Verscholen in de bossen, op de weg van Wintelre naar Vessem, niet ver van “Het Groot Meer“ ligt “Bosschuur De Meren“. Nou… een bos-schuur! Meer een bos-villa. Het was ooit een schuur voor bosarbeiders, die omgetoverd werd tot een natuurbelevingscentrum. 

Speelbos

Bij De Bosschuur hoort een Speelbos. Lekker spelen met water en zand, een hut bouwen en een natuurwandeling maken. Een plek waar je de vogels hoort zingen, waar je een ree tegen kunt komen of het spoor van een vos kunt volgen.

Activiteiten voor kinderen

  • Een plek ook waar je een vogelhuisje kunt timmeren of naar dierenverhalen kunt komen luisteren.
  • Een plek waar je binnen kunt schuilen en waar je met je vader en moeder, opa en oma kunt wandelen. Wandelen met een GPS kan ook.
  • Een plek waar je kunt genieten en leren van de natuur.
  • Een plek om te ravotten!
  • 1e zondag van de maand: Poppendokter!

De Poppendokter

Iedere 1e zondag van de maand kunnen kinderen (en hun ouders ) terecht op het Spreekuur van De Poppendokter. Het spreekuur is in De Bosschuur van 10.30 – 12.00 uur. Een gehavende knuffel of een zieke pop? Ze kunnen terecht op
het spreekuur van De Poppendokter. 

Je hoeft geen afspraak te maken !
Moet je wachten dan kun je lekker buiten spelen tot je pop aan de beurt is. Natuurlijk hebben we iets lekkers voor jou en je knuffel!

Kabouterpad

In de herfstvakantie kan je op zoek naar kabouters in het kabouterbos bij De Bosschuur in Wintelre. Bekijk de huisjes van de kabouters en loop het kabouterpad. 

Het kabouterbos kan door kinderen iedere dag bezocht worden om op zoek te gaan naar de de kabouters en hun kabouterhuisjes waar je kan zien hoe ze wonen, spelen en werken!