Speelbos Gilze
Nerhoven (Klein Zwitserland) 8, 5126 TA Gilze

Speelbos Gilze

Het Speelbos Gilze is een openbaar bos waarin spelen centraal staat. Het is een spannend speelbos van de reuzin Gullemoei. De reus Gullemoei woont in de reuzenburcht, een huis om in te klimmen. Je kunt er zelfs met een kabelbaan de berg af zwieren. Gullemoei krijgt ook een geheime tuin, waar je alleen via een tunnel kunt komen, een reuzensmultuin.

In het bos zijn spelelementen met bewegen, sport en spel enerzijds en natuurbeleving en –educatie anderzijds als uitgangspunten. De rode draad in het bos is de mysterieuze en verlegen REUZIN. Ze laat zich niet graag zien, maar laat wel sporen na. Ze vermaakt de kinderen graag met extra spelsuggesties en uitdagende vragen.

Het Speelbos biedt periodiek nieuwe uitdagingen, middels thema's op de borden in het speelbos zelf alsook door verdiepingsmateriaal op de website.

Het Speelbos Gilze is een voorbeeld van een project waarbij inwoners zelf de handen uit de mouwen steken. Na diverse geluiden en suggesties van burgers van Gilze heeft een groep vrijwilligers de handschoen opgepakt en plannen uitgewerkt voor de realisatie van dit initiatief. Wil jij ook helpen en vriend worden van het speelbos? Kijk op de website hoe je kan ondersteunen?

De ingang is aan de Nerhoven (zie bebording) bij Klein Zwitserland naast Van der Valk. Via het pad loopt je na 300 meter het speelbos in.

Veel speelplezier!

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Outdoor