Op zaterdag 23 en zondag 24 november organiseert het Rijksmuseum het Hierteekenen Festival met activiteiten voor alle leeftijden en natuurlijk gratis toegang voor kinderen t/m 18 jaar. En extra tof: breng je als volwassene een zelfgemaakt portret mee? Dan mag je dit keer ook gratis naar binnen! (lees de spelregels)

Festival Hierteekenen in het Rijksmuseum - met Rembrandt als inspiratiebron 

Dit jaar dient Rembrandt natuurlijk als inspiratiebron van het Hierteekenen Festival op 23 en 24 november. Het festival barst weer van de leuke activiteiten. Gaan jullie ook? 

Alle activiteiten van het Hierteekenen festival - Rijksmuseum

De bezoekers van het Hierteekenen festival in het Rijksmuseum in Amsterdam kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet: 

Doorlopende activiteiten tijdens het Hierteekenen Festival: 

  • Modeltekenen: in het Atrium kun je tussen 9.00 en 17.00 modellen Marten & Oopjen op papier vastleggen. 
  • Rembrandt Tekenles: tussen 10.00 en 16.00 uur ben je welkom bij de Picknick om een schelp na te tekenen, een landschap uit je hoofd te krabbelen of in 1 minuut een dier te schetsen. Je leert - net als Rembrandt - tekenen door goed te kijken. 
  • Rembrandt op straat: in de voorhal kun je vandaag van 10.00 tot 16.00 uur leren hoe een beweging in een tekening kan worden vastgelegd. Rembrandt deed tijdens zijn vele wandeltochten vaak inspiratie op. Hij wist dan ook als geen ander het dagelijks leven vast te leggen, van muzikanten tot een bedelaar. 

Activiteiten op tijd tijdens het Hierteekenen Festival: 

  • Teekentour Rembrandt (10+): samen met een kunstdocent bezoek je een aantal hoogtepunten van Rembrandt. De docent geeft tips en legt uit welke technieken Rembrandt zoal gebruikte. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en start om 11.00, 14.00 en 16.00 uur bij de informatie balie. Let op: deze activiteit moet van tevoren worden geboekt. 
  • Uit de geest tekenen: samen met een docent ga je een paar minuten kijken naar een kunstwerk. Daarna draai je je om en mag je tekenen wat je je nog kunt herinneren. Deze activiteit start om 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur in het Aziatisch Paviljoen.

Doe inspiratie op bij de tentoonstelling Rembrant-Velázquez. 

Wil je naar de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez? Vraag bij de starttijdenbalie in het Atrium naar de beschikbaarheid van tickets, of boek een gratis ticket met starttijd (excl. entree van het museum) via de Rijks App.

Het Hierteekenen Festival in het Rijksmuseum is mede mogelijk gemaakt door ING en Royal Talens.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!