Vier de kerstvakantie in het Rijksmuseum

  • RijksmuseumBij  Rijksmuseum
  • van:  22 december 2018 10:00
  • tot:  6 januari 2019 17:00
Vier de kerstvakantie in het Rijksmuseum

In het Rijksmuseum wordt er gedurende het hele jaar van alles georganiseerd voor gezinnen. Naast de reguliere activiteiten, zoals Rembrandts tekenles en de 1 kilometer-route, kun je In de kerstvakantie (22 december t/m 6 januari) nog veel meer leuks beleven! Hieronder vind je alle mogelijkheden. Ga je mee op avontuur?

Theateravontuur Jij & de Gouden Eeuw (AL)

Ga op expeditie naar het ijskoude Nova Zembla, ontsnap in de boekenkist van Hugo de Groot of kruip in het hoofd van Rembrandt. In dit programma krijgen zowel de volwassenen als de kinderen een historische ervaring om nooit te vergeten. Bekijk de trailer.

In de vakantie is dit theateravontuur dagelijks te bezoeken van 13.30 - 15.30 uur. Het programma start in de Teekenschool aan de Hobbemastraat 25 (tegenover het Zuiderbad). Daar kun je je 15 minuten voor aanvang melden. Tickets voor het Theateravontuur kosten € 10 per persoon. Ben je in het bezit van een stadspas? Dan kosten de tickets slechts € 2,50 per persoon!
De rondleiding is voor het hele gezin, maar kinderen vanaf 6 jaar mogen al helemaal zelf deelnemen.

Escape Game: de geheime formule (6+)

Wegens succes wordt de Rijksmuseum Escape Game deze kerstvakantie herhaald! 

Deze spannende Escape Game voert je kriskras door het museum.
Met geheime opdrachten, puzzels en raadsels ga je langs de collectie op zoek naar de verdwenen pagina. Gaan jullie ervoor zorgen dat de geheime formule veilig blijft? Je beleeft het Rijksmuseum samen op een unieke manier. De game kan op twee levels gespeeld worden: samen met vrienden of collega's, of met kinderen vanaf 6 jaar. Samen met 2 – 5 personen duik je in het spel en ga je als een onderzoeker aan de slag. Voor iedereen is het een spannend avontuur, maar slechts enkelen halen de eindstreep. Gaat het jou lukken? Bekijk het filmpje.  

De game kost maar € 17,77 per groep van 2 -5 personen. Let op: je moet alleen nog wel een entreeticket kopen voor het museum zelf (maar voor kinderen t/m 18 jaar is dit gratis!)

Speel het digitale familiespel (vanaf 7 jaar)

In de vakantie kun je samen met je familie deelnemen aan het digitale familiespel. Bij binnenkomst in het museum huur je een apparaat en dan kan het spel beginnen! Binnen één uur zoek je samen acht bijzondere geheimen van het museum. Als het lukt de geheimen te vinden, wacht je aan het einde van de tour een verrassing. Bekijk het filmpje.  

De multimediatour is alle dagen te boeken en kost € 2,50 per persoon.

Familieworkshop Schilder je eigen winterlandschap (vanaf 6 jaar)

Ook aan de familieworkshop Schilder je eigen winterlandschap kun je dagelijks van 14.00 - 16.00 uur deelnemen in het Rijksmuseum, m.u.v. 25 december en 1 januari. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar een duurt ca. 2 uur, waarvan je ook nog eens een rondleiding door het museum krijgt (ca. 30 minuten). 

Deelname is € 10 per persoon.

Hoogtepunten in het Rijksmuseum (6-12 jaar)

Het Rijksmuseum is één groot hoogtepunt. Maar wat is nou precies een hoogtepunt? Wie bepaalt dat? Tijdens deze speelse rondleiding ontdekt je samen met je kind(eren) het museum. Met o.a. potlood en papier, klei en een kanon ga je op ontdekkingstocht. Want naast de wereldberoemde Nachtwacht, het Melkmeisje van Vermeer, de verre reizen van de VOC, is er nog veel meer te ontdekken. Een verfrissende tour langs hoogtepunten uit de Nederlandse Kunst en geschiedenis.

De rondleiding is alle dagen van 12.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Tickets bedragen € 5 per persoon (exclusief toegang tot het museum, kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!). De rondleiding start bij de informatiebalie in het museum.

Kinderworkshop XXL (8-12 jaar)

Het Rijksmuseum organiseert tijdens de vakanties 4-uur lang durende workshops vol met gekke tekenopdrachten, kunstige experimenten en uitdagende vragen! In de schoolvakanties kunnen de kinderen dagelijks meedoen.

Wat gebeurt er met kunst als je het op z'n kop bekijkt? De kinderen starten in het museum en kiezen hun favoriete werken. Daarna maken ze in het atelier een eigen kunstwerk. Tekenen, schilderen of een monoprint maken, alles kan en alles mag.

De workshops vinden plaats van 13.00 - 17.00 uur in de Teekenschool aan de Hobbemastraat 25 (tegenover Zuiderbad). Kinderen kunnen zich daar 15 minuten voor aanvang melden. De workshop bedraagt € 20 per persoon inclusief versnaperingen in de pauzes

Familierondleiding: Help! de muziek is zoek 

Het Rijksmuseum organiseert alle dagen van de vakantie de familierondleiding 'Help! de muziek is zoek' van 14.00 - 15.00 uur. Er is paniek! Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de mega bijzondere sta-klok verdwenen! Alle hulp is nodig om de klok weer op tijd te maken en de muziek te laten klinken voordat het hele uur daar is…. Acteurs nemen jullie mee naar de 18de eeuw en laten je kennis maken met bijzondere verhalen en gekke versieringen. De rondleiding bedraagt € 5 per persoon. 

Verfdemonstraties - Alle leeftijden

Elke zondag worden er in de Picknick, in het museum, twee demonstraties georganiseerd, één over de middeleeuwen en één over de 17e eeuw. Tijdens deze demonstraties leer je alles over de materialen die er in die tijd werden gebruikt en wat een schilder zoal deed. De demonstraties vinden wekelijks plaats 12.00 - 16.00 uur en zijn helemaal gratis (je hebt alleen een toegangskaart voor het museum nodig). Binnenlopen kan op ieder gewenst moment. 

Familieworkshop Fotograferen als Rembrandt

Rembrandt durfde wel: harde schaduwen, dramatische belichting en bijzondere composities. Dat kan nog steeds, met moderne middelen. In onze fotostudio experimenteer je met de hele familie met licht en composities. Aan het einde van de workshop Fotograferen als Rembrandt wordt een bijzonder en sfeervol portret gefotografeerd door één van onze workshopdocenten. Het resultaat ontvangt u digitaal in hoge resolutie. En natuurlijk krijgen jullie een rondleiding door het Rijksmuseum.

Deze workshop bedraagt € 10 per persoon.

=> Voor alle activiteiten is het raadzaam om van tevoren tickets te bestellen, zodat je altijd verzekerd bent van een plekje! Toegang tot het museum is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. Ben je in het bezit van een stadspas, museumjaarkaart of andere kaart? Bekijk dan of je ook gratis naar binnen mag!

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Amsterdam!