Het Rijksmuseum is natuurlijk ook gesloten, maar ze hebben maar liefst 700.000 kunstwerken die online te bekijken zijn in de Rijksstudio. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen én voor de jonge bezoekers zijn er nog extra mogelijkheden.

Het Rijksmuseum online voor families!

Nu we tijdelijk niet meer samen kunnen genieten van de kunst in de museumzalen van het Rijksmuseum, brengen we graag het museum bij je thuis. Online is er voor families en kinderen genoeg te beleven! Duik in de collectie, ga zelf lekker aan de slag of dompel je onder in een magazine.
 
  • Rijksstudio: Kijk en doe-tips
Bijna 700.000 kunstwerken van het Rijksmuseum staan online. Van de middeleeuwen tot nu en van de Nachtwacht tot Nijntje.
 
Met deze tips leer je samen de werken uit onze collectie op een heel andere manier kennen. Lees de opdrachten en kijk, doe, verzin, vertel of fotografeer.
 
  • Magazines
Hoe herken je een echte Rembrandt? En wat is er zo bijzonder aan Marten en Oopjen?
 
Met onze magazines ben je in no-time een Rembrandt-expert. Ook kun je lezen hoe je Rembrandt-slijm maakt. En wie zijn eigenlijk de Marten & Oopjen van nu?
 
  • Rembrandt’s Tekenles/kleurplaat
Nu je de workshop Rembrandt’s Tekenles niet in het museum kunt volgen, brengen wij het bij je thuis. Print de drie opdrachten uit en leer tekenen met deze top-tips.
 
  • Quest-strips
In de 4 korte strips lees je over Rembrandts leven en werk. Over hoe Rembrandt de Nachtwacht schilderde en wat daarmee gebeurde in de Tweede Wereldoorlog. En hoe was Rembrandt als leraar? Of als vader? De strips werden gemaakt in samenwerking met Quest Junior.
 
  • School TV
In de video’s van SchoolTV neemt rondleider Sander je mee langs allerlei topstukken uit het Rijksmuseum.
 
  • Beleef de Nachtwacht
Stap samen voorbij het rode koord, pak de hand van kapitein Frans Banninck Cocq, zoom in en laat je meevoeren in de wereld van de Nachtwacht. Samen met de NTR heeft het Rijksmuseum een interactieve rondleiding over de Nachtwacht ontwikkeld. In tientallen verhalen ontdek je wat de Nachtwacht zo bijzonder maakt.
 
  • 10 dingen...
In de blogs 10 dingen leer je per keer weer iets meer over kunst en geschiedenis. Wat zijn bijvoorbeeld 10 essentiële dingen die je moet weten over de Nachtwacht? Of wat zijn 10 dingen die je moet weten over Rembrandt?
 
  • Social media
Via de social media kanalen neemt het Rijksmuseum je mee op een virtuele tour langs bekende en onbekende werken uit de collectie. Ook krijg je natuurlijk een kijkje achter de schermen en wordt je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen het museum.
De online programmering voor families is te vinden op: https://www.rijksmuseum.nl/nl/online-rijksmuseum-voor-families

Zo worden er de komende tijd verschillende kijk- en doe-tips geven. Met deze tips leer de werken uit de collectie op een heel andere manier kennen. Lees de opdrachten onder de afbeelding en kijk, doe, verzin, vertel of fotografeer. 

Naar de Kijk-en Doe-Tips!