De ANWB heeft weer samen met Go-kids de top 10 leukste uitjes van Flevoland geselecteerd. Daaruit is natuurlijk een brons, zilveren en gouden uitje uitkomen. 

Hier onder de 10 leukste uitjes van Flevoland.

 

  • Junglepark De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

De grootste tropische tuinen van Europa en reis van werelddeel naar werelddeel in Junglepark de Orchideeën Hoeve

  • Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad

Bij themapark en museum Aviodrome leer je van alles over de luchtvaart. Ervaar de Nederlandse luchtvaart van toen en nu! Bewonder meer dan 100 unieke oude en nieuwe vliegtoestellen van dichtbij. Stap aan boord van een echte Boeing 747 Jumbo Jet en haal zelf je vliegbrevet in een echte flight simulator. Of bekijk de spectaculaire 4D-film Skymania! Hoeveel waardevolle objecten ontdek jij in de schatkamers van Luchtvaartmuseum Aviodrome?

  • Netl, de wildste tuin in Kraggenburg

Ontdek de Wildste tuin, Netl in Kraggenburg. Dit is een geweldig natuurgebied met water en duinen, wandelroutes, heel veel speelnatuur en een strandpaviljoen.  Kinderen kunnen hier naar hartelust spelen in de natuur. Er zijn allerlei speelobjecten in de natuur, zoals een wiebelbrug, trekpontje, schommels, klimtouwen. Er is een doolhof bamboebos, In de zomer is er een modderglijbaan. Je kunt er heerlijk pootje baden of bij mooi weer zwemmen.  Je komt tijd te kort om alles te ontdekken. 

  • Veiligheidsmuseum PIT in Almere

Op zoek naar een leuk kindermuseum? Bezoek PIT, hét museum voor politie, brandweer en ambulance. Ontdek het heden, verleden en de toekomst van veiligheid aan de hand van een bijzondere collectie en spannende games. Er is van alles te zien en te doen voor kinderen, zoals een speurtocht en regelmatig bieden ze extra kinderactiviteiten aan.

 

  • Belevenissenbos in Lelystad

Avonturen beleef je in het grootste belevenissenbos van Nederland. Het belevenissenbos in Lelystad herbergt 40 hectare 'natuurlijk spelen'. Het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen.

In de zomermaanden is er een horeca wagen aanwezig. En zijn de wc's en de buitendouche beschikbaar.


Speeltuin & Pannenkoeken restaurant Het Grote Kabouterbos

Het Grote Kabouterbos in Dronten is een super knus pannenkoekenrestaurant, maar ze zijn veel meer dan dit alleen. Ze hebben een prachtige buitenspeeltuin in stijl van de kabouters. Kids kunnen hier urenlang spelen terwijl jij op het terras geniet. Dit ook de plek van een kabouterroutes en een aantal wandelroutes.

  • Hans & Grietje

In Zeewolde vind je de sprookjesachtige pannenkoekenrestaurant Hans & Grietje. Als je hier een lekkere pannenkoek eet, kijk je je ogen uit. De inrichting is zo geweldig en raar. Ook de buitenkant van het pand is een plaatje en wacht dacht je van de mega grote speeltuin. Dit is echt geweldig voor kinderen.  Er is een heel groot terras, dus je kunt je kinderen goed zien terwijl lekker een hapje en drankje doet. Tegenover ligt een bos en hier kun je ook leuke en korte wandelroutes doen.

  • Walibi Holland in Biddinghuizen

Walibi Holland is hét attractiepark van Nederland om je grenzen te verleggen. en hard kunt gaan. Met meer dan 30 spectaculaire attracties voor alle leeftijden! Heb je wat grotere kinderen dan kun je helemaal los gaan op de vele achtbanen.

  • Stichting AAP

Stichting AAP vangt de dieren in nood op. Zij geven apen en andere exotische zoogdieren een nieuwe toekomst en streven voor betere wetten in heel Europa. Stichting AAP heeft als doel om de dieren te rehabiliteren en te herplaatsen. Jij kan een rondleiding aanvragen en bekijken hoe het met de dieren gaat.  

  • Almere Jungle Dierenpark

Naast dieren heeft Almere Jungle ook verschillende soorten tropische planten. Ben je bijna jarig en wil jij je kinderfeestje hier vieren, dan kan dat zeker.