ARTIS organiseert gedurende het Amsterdam Light Festival van 6 december t/m 18 januari elke donderdag, vrijdag een zaterdag een slaapwandel route. De wandeling duurt anderhalf uur en is geschikt voor alle leeftijden. Extra tof: kom je op 6 december in je pyjama? Dan mag je de route gratis lopen! 

Ontdek ARTIS in het donker met de Slaapwandeling! 

Deze winter beleef je ARTIS op een hele andere manier, in het aardedonker, na openingstijd. Terwijl de kunstwerken van Amsterdam Light Festival de stad verlichten, is ARTIS een van de donkerste plekken van Amsterdam. Niets is meer ontwrichtend voor ons als mens dan de afwezigheid van licht, gewend als we zijn om op onze ogen te vertrouwen. De duisternis vraagt om aanpassingen. Wat kunnen we daarover leren van de natuur? 

Download alvast de app voor de Slaapwandeling door ARTIS 

Met een speciaal ontwikkelde app dwaal je na sluitingstijd door het park en bezoek je Micropia. Hoe slapen flamingo’s op één poot, waarom geven paddenstoelen licht en hoe jagen vleermuizen in het donker? Je staat stil op het allerdonkerste plekje van ARTIS. Wat hoor je? Wat ruik je? Doe de Slaapwandeling en ontdek de verhalen van donker ARTIS.

Download de gratis app (Nederlandse en Engelse versie) vanaf 28 november in de App Store of Google Play Store. Koop hier alvast je kaarten.

Foto: website ARTIS 

Bestel kaartjes!