en de kinderen vermaken zich met 50 vragen. ► klik hier voor meer info!


De Toverknol meivakantie theaterdagen in Haarlem

Wie kent hun succesvolle Toverknol theaterkampen niet? Ben je creatief en heb je veel fantasie? Dan is deelname aan één van de TOVERKNOL THEATERDAGEN of THEATER WERKWEKEN iets voor jou! In de meivakantie organiseren ze dit feest in hun Haarlemse kindertheater! ► klik hier voor meer info!


Uitvinden en bouwen bij Werkplaats Jeroen

Je bent op de goede plek voor lessen over techniek en wetenschap! Werkplaats Jeroen gelooft in het belang van wetenschap en techniek voor nu en in de toekomst, dat leren voldoening geeft en leuk is om te doen. Ze laten kinderen sprankelen in een mensenleven. ► klik hier voor meer info!


Het Sta Sterk-dagkamp is een weerbaarheidstraining in de meivakantie voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Op naar meer zelfvertrouwen met…o.a met toneelspelen, knutselen en met team-oefeningen. Het Sta Sterk-dagkamp is een weerbaarheidstraining in de meivakantie voor kinderen van 8 tot 12 jaar die worden gepest of meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. 


Uitvinden bij Uitvindersclub van Talentcentrum Volta in Haarlem

De Uitvindersclub is een soort wetenschap- en techniek- en creaclub speciaal voor kinderen. Ze komen spelenderwijs in contact met wetenschap, techniek of knutselen en leren tegelijkertijd werken met materialen en gereedschappen. Kinderen kiezen altijd zelf hun project en gaan het dan zelf maken. Dit doen ze in een overzichtelijke werkplaats met heel veel verschillende materialen en gereedschappen.  Je kunt 1x meedoen of meerdere keren... wat jij wilt! ► klik hier voor meer info!


Stap 4 dagen de magie van de stadsschouwburg Haarlem binnen

Kriebels in je buik… Nog 1 minuut en dan sta jij op het toneel in de spotlights. Het publiek kijkt naar je en het is muisstil… En dan, het applaus… Het lijkt wel magisch. Zie jij jezelf daar al staan? ► klik hier voor meer info!Beweegkamp Scopo Atletico | Meivakantie Haarlem

In de meivakantie organiseert Scopo Atletico driedaagse beweegkampen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Tijdens deze kampen maken kinderen kennis met verschillende bekende en minder bekende sporten. Tussen de trainingen houden we genoeg ruimte over voor vrij spelen, waarbij kinderen zelf regels mogen bepalen, elkaar helpen en hun creativiteit inzetten. De sportlunch wordt verzorgd door Albert Heijn ► klik hier voor meer info!


Kabouters in de omgeving

Misschien ben je ze al stiekem een paar tegen gekomen, maar wist je al dat er op verschillende plekken in en om Haarlem kabouters en kaboutersporen te zien zijn? Soms zie je alleen een kabouterdeurtje. Soms zie je ineens een groepje kabouters of zelfs een heel dorp vol. Wij van Go-Kids zijn dol op deze kleine wezentjes. Daarom zijn wij maar eens voor jullie op onderzoek uitgegaan. Want waar zitten nu al die kabouterplekken en kabouterpaden in de buurt?

Vind hier de kabouters!


Skeeleren in het recreatiegebied Spaarnwoude 

In recreatiegebied Buitenhuizen is een speciale skeelerroute uitgestippeld. Volg de blauwe stippen die op het wegdek zijn geverfd. Een prettige afsluiting van de blauwe skateroute is Informatieboerderij Zorgvrij, waar je nog heerlijk kan spelen en de geiten kan aaien. Ook is het pannenkoekenrestaurant open voor een heerlijk ijsje of kopje koffie.

Check hier de route!


VR@HOME leukste uitje voor thuis

Thuisblijven is nog nooit zo leuk geweest met VR@HOME. Huur voor 3 uur tot 7 dagen een VR@HOME pakket om samen met vrienden of familie virtuele avonturen te beleven. VR Gamen doe je met je vrienden of vriendinnetjes in Haarlem. Ook leuk als kinderpartijtje!


Duurzaam en handzaam: spelen met karton!

De mei-vakantie is inzicht, maar of je nu thuis blijft of niet, helaas is er nog niet veel open. Dus dan maar thuis, in het huisje of in de tent de boel op stelten zetten! Maar hoe je doe je dat? Het speelgoed thuis is al tot in den treure gebruikt, en meenemen neemt enorm veel plaats in. 

Bekijk de producten hier ►