In de zomer speelt Het Kleine Theater op heel veel dagen de voorstelling Robin Hood in het Amsterdamse Bostheater. 

Over de voorstelling Robin Hood

Robin Hood steelt van de rijken en geeft aan de armen. Het klassieke verhaal over deze maatschappelijke held die met pijl en boog hebzucht en ongelijkheid te lijf gaat, blijkt ook vandaag de dag best heel actueel te zijn. Ook in 2020 is het tijd voor actie om armoede te bestrijden en Robin en haar vrienden gaan de strijd aan in het bos. Ze worden geholpen door de stoere Marian, de dochter van de koning. Wat kunnen ze doen tegen hebzucht en ongelijkheid? Pakken ze weer hun pijlen en bogen op, of verzinnen ze een slimme list?

Het Kleine Theater tovert het bekende verhaal van Robin Hood om tot een verrassend theaterstuk vol acrobatische toeren, heroïsche muziek en uiteraard veel kenmerkende humor. Een verhaal over hebzucht versus vrijheid. Over leven en lef.

Over Het Kleine Theater

Deze veertiende voorstelling van Het Kleine Theater wordt gemaakt in samenwerking met Het Amsterdamse Bostheater. Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes. Ze blazen oude verhalen nieuw leven in door er een eigentijds karakter aan te geven waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart. Het Kleine Theater heeft als doel middels hun voorstellingen zoveel mogelijk jonge kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kwalitatief hoogwaardig theater.

Credits
Concept en regie: Anke Engels en Vimala Nijenhuis
Spel: Anke Engels, Vimala Nijenhuis, Robbie Wallin, Annabelle Hinam, Pien Trieling en Louis van Rijt
Eindregie: Bengt Kropmans
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

Tickets kopen

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in de regio Amsterdam aan!

GRATIS KidsTips!