Mijn moeder is een Gorilla is vanaf 19 oktober 2021 in de bioscoop De Schuur in Haarlem te zien. Een grappige en ontroerende animatiefilm van de makers van Gordon & Paddy.

Mijn moeder is een Gorilla, en wat dan nog?

Al zolang ze zich kan herinneren woont Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze zal worden geadopteerd. Iedereen is blij en vol verwachting als er tijdens de Weeshuis “open dag” een oude auto het terrein oprijdt, maar wanneer daar een stevige Gorilla uitstapt schrikt iedereen zich te pletter! Van de eerste schrik bekomen, lijkt er direct een klik te zijn tussen Jonna en de Gorilla en al snel worden de adoptiepapieren getekend. Natuurlijk is het wel even wennen aan zo’n Apenmoeder, maar al snel zijn de twee de beste maatjes en genieten ze volop van elkaars talenten en het feit dat ze zo verschillend zijn! Maar net als alles op rolletje loopt, gooit de burgemeester roet in het eten en dreigt de adoptie ongedaan te maken…

De film past uitstekend in het huidige debat over identiteit en diversiteit. Zorgzaam en respectvol verzetten Jonna en Gorilla zich tegen alle vooroordelen.