Sint intocht: Magische Avondintocht Elburg!

Sint intocht

Op zaterdag 16 november 2019 wordt in het middeleeuwse Vestingstadje Elburg voor het tiende jaar op rij, in het licht van de avondschemering Sinterklaas verwelkomd. Om 17.30 uur begint het programma in afwachting van de stoomboot met aan boord Sinterklaas. Rond 18.15 uur meert de sfeervol verlichte stoomboot, met aan boord ruim 200 prachtige (zwarte) pieten, aan in de haven van het sprookjesachtige Elburg.

Voor dat het zover is, beleven de kinderen een uitbundig sinterklaasfeest aan de Havenkade. Als de stoomboot is aangemeerd, wordt het Spaanse gezelschap ontvangen door de nieuwe burgemeester van Elburg. Vervolgens maakt Sinterklaas een rondtoer op zijn trouwe schimmel Amerigo door de middeleeuwse straatjes van Elburg Vesting. In deze optocht lopen ook paarden van het trompetterkorps mee, een pietenband, de muziekvereniging ‘Concordia’ en de Hellebaardiers van weleer. Van de daken en de nostalgische Vischpoort dalen abseilpieten af. Op de Vischmarkt staat een podium waar Sint en het publiek getrakteerd worden met optredens en ander vermaak.

Rond 20.15 uur vertrekt sint op zijn trouwe schimmel de duisternis in. Het publiek kan dan nog nagenieten van optredens en de vele kraampjes met warme chocomel, speculaas brokken en andere lekkernijen.

Meer info over Sint in Elburg.