Tentoonstelling in de donjon van de Ruïne. Honderden Playmobil-figuurtjes brengen enkele hoogtepunten uit de Brederode-geschiedenis tot leven met natuurlijk het grootste Playmobilleger van de Slag bij Azincourt van 1415, waar Ridder Jan van Brederode bij om het leven kwam. Voor kinderen is er tevens een leuke kijk-speurtocht.

Zaterdag 11 juli wordt de nieuwe tentoonstelling Brederode in Playmobil feestelijk geopend door wethouder Heer Bal. Een Orc komt speciaal naar Brederode, omdat hij zoveel van Playmobil houdt.

Honderden poppetjes brengen enkele hoogtepunten uit de Brederode-geschiedenis tot leven met natuurlijk het grootste Playmobilleger van de Slag bij Azincourt, waar Ridder Jan van Brederode bij om het leven kwam. Het weekend 11 en 12 juli is tevens Ruïne Bewoond. Willem de Koekenbakker zal de opening vermakelijk en smakelijk ondersteunen.

Reserveer wel je ticket met tijdslot van te voren voor een Corona-verantwoorde toegang.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Velsen, de J.C. Ruigrokstichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.