Als ouder heb je een belangrijke rol bij het watervrij maken van je kindje. Door samen te genieten en plezier te maken, raakt je kleintje op een goede manier vertrouwd met water. In de lessen doen we leuke oefeningen en spelletjes op vrolijke muziek.

Zoek je een leuke activiteit met je baby, dreumes of peuter? Kom samen zwemmen!

Als ouder heb je een belangrijke rol bij het watervrij maken van je kindje. Door samen te genieten en plezier te maken, raakt je kleintje op een goede manier vertrouwd met water. In de lessen doen we leuke oefeningen en spelletjes op vrolijke muziek.

Goed voor de ontwikkeling van de baby

Baby- en peuterzwemmen is een krachtige stimulans voor de ontwikkeling van je kind. De beweegoefeningen zijn goed voor de motoriek en maken het lichaam sterker. Ook de zintuigen worden volop geprikkeld.

Essentiële vaardigheden

Drijven op de buik en rug, adem inhouden, onder water gaan, op de kant klauteren. In de lessen leert je kindje essentiële vaardigheden om straks een goed begin te kunnen maken met de zwemlessen. Jullie volgen de lessen onder begeleiding van een gediplomeerde zwemlesgever. Samen zwemmen is een goede manier om de band met je kind nóg sterker te maken.

Met zijn drieën mag ook!

Wil je man of vrouw, broertje of zusje ook mee? Ze zijn van harte welkom om mee te komen zwemmen. Jullie kunnen een extra kaartje online bestellen of bij de kassa.

Wat heb je nodig in het zwembad?

Al onze zwembaden zijn ingericht op de allerkleinsten. Zo hebben we aankleedkussens, luieremmers, een box en een magnetron om voeding op te warmen. Zwembandjes zijn verplicht, behalve tijdens de les. Er mag niet alleen met een zwemvestje worden gezwommen.

Praktische tips:

  • Trek de zwemluier pas aan in het zwembad.
  • Om spugen tijdens de les te voorkomen, is het verstandig als er minimaal één uur zit tussen het eten en het zwemmen.
  • Heeft je kleintje koorts, open wondjes, net een vaccinatie gehad of een oog- of oorontsteking? Dan raden wij het af om te zwemmen.
  •  
  • Jouw kindje is negen maanden lang opgegroeid in water. Het is dan ook prachtig om te zien hoe baby's vanaf 3 maanden reageren op water.
    Het voortdurend contact tussen jou en jouw kind schept bovendien een nog sterkere band.
    Tijdens het baby en peuterzwemmen leert het kind op speelse wijze, op de muziek van leuke kinderliedjes, de mogelijk en onmogelijkheden van het water kennen.

De lessen worden  in het diepere gedeelte van golfslagbad gegeven waar het water de aangename temperatuur heeft van 32 graden. Het golfslagbad is dan enkel toegankelijk voor deelnemers aan het baby en peuterzwemmen.

Baby- en Peuterzwemmen in Sportplaza Groenendaal is elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10:15 tot 11:15 uur en zondag van 09:00 - 10:00 uur.