Veiligheidsmuseum PIT

Schipperplein 4, 1315 SB Almere

Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer of ambulance? Volg dan een interactief lesje bij Veiligheidsmuseum PIT! In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er is veel te zien, maar ook veel te doen! Bekijk de historische collectie of speel spannende misdaadgames. Ben je geschikt als politieman? Hoe snel heb je de brand in de keuken geblust? Ben jij geflitst op de verkeersbaan? Met de PIT-Pas worden al je resultaten opgeslagen, die na het bezoek in je mail te vinden zijn. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving.

 

Speurtochten

Je ontdekt zoveel meer als je gericht bezig bent met kijken, lezen, denken en doen. Daarom heeft PIT verschillende speurtochten beschikbaar, waar je uit kan kiezen. Alle speurtochten zijn beschikbaar bij de kassa mits op voorraad. De speurtochten zijn extra leuk als je ze samen doet! 

 

Het Museumrestaurant PIT

Het Museumrestaurant PIT bevindt zich midden in Almere Centrum en is via de entreehal van het museum te bereiken. Het restaurant is openbaar toegankelijk voor iedereen. Ook als je geen toegangskaartje hebt voor het museum ben je alsnog van harte welkom voor een kopje koffie, een heerlijke lunch of andere versnaperingen. Bij mooi weer gaat het zonnige terras open met een mooi uitzicht op het Schipperplein. Reserveren van tafels is alleen mogelijk bij groepsreserveringen en verhuur.

Ook voor kinderen is er voldoende keuze en zij kunnen spelen bij de Politiemotor in het restaurant.

Eigen lunch mee naar PIT? Dat is geen probleem. Het nuttigen van eigen consumpties is mogelijk in het museumrestaurant. Wij stellen het zeer op prijs als je daarbij iets te drinken bestelt. Consumpties kunnen niet in de expo gegeten worden. Dit ter bescherming van de museumcollectie.

 

Kinderfeestjes

Wil jij een onvergetelijk kinderfeestje vieren? Kom dan met al je vriendjes en vriendinnetjes je verjaardag in Veiligheidsmuseum PIT Almere vieren. De verjaarsdagfeestjes van PIT zijn te boeken via het reserveringsformulier. PIT heeft drie spannende verjaardagsfeestjes om uit te kiezen: politie, brandweer en ambulance.