Wat fijn dat het aantal coronabesmettingen terugloopt, en we daardoor nu weer naar het theater, een museum of bioscoop mogen... vind je niet? Niemand zegt dat je móet gaan - als je liever thuisblijft is dat helemaal okay, maar het feit dat het weer kán is wel prettig. We hebben natuurlijk meteen een aantal leuke tips voor je - als je erop uit wilt gaan.

Wat vind je hieronder allemaal?

  • Sinterklaasuitjes
  • Niet-Sinterklaasuitjes
  • Tussentijds instromen bij gymlessen voor kids
  • Voorstellingen voor kids de komende week

Wij wensen je heel veel plezier met je kinderen, wat je ook al gaat doen met ze.

Liefs,
Nadine & Anneke

 

Sinterklaasuitjes

Vorig weekend is Sinterklaas in ons land aangekomen - en die is er natuurlijk maar een paar weken. Voordat je het weet gaat hij alweer met de boot terug naar Spanje! Hoe fijn is het dus om dit weekend iets Sinterklazerigs te gaan doen met de kinderen? Er is minder te doen dan in niet-coronajaren, maar toch kun je er natuurlijk een heerlijke tijd van maken.

Sint-activiteiten in Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum is weer open en was ook de aankomstplek van Sinterklaas in Amsterdam. Wist je dat Sint Nicolaas de beschermheilige is van de scheepvaart? En natuurlijk heeft hij zelf ook een echte stoomboot! Daarom zijn er elk weekend extra familie-activiteiten in het museum: Knutsel je eigen stoombootje & bekijk de Amsterdamse stoomboot van Sint. Ze hebben ook leuke activiteiten voor thuis online gezet!

Sinterklaas activiteiten in Het Scheepvaartmuseum

Sinterklaasfeest in Katwoude

Niet in Amsterdam, maar wel vlakbij - in Katwoude, bij Volendam - geven ze op De Simonehoeve een leuk Sinterklaasfeest voor de kinderen. Vanwege het maximum aantal aanwezigen doen ze dat op meerdere tijdstippen op zaterdag, zondag én woensdag. Allerlei leuke activiteiten en lekkers - dat kan alleen maar supergezellig worden. De kaartjes kun je via Go-Kids met een mooie korting kopen!

Sinterklaasfeest Simonehoeve Volendam

Sinterklaas speurtocht in Zuid

Geweldig coronaproof: een Sinterklaas speurtocht met behulp van smartphone of tablet - met een leuk Sinterklaasverhaal natuurlijk!

Sinterklaas speurtocht in Amsterdam-Zuid

 

Niet-Sinterklaas uitjes

Misschien wil jij juist niet teveel bezig zijn met Sinterklaas... worden je kids er onrustig van, of zijn ze gewoon te oud? Dan hebben we natuurlijk wel wat andere tips voor je!

A'DAM VR game park

VR-gaming is waanzinnig cool voor kids vanaf 8 jaar. Een uitje met je kids naar het A'DAM VR Game Park is dan ook een geweldig idee als je de kinderen blij wilt maken! Het is het grootste VR park van Nederland dus er is van alles te beleven.

A'DAM VR game park

MiniJump bij JumpSquare

Onrustige kleintjes... dat heb je in deze tijd extra waarschijnlijk. Hoe lekker is het dan om samen met ze te gaan trampoline springen? Gelukkig zijn er speciale uurtjes voor kinderen tot en met 6 jaar met hun ouders bij JumpSquare Amsterdam: de MiniJump bij . Op woensdagmidddag, vrijdagmiddag, zaterdagochtend en zondagochtend kun je dus lekker samen gaan jumpen!

MiniJump bij JumpSquare Amsterdam

Familieuitje ook voor slechthorende en slechtziende kinderen

Dat het Verzetsmuseum Junior een indrukwekkend museum is om met de kids naartoe te gaan is natuurlijk niets nieuws, maar dat het ook toegankelijk is voor slechthorende en slechtziende kinderen? Daar worden wij nu echt blij van! Er zijn aangepaste tours, waardoor ook zij alles mee kunnen krijgen van het museum. 

 

Tussentijds instromen met gymlessen

Niet echt een weekendtip, maar wel iets wat je jullie graag voor het weekend nog mee willen geven. Bij WOW Amsterdam starten vanaf maandag de winterlessen voor Baby Sensory, Toddler Sense en Mini Professors. Kinderen vanaf 0 maanden tot 4 jaar kunnen hier aan meedoen.

Ook bij The Little Gym kun je je gedurende het jaar nog inschrijven! De gymlessen die nu nog goed toegankelijk zijn, zijn de lessen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. 

 

Voorstellingen voor kids de komende week

In Amsterdam heb je het geluk dat er heel veel te doen is op op cultureel gebied: er zijn altijd wel leuke jeugdvoorstellingen in de theaters en natuurlijk familiefilms in de bioscopen. We hebben er heel wat voor je op een rij gezet.

Zaterdag 21 november

Grote Sinterklaasfilm 2020

Sinterklaasfilms in de biosoop!

Zondag 22 november

Pakjesavond in Kindertheater De Toverknol Amsterdam

Pakjesavond bij De Toverknol

Woensdag 25 november