Spaarnelanden organiseert dit jaar de grote Haarlemse kerstspeurtocht! De kerstbomenactie is helaas weggevallen door corona en zo bieden we toch wat leuks voor kinderen. In een actieve puzzeltocht worden kinderen (en hun ouders) uitgedaagd om in de stad op zoek te gaan naar antwoorden op verschillende vragen over Haarlem, kerst en nog veel meer.

Klik hier voor het opdrachtblad

Je kunt hem gratis downloaden en uit printen.

Hoe werkt het?

Kinderen (en ouders) kunnen zelf kiezen wanneer ze deze speurtocht in de kerstvakantie wilt doen, het duurt ongeveer 2 uur.
Dit moet je meenemen:

  • Dit opdrachtblad (geprint*) 
  • Een pen
  • Een fiets
  • Wat te eten en drinken
  • Voor kinderen onder de 12 jaar: een vader, moeder en/of andere begeleider 
* Beschik je zelf niet over een printer? Dan kun je het opdrachtblad ook afhalen bij: De Albert Heijns in de Spoorwegstraat, Westergracht, Drossestraat, op het Soendaplein en het Marsmanplein; de Plus op het Marsmanplein; de Dekamarkt in de Amsterdamstraat; de Vomar op het Leonardo Davinciplein; en bij de Lidl op de Professor Donderslaan (zo lang de voorraad strekt). Helaas is het door de nieuwe coronamaatregelen niet meer mogelijk het opdrachtblad bij de VVV af te halen.


Wat kun je winnen?

1x de Superprijs t.w.v. €500: bestemd voor een activiteit met de hele klas 
25x VVV-bon t.w.v. €10,-
3x een voetbal, helemaal gemaakt van afval

Ben je klaar met de speurtocht?

Maak van ingevulde opdrachtblad een foto/scan en mail het naar speurtocht@spaarnelanden.nl. I.v.m. de nieuwe lockdown is het helaas niet meer mogelijk het in te leveren bij de bibliotheek of de VVV.

Op 20 januari maakt de wethouder de winnaars bekend!

CTA Afbeelding
 

Veiligheid

De grote Haarlemse kerstspeurtocht is op een zelf te kiezen moment in de kerstvakantie te doen, hiermee voorkomen we dat er teveel kinderen en ouders tegelijkertijd op dezelfde plek samenkomen.

De nieuwe coronaregels gelden ook voor deelnemers van de speurtocht. Daarom vragen we het volgende:

  • Doe de speurtocht alleen met leden van het eigen huishouden, of met maximaal één vriend/vriendin.
  • Vermijd drukke plekken. Is het druk op de plek van een opdracht? Doe dan eerst een volgende en kom op een later moment terug. 
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van andere mensen.