Het zal je vast niet zijn ontgaan dat wij grote theaterfans zijn, helemaal als het gaat om jeugdtheater. Voorstellingen met een actuele thematiek op laagdrempelige wijze gespeeld en veelal voorzien van een extra laagje humor voor de ouders. Een van de festivals die wij zelf dan ook graag bezoeken is NTF Jong, de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival. Van 5 t/m 15 september kun je in 6 Amsterdamse theaters genieten van de hoogtepunten van afgelopen theaterseizoen. De beste jeugdtheatervoorstellingen nog één keer verzameld. Kies maar uit! 

Van welke voorstelling(en) gaan jullie genieten?
Anneke & Nadine 

 
 
 
Voor de kleinsten

In de kelder staat een huis (2+)

Een beeldende voorstelling van Tg. Winterberg en STIP over je fantasie de vrije loop laten gaan en het ontstaan van een nieuwe wereld. Omdat je met fantasie nooit alleen hoeft te zijn.Te zien in Theater De Krakeling en de Meervaart.

Bekijk de trailer

Pak 'M (3+) - LNP

Uitdagend en fantasievol theater voor iedereen die het stiekem nog leuk vindt om verstoppertje te spelen, met wegduiken en poppenkastspel, door BonteHond. Te zien in het PLEIN THEATER en Bijlmer Parktheater.

► Bekijk de trailer

Voor de schoolkinderen

Fat Boys (6+)

Het Ministerie van onverrichter zake is een nieuw theatergezelschap, maar nu al geselecteerd! Fat Boys is een komedie met een randje, over kinderen die buitenbeentjes zijn en hun eigen weg zoeken om te overleven. In de Meervaart.

► Bekijk de trailer

Jabber (6+) 

Theatergroep Kwatta speelt Jabber, een voorstelling over vier vogels en één nest. In een taal die niemand kan verstaan. Een jabbertolkopera waarin veel wordt gezongen. Met vluchtelingenproblematiek als rode draad. In De Krakeling.

► Bekijk de trailer

Het Verhaal van het Verhaal (8+)

Een 8+-voorstelling gespeeld door Artemis en Het Zuidelijk Toneel. Voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel. Het stuk is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Word jij daar ook niet nieuwsgierig van? Te zien bij ITA. 

► Bekijk de trailer

Hallo Familie (8+) 

Maas theater en dans brengt Hallo Familie, een wonderlijke, warme voorstelling over familie. Met een cartooneske optocht van grappige en onverwachte gasten. Een wervelende dans- en theatermix voor de hele familie. Te zien in De Krakeling.

Bekijk de trailer

Martin Luther King (8+)

Een swingende, muzikale familie-voorstelling. Een coproductie van Urban Myth, De Krakeling en STIP theaterproducties, waarin een kijkje wordt genomen in het verhaal van de jonge Martin Luther King. Te zien in De Krakeling en Podium Mozaïek.

► Bekijk de trailer

Voorstellingen voor jongeren

Zeil - de storm die leven heet

Duda Paiva Company & PLAY Productions spelen de voorstelling
Zeil (12+) in PLEIN THEATER, een voorstelling gespeeld met poppen, over de ontsnapping aan jezelf en de confrontatie met sterfelijkheid, spijt en dromen. 

► Bekijk de trailer

Sweet Sixteen (14+)

De Toneelmakerij speelt het ingrijpende verhaal over een meisje van 16, wiens zusje op dezelfde leeftijd zelfmoord pleegde. Het meisje is klaar om door te gaan met haar leven en probeert afscheid te nemen van het verdriet. In de Krakeling.

► Bekijk de trailer

Alles over NTF Jong►