Cursus Peuteryoga - bij Lief & Puur in Haarlem 3 lessen (2,5 tot 6 jaar oud)

Peuteryoga in Haarlem

Jonge kinderen ontdekken de wereld met veel enthousiasme. Om de dagelijkse hoeveelheid prikkels te kunnen verwerken, hebben ze ook behoefte aan rust en ontspanning. Peuteryoga is daarvoor heel geschikt. Rondom verschillende thema’s doen jullie yoga oefeningen gericht op de ontwikkeling van peuters en ontspannen jullie heerlijk samen. Deze afwisseling van inspanning en ontspanning brengt een kind in balans. 

Voor de les peuteryoga hoef je als ouder geen ervaring met yoga te hebben. Alles gebeurt spelenderwijs en de les draait dan ook vooral om het plezier dat de kinderen ervaren, met elkaar en met de ouders. Er zijn ook kinderen die tijdens de les liever niet met alles meedoen, maar af en toe gewoon lekker willen kijken. Ook dat is prima. Vaak zie je ze dan ineens thuis wel de oefeningen of liedjes nadoen.

Inhoud cursus peuteryoga

Samen gaan jullie 3 keer op yoga avontuur. Zo zijn jullie de ene keer in het geheime Smurfenbos, en staan jullie de andere keer op de Noordpool tussen de ijsberen. Lief & Puur maakt hierbij gebruik van yoga oefeningen, spelletjes, liedjes, massage oefeningen en ontspanningsoefeningen. Ook besteden jullie aandacht aan de ademhaling en de zintuigen. De cursus peuteryoga bestaat uit 3 lessen van ongeveer 50 minuten. Dit is inclusief een afsluiting met een kopje thee/limonade. De oefeningen zijn gericht op de kinderen, maar deelname van ouders is wel gewenst. Thuis kunnen de oefeningen nog eindeloos herhaal worden, want je krijgt na afloop een overzicht van de oefeningen mee.

Voordelen van peuteryoga

Door regelmatig peuteryoga te doen, komen de kinderen meer in contact met zichzelf en dit helpt ze onder andere bij het verbeteren van:
♥ het zelfvertrouwen;
♥ het zelfbewustzijn;
♥ het concentratievermogen;
♥ de emotionele groei.

Peuteryoga heeft natuurlijk ook een goede uitwerking op het lichaam. Het bevordert:
♥ een goede lichaamshouding;
♥ de motorische vaardigheden;
♥ een goede weerstand;
♥ de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop.

Eerstvolgende cursussen peuteryoga Haarlem

Data eerstvolgende cursussen peuteryoga:
♥ Zondag 12, 19 en 26 mei 10:10 - 11:00 uur
♥ Zondag 9, 16 en 23 juni 10:10 - 11:00 uur

Locatie: Ambonstraat 2a Haarlem

Inschrijven peuteryoga Haarlem

Prijs: € 42,- (3 x 50 minuten)
Inclusief overzicht van bepaalde oefeningen, zodat je het thuis nog eens kunt herhalen.

Een vervolgcursus is altijd mogelijk mét korting. Voor een tweede (derde, etc.) pakket betaal je nog maar € 32,-.