Zomervakantie 2021: wat ga je doen met de kinderen? Er zijn zo heerlijk veel kindvriendelijke musea in én buiten Amsterdam - één of meer museum-uitjes plannen is een topplan voor jouw vakantie. Go-Kids heeft een heel wat toffe museumtips voor je op een rij gezet!

  • Rijksmuseum - Buiten tekenen
  • Het Scheepvaartmuseum - Vier de Zomer
  • Museum Het Schip - toffe zomerworkshops
  • Diamant Museum
  • Fashion for Good Museum
  • Tropenmuseum
  • Verzetsmuseum
  • Museum van de 20e eeuw
  • Zuiderzeemuseum

Rijksmuseum in de zomervakantie

Het Rijksmuseum is altijd een geweldige belevenis met de kinderen, dus een bezoek is sowieso een goed idee. Bovendien kunnen de kids tijdens de zomervakantie Buiten tekenen in de tuin van het Rijks, hoe leuk is dat?!

Buiten tekenen in de zomervakantie bij het Rijksmuseum Amsterdam

Vier de Zomer bij Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum heeft zoals altijd een geweldig activiteitenprogramma neergezet voor de Zomervakantie - dit jaar in het thema 'Vier de zomer'. Er is van alles te beleven voor groot en klein.

Vier de Zomer bij Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Zomerworkshops bij Museum Het Schip

Museum Het Schip organiseert in samenwerking met de gemeente Amsterdam vier dagen per week kinderworkshops. Van dinsdag tot en met vrijdag kun je om 11.00 uur aan de slag met echte Amsterdamse School-ambachten als lino snijden, batikken en tegels kleien. Superleuk toch?

Zomerworkshops bij Museum Het Schip Amsterdam

Speurtocht en escaperoom in het Diamant Museum

Het Diamant Museum heeft leuke dingen voor kids: een speurtocht met Sparkly én een vette escaperoom waarin de kids een 'diamantroof' gaan plegen en langs laserstralen moeten om de diamant te pakken. Hoe cool is dat?

Escaperoom in het Diamant Museum Amsterdam

Duurzame kidsworkshop bij Fashion for Good

Ken je het Fashion for Good Museum al? In het Kids Innovator Lab maken kids kennis met duurzame mode en innovatieve duurzame ontwikkelingen. Elke laatste zondag van de maand - dus ook in de vakantie, is er een toffe workshop voor de kinderen!

Biologisch afbreekbare materialen workshop in het Fashion for Good Museum Amsterdam

Tropenmuseum Junior

Kom met de familie naar het museum en ontdek meer van de wereld! Tropenmuseum Junior is machtig interessant voor de kids om allerlei culturen te ontdekken - ze hebben een bomvol programma deze zomer!

Verzetsmuseum

Breng een bezoek aan het speciale kindermuseum: Verzetsmuseum Junior. Haal het speurboekje en reis met de tijdmachine mee naar WO2 - machtig interessant én leerzaam voor de kids!

Verzetsmuseum junior in Amsterdam

Museum van de 20e eeuw in Hoorn

Even de stad uit? Wat dacht je van een bezoek aan het leuke Hoorn - met het heerlijke Museum van de 20e eeuw... altijd al superleuk en nu met twee toffe expo's: over Jan, Jans & de kinderen en over Kijkbuiskinderen - 70 jaar kinderTV.

Kijkbuiskinderen - 70 jaar Kinder TV - Museum van de 20e eeuw - Hoorn

Zuiderzeemuseum: geweldige dag in Enkhuizen

En wanneer ben jij voor het laatst met de kids in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest? Dat is sowieso een topuitje. In deze vakantie is er een uitgebreid activiteitenprogramma voor de kids én zijn er twee speciale weekenden: het Op & Top NL Weekend op 10/11 juli en het Maritiem Weekend op 14/15 augustus!

Maritiem Weekend in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen