Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest

Ooit wel eens een wereldreis gemaakt? Bezoek de grootste tropische tuinen van Europa en reis van werelddeel naar werelddeel in de Orchideeën Hoeve. Ontdek een wereld vol natuurlijke kleuren en geuren uit Midden-Amerika, Australië en Azië. Geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk.

De wondere wereld van vlinders, Lori's en orchideeën
Duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, tropische vogels, kleurrijke Lori's, reptielen en koikarpers zijn op natuurlijke wijze samengebracht in de Maleisische, Orchideeën- en Lorituin. In de Vlinder Vallei, Europa's grootste vlindertuin, vliegen meer dan tweeduizend vlinders.

Lorituin

Ontdek in de Lorituin een wereld met meer dan tachtig kleurrijke Lori's van de Blauwe Bergen en voer de papegaaitjes zelf met een voederbakje nectar. De Lori zal voorzichtig op uw arm landen en zich tegoed doen aan de heerlijke nectar. Voor alle leeftijden een unieke ervaring!

Makirijk

Het Makirijk is een gloednieuwe buitenbeleving waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki's en twee bruine maki's, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo's en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca's.

Stokstaartjestuin

Terwijl jij de savanne nog afspeurt, heeft de ‘wachter’ in de Stokstaartjestuin jouw binnenkomst allang gespot! De Stokstaartjestuin is het domein van zes nieuwsgierige stokstaartjes. In dit woestijnachtige gebied hebben de kleine roofdiertjes alle ruimte om er lekker op los te ravotten en showen ze graag hun grootste talent: graven!

Kinderactiviteiten

De Orchideeën Hoeve is voor kinderen een ware ontdekkingstocht door de jungle. Naast spelen en kijken zijn er volop doe-dingen. Met vertrouwen op je eigen kompas of aan de hand vaneen spannende speurtocht kom je langs allerlei spannende activiteiten.

Jungle theater

Met een gelukje beland je tijdens jouw tocht door de tropen middenin een spectaculaire show in het Jungletheater. Het Jungletheater bevindt zich in het hart van de rimboe en staat bol van verrassingen.Het Jungletheater is alleen geopend tijdens shows. Bekijk de activiteitenkalender voor een overzicht van de shows.

Mangrovebos Speelparadijs

In het Mangrovebos speelparadijs kunnen kids heerlijk klimmen en klauteren op allerlei speeltoestellen. Pomp water uit de grond en glij met een vaart van de glijbaan en spring met lianen over beekjes.

Amazonevijver en vissen voeren

Voer jij de meervallen en schilpadden met kleine rivierkreeftjes.? Elke tuin heeft een vijver en daar kun je ook de vissen voeren.

Voor alle leeftijden

De Orchideeën Hoeve is een cocktail van genieten, tropische natuur en cultuur, flowershoppen en lekker eten en drinken in het serre restaurant. Kinderen kunnen meedoen aan een spannende speurtocht en lekker ravotten in het mangrovebos speelparadijs; een waterrijke binnenspeelplaats met hagedissen en schilpadden.

Kinderfeestjes

Met de aapjes door de bomen slingeren, vleesetende planten ontwijken en eindeloos ravotten in de junglespeeltuin? Vier jouw kinderfeestje middenin de jungle van de Orchideeën Hoeve en kruip samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes in de huid van een echte ranger.

De Orchideeën Hoeve biedt verschillende kinderfeestjes aan. Er zijn ook diverse uitbreidingsmogelijkheden op de kinderfeestje arrangementen.

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor