Dieren zijn altijd een succes voor de jeugd. Hoe klein of groot de kinderen ook zijn. Het blijft een fantastische ervaring om zoveel exotische dieren te aanschouwen van dichtbij. Van de gevaarlijke diersoorten, tot het onderwaterleven in het immense aquarium. Daarnaast (niet onbelangrijk) is het ontzettend leerzaam. Benieuwd welk dierenpark Noord-Holland geschikt is voor de familie? Bekijk het aanbod hieronder!

Alle regio's op een rij:

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Fort Kijkduin Huisduinen met Noordzee-aquarium
Meer weten

Fort Kijkduin Huisduinen met Noordzee-aquarium

Admiraal Verhuellplein 1, Huisduinen

Fort Kijkduin in Huisduinen (bij Den Helder) is een plek waar je zeker eens geweest moet zijn met je ... bekijk

 
DEAL: Voordelig of met korting naar de uitjes in Noord-Holland
Details
 

DEAL: Voordelig of met korting naar de uitjes in Noord-Holland

Wil je met de kinderen naar een leuk uitje in Noord-Holland. Er zijn vaak veel voordelige tickets te ... bekijk

Van 1 januari 2024 tot 31 december 2024
Volg Go-Kids Noord-Holland!
Details
 

Volg Go-Kids Noord-Holland!

Go-Kids Noord-Holland houdt je op verschillende manieren via de site, eigen app, nieuwsbrief en soci... bekijk

Van 1 januari 2024 tot 31 december 2024
DEAL: 35% korting op je kaarten voor Dierenpark Van Blanckendaell in Tuitjenhorn
Details

DEAL: 35% korting op je kaarten voor Dierenpark Van Blanckendaell in Tuitjenhorn

Dierenpark Van Blanckendaell

Ga voordeling en met flinke korting naar Dierenpark Blanckendaell in Tuitjenhorn! Je ontvangt maar l... bekijk

Van 14 februari 2024 tot 1 oktober 2024
DEAL: 30% korting op kindertickets bij Dierentuin Artis Amsterdam
Details

DEAL: 30% korting op kindertickets bij Dierentuin Artis Amsterdam

ARTIS

Wil je voordelig en met korting naar Dierentuin Artis Amsterdam? Op de kaarten voor kinderen krijg j... bekijk

Van 14 februari 2024 tot 31 december 2024

Overzicht dierenpark Noord-Holland

 

Artis_dienstentuin_amsterdam_noord-Holland_GoKids

Dierentuin in de regio Amsterdam

1. Dierenpark Artis | Amsterdam

Waar te beginnen met dit rijtje dan één van de beroemdste dierenparken van Nederland? Artis natuurlijk! Deze dierentuin ligt te midden in hartje centrum van onze hoofdstad Amsterdam. De centrale ligging doet niets af aan deze gevarieerde dierentuin. Met de meest indrukwekkende dieren, een planetarium, historisch aquarium en micropia heeft Artis alles in huis/in petto voor een geslaagd dagje uit. Lees in de blog hoe het is om naar ARTIS te gaan!

Bekijk het dierenpark hier

-----------

Vlindorado_waarland_vlindertuin_noord-Holland_goKids

Dierenparken in de regio Noordkop

2. Landgoed Hoenderdaell | Anna Paulowna

(Dierenpark) Landgoed Hoenderdaell bij Anna Paulowna werd in 2022 gekozen als leukste uitje in Noord-Holland. Een mooi overzichtelijk dierenpark waar het welzijn van de dieren centraal staat en de verblijven als natuurlijke leefomgeving zijn nagebootst. Dieren in nood worden hier ook regelmatig opgevangen!

Bekijk het dierenpark hier

3. Fort Kijkduin / Noordzee-aquarium | Huisduinen (Den Helder)

In Fort Kijkduin in Huisduinen (Den Helder) is een speciaal Noordzee aquarium te vinden. Verscholen in het fort loop je onder het water via een 12-meter lange tunnel. Je komt er alles te weten over vissen die in de Noordzee/Waddenzee zwemmen en je mag ze ook voeren! Bezoek gelijk Chris de Potvis en het museum. Lees ook de blog over een bezoek aan Fort Kijkduin!

Bekijk het dierenpark hier

4. Van Blanckendaell park | Tuitjenhorn

Een bijzonder en veelzijdig dierenpark in Tuitjenhorn, Van Blanckendaell Park. Een echte beleving voor kinderen met een uitgestrekte Savanne waar de dieren rondlopen. Met het treintje ‘Van Blanckendaell Express’ kan je een rondje over het park maken en zie je vele kleine diersoorten!

Bekijk het dierenpark hier

5. Vlindorado Vlindertuin | Waarland 

Met een kaart in de hand kunnen kinderen in Vlindertuin Vlindorado in Waarland (tussen Alkmaar-Schagen) speuren naar verschillende vlinders. Het is een waar tropisch paradijs vol met kleurrijke vlinders, vogels en prachtige bloemen en planten. Bovendien kan je er ook een potje indoor adventure minigolf spelen!

Bekijk het dierenpark hier

6. Ecomare | Texel

Ben je op Texel? Bezoek dan zeker Ecomare. Zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren uit de Waddenzee, Noordzee en Texel zijn hier te vinden. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om de zeehonden en vissen zelf te voeren. In de Walviszaal hangen enorme Walvis skeletten die bij Texel zijn gestrand!

Bekijk het dierenpark hier

7. Texel Zoo | Texel

Ook op Texel is een eigen dierenpark, Texel Zoo. Bij dit dierenpark staat dierenwelzijn voorop in ruime verblijven. Het park neemt je mee op een werelds avontuur. In een groene oase zijn tientallen kleine zoogdieren, vogels en reptielen te vinden. Ontdek ook de spectaculaire roofvogelshows!

-----------

Zeeaquarium_bergen_noord-holland-GoKids

Aquarium in de regio Alkmaar

8. Zeeaquarium Bergen | Bergen aan Zee

In Bergen aan Zee staat een mooi zeeaquarium waar je met je kinderen een leuk dagje naartoe kunt gaan. Met meer dan 300 verschillende vissoorten is er voor iedereen een favoriet te ontdekken, van klein tot groot. Sta oog in oog met de haaien, aai de roggen of loop over de Piranha’s!

Bekijk het dierenpark hier

-----------

Artisklas_haarlem_Noord-Holland_GoKids

Dierentuinen in de regio Haarlem

9. Artisklas | Haarlem

In Haarlem-Noord bestaat de kleinste dierentuin van Nederland - Artisklas - uit een buitenterrein met vier huisjes, die diverse dieren onderdak bieden, zoals poolvosjes, zebramangoeste, witstaartstekel-varken, wasberen, nertsen, degoe en Chinese rotseenkhoorn en nog veel meer. Elke zaterdag en zondag ben je van harte welkom om van alles te leren over de dieren.

Bekijk het dierenpark hier

10. Informatieboerderij Zorgvrij | Spaarnwoude

De boerderij is in gebruik als melkvee- en schapenhouderij en een erkend fokcentrum voor de lakenvelder koe, een zeldzaam landbouwhuisdier. Deze en andere bijzondere dieren kun je met eigen ogen komen bewonderen. Maar er is nog veel meer te beleven op de boerderij, zoals speurtochten, spelen in de speeltuin of lekkere pannenkoeken eten!

Bekijk het dierenpark hier

-----------

Dierenpark_Amersfoort

Dierenparken dichtbij Noord-Holland

11. Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is een dierentuin die echt is ingericht op een bezoek met kinderen. Ze kunnen hier klauteren boven, tussen en onder de dieren. Er hoeft niet eens netjes over de bezoekerspaden te lopen. Je steekt wat van de dierenwereld op met een grote glimlach op je kop! En kinderen ontdekken op een avontuurlijke manier de natuur. 

Bekijk het dierenpark hier

Kinderboerderij

Naast een bezoek aan het dierenpark Noord-Holland, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om de kinderboerderij te bezoeken. Een uitgelezen kans om kinderen op interactieve wijze in aanraking met dieren te laten komen. Een dierenpark in Noord-Holland in het klein eigenlijk. Geniet van de natuur samen met de kinderen of kleinkinderen. Wat het extra leuk maakt is dat kinderen vaak de dieren herkennen en leren hoe ze op respectvolle manier met dieren omgaan.
Bekijk ze allemaal in de zeven verschillende regio's in de provincie Noord-Holland:

 

Dierentuinen met korting

Dierendag

4 oktober is het dierendag! Dé dag die in het teken staat van dieren. Wat is er leuker dan om op deze dag een activiteit te ondernemen om dieren te bezoeken? 

Hopelijk vind je hierboven hét leukste dierenpark Noord-Holland voor het gezin. En staan je kinderen oog in oog met hun favoriete dier. Zo leren ze over en ervaren ze de verschillende geluiden, leefomgevingen, gedrag en nog véél meer van talloze diersoorten.

Footer_GoKids_Charlotte_Wendy

Heb jij nog een leuke tip die hier niet bij staat? Geef dit dan door via noord-holland@go-kids.nl en dan gaan we kijken of we deze erbij kunnen zetten en zo ook andere ouders hiermee inspireren!

Log In