Helaas zijn de musea dicht t/m 19 januari. Daarom brengt Museumkids het museum naar jou. Ga samen met je kind mee op rondleiding, krijg tekenles van Rembrandt of doe proefjes. Kom je mee op avontuur? Bekijk hier een aantal mogelijken.

Rijkmuseum

Je kunt vanuit huis ook genieten van het Rijksmuseum! We nemen je mee op een virtuele tour door de Eregalerij, met de meest beroemde schilderijen .

Anne Frank huis

Je kunt ook online rondkijken in het Anne Frank Huis. En het Achterhuis ontdekken. De plek waar Anne Frank tijdens WOII meer dan twee jaar verborgen zat en waar ze haar dagboek schreef.

Teylers museum

Uit het schilderij De Pianoles, van Henriëtte Ronner-Knip, komt een klein katje tot leven: Brammetje. Brammetje neemt je mee op een spannend avontuur door het Teylers Museum. In het online prentenboek Beer is los.

Van Gogh museum

Ga je mee naar het Van Gogh Museum met Bax, Toby en Pepper? Ontdek alles over het leven en de kunstwerken van Vincent van Gogh. Via StoryZoo leert je kind tegelijk een beetje Engels. Een videoserie voor kinderen in groep 1 t/m 3.

Het Mauritshuis

Kom binnen in het Mauritshuis en ontdek hoe het museum eruit ziet. Via een praatplaat. Zo leert je kind wat het museum precies doet, wie er werken en nog veel meer. Doelgroep: 4 tot 8 jaar.

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar komt bij jou thuis. Vlieg over het park met de prachtige dronebeelden. Of neem een kijkje binnen. Op zoek naar leuke weetjes? Bekijk dan de speciale video's.

Louwman museum

Ontdek de verhalen achter de meer dan 200 antieke en klassieke automobielen van het Louwman Museum. Of bekijk de video rondleidingen en specials.

Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Utrecht is 2 jaar in verbouwing vanaf mei 2020. Door corona sloot het museum de deuren nog eerder. Maar niet getreurd, je kunt nog één keer binnenkijken!

Naturalis

Dwaal met Freek Vonk door het virtuele museum. En maak een stop bij de verschillende hoogtepunten. Sta jij zo oog in oog met T. rex Trix?

Kom je vandaag mee op rondleiding in het Rijksmuseum? En morgen met Freek Vonk op avontuur in Naturalis. Ontdek het vanaf je eigen bank met Museumkids!

Musea online + thuistips