Om de versprei­ding van de nieuwe omikron-variant te vertragen is de Schuur gesloten van zondag 19 december t/​m vrijdag 14 januari. Gelukkig kan je de beste Schuurfilms thuis bekijken, via onze online filmzaal Picl. Stream films en documentaires, zonder een abonnement af te sluiten.

Ook muizen gaan naar de hemel 6+

Een prachtige stop-motionfilm over een muis en een vos die samen in de hemel terecht komen.

Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar tijdens hun avonturen worden ze de beste vrienden.

 

Dag van de Korte Film: kinderprogramma

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we de Dag van de Korte Film. Met een speciaal filmprogramma trakteren we kinderen vanaf vier jaar op de beste korte films uit Europa. Op ontdekkingstocht door de sneeuw, in de dierentuin of met een vergrootglas. Ga mee op avontuur!

Click
Marine Jacob, België 2017, 1′
Als je in de dierentuin probeert een mooie vlinder te fotograferen, vergeet dan niet alle andere dieren om je heen!

Awaker
Filip Diviak, Tsjechië 2017, 10′
In een koud land werkt een oude man als wakkermaker. Hij maakt de mensen in de buurt één voor één wakker. Dan ontvangt hij als dank ineens een oude glimmende bel. Dat is het begin van iets nieuws.

Pawo
Antje Heyn, Duitsland 2015, 8′
Pawo (Tibetaans voor “moedig”) vertelt het magische avontuur van een klein speelgoed figuurtje, dat zich bevindt in een merkwaardige wereld. Dankzij een aantal vreemde metgezellen, wordt het zich geleidelijk bewust van haar kracht en vaardigheden. Pawo gaat ook over moed en in het leven staan zonder angst en vol vertrouwen – hoewel het soms niet helemaal gaat zoals je zou willen…

Ursa – the Song of the Northern Lights
Natalia Malykhina, Noorwegen 2021, 10′
Kleine ijsbeer Ursa is alleen in het koude donkere Noordpoolgebied en is op zoek naar zijn moeder. Hij loopt door een sneeuwstorm, door ijskoude toendra en scherpe ijsheuvels, naar het noorderlicht en het magische lied in de hoop zijn moeder te vinden.

Dodu – The Cardboard Boy
José Miguel Ribeiro, Portugal 2010, 5′
Dodu, de jongen van karton, beleeft met zijn vriendje het lieverheersbeestje spannende avonturen. De zee, de maan, het bootje waarin ze varen, alles is van karton.