NTF Jong: Zeil - de storm die leven heet (12+) in PLEIN THEATER

Het NTF Jong festival presenteert het beste jeugdtheater van het afgelopen seizoen. Tijdens het festival zijn er voorstellingen voor alle leeftijden te zien in verschillende Amsterdamse theaters. Voorstellingen die genomineerd zijn voor de ZAPP theaterprijs en de Gouden Krekel, daarnaast presenteert elk theater zijn eigen favorieten in de categorie: De keuze van.

In PLEIN THEATER speelt Zeil - de storm die leven heet (12+), een co-productie van PLAY productions en Duda Paiva Company

Over de voorstelling Zeil - de storm die leven heet

Een jonge vrouw zeilt weg. Weg van haar overvolle leven, van regels, routines, politiek en zorgen. Met de boot als haar enige bezit vertrekt ze naar een weidse blauwe wereld vol schoonheid. Hier staat ze er alleen voor, met en tegen de elementen. De zee blijkt een machtige godin met onverwachte trekjes. Zal deze schipper ooit nog terugkomen?

Zeil gaat over de ontsnapping aan jezelf en over de confrontatie met je sterfelijkheid, spijt en dromen wanneer die vlucht eenmaal in gang is gezet.

Zeil is een coproductie van PLAY Productions en Duda Paiva Company.

PLAY Productions maakt voorstellingen op het grensvlak van film en theater. De makers laten actuele thema’s zo dichtbij komen als een close up.

Duda Paiva Company maakt theater met dans en poppen. Het gezelschap bouwt ongrijpbare en magische werelden, soms pijnlijk confronterend, maar altijd met gevoel voor humor.

“Met Zeil leveren Duda Paiva Company en PLAY Productions een multidisciplinair juweeltje af.” Theaterkrant (lees hier de volledige recensie)

Gaan jullie ook genieten bij PLEIN THEATER?

Voor meer informatie over de voorstelling en het boeken van tickets (online zijn ze goedkoper!) ga je naar de website van PLEIN THEATER.

Foto: De Schaapjesfabriek

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!