Maak thuis je eigen gifjes met foto’s en tekeningen uit de Beeldbank van het Noord-Hollands Archief. Stuur je gifje op en maak kans op een leuke prijs! 

Spelregels

In je gifje moet minstens één kind afgebeeld zijn. Dit kan een foto van jezelf zijn óf een foto of tekening van de Beeldbank. Je zit op de basisschool.

Wat heb je nodig?

  • Een tablet of telefoon met een camera
  • De app Stop Motion Studio of een soortgelijke gratis app
  • Een printer (heb je geen printer: stuur ons een mailtje via educatie@noord-hollandsarchief.nl)
  • Plakband en een schaar
  • Knutselspullen (kleurpotloden, stiften, stickers enz.)

Hoe werkt het?

  1. Zoek door de Beeldbank naar een geschikte achtergrond voor je gifje. Download de afbeelding en print uit. Plak de achtergrond vast op de tafel met een paar plakbandjes
  2. Zoek eventueel nog meer afbeeldingen waarvan je elementen kunt uitknippen en gebruiken in je gifje
  3. Monteer je telefoon of tablet op een manier dat deze stil boven de achtergrond ligt (denk bijvoorbeeld aan een droogrek of selfiestick die je vast kunt zetten)
  4. Maak van iedere beweging of toevoeging een foto in de app
  5. Als je klaar bent, stuur je het gifje op naar educatie@noord-hollandsarchief.nl. Noem in de mail je voornaam en leeftijd. N.B.: Met het sturen van je gifje geef je het Noord-Hollands Archief toestemming het gifje en je naam/leeftijd te gebruiken op hun sociale media kanalen en website. 

Meer hulp nodig? Bekijk hier de handleiding

De deadline is vrijdag 26 februari 2021 om 17.00 uur. Ben je nog geen 18 jaar? Vraag dan een volwassene om het gifje voor je op te sturen. 

De jury, bestaande uit Kaya (9 jaar), Tristan (9 jaar) en Haarlemse animator Guido Duijn (Crown Animation), selecteert een top 3. Begin maart volgt de uitslag.