Het Rijksmuseum in de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie (van 15 februari t/m 1 maart) zijn er opnieuw te gekke activiteiten te beleven in het Rijksmuseum voor het hele gezin! Maak samen een winterlandschap of ga aan de slag met een familiefoto in de stijl van Rembrandt. Dompel je onder in het Jij & de Gouden Eeuw theater of word expert dankzij de rondleiding Hoogtepunten.

Kinderworkshop bouw je eigen scheepje (6-8 jaar)

Oorlogsschepen, fregatten en schoeners, het Rijksmuseum staat vol scheepsmodellen. Tijdens de voorjaarsvakantie, van 16 t/m 23 februari, kun je dagelijks van 14.00 tot 16.00 uur meedoen met de kinderworkshop 'Bouw je eigen scheepje'. Tijdens deze workshop mag je - zoals de titel natuurlijk al zegt - aan de slag met het bouwen van een eigen papieren scheepje.  Je kunt je eerst laten inspireren door de schepen in het museum om daarna lekker zelf aan de slag te gaan. Het eindresultaat mag na afloop mee naar huis. De workshop vindt plaats in de Teekenschool (Hobbemastraat 25), is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, duurt ca. 2 uur en kost € 10 per persoon (inclusief materiaal). De workshop is inclusief een bezoek aan het museum. 

Familierondleiding Hoogtepunten in het Rijksmuseum (6-12 jaar) - word expert voor € 5,- 

Wat is nu precies een hoogtepunt in het Rijksmuseum? Met klei, papier, een kanon en potlood in de hand ga je op ontdekking door het museum, op zoek naar de hoogtepunten. Maar wie bepaalt wat hoogtepunten zijn? Tijdens deze speelse rondleiding ontdek je samen met je kind(eren) het museum. Want naast de wereldberoemde Nachtwacht, het Melkmeisje van Vermeer, de verre reizen van de VOC, is er nog van alles te ontdekken. Een verfrissende tour langs hoogtepunten uit de Nederlandse Kunst en geschiedenis. Deze rondleiding is bedoeld voor families mét kinderen van 6 tot 12 jaar. 

De rondleiding is alle dagen van 10.00 tot 11.00, 12.00 tot 13.00 en 15.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Tickets bedragen € 5 per persoon (exclusief toegang tot het museum, kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum!) en start bij de informatiebalie in de hal. 

Theatrale rondleiding: Help! de muziek is zoek (4-7 jaar) 

Paniek in het Rijksmuseum! Tijdens deze muzikale rondleiding nemen acteurs jullie mee naar de 18de eeuw en laten je kennis maken met bijzondere verhalen en gekke versieringen. Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de mega bijzondere sta-klok verdwenen en nu is alle hulp nodig om de klok weer op tijd te maken en de muziek te laten klinken voordat het hele uur daar is…. De rondleiding is te bezoeken voor € 5 per persoon (excl. toegang tot het museum) en vindt dagelijks van 11.00 - 12.00 uur plaats. 

Theatervoorstelling JIJ & de Gouden Eeuw (6+)

Heb jij al eens een kijkje genomen bij de geheime kamers in het theater van de Teekenschool? Je kunt hier op expeditie naar het ijskoude Nova Zembla. Ontsnap in de boekenkist van Hugo de Groot of kruip in het hoofd van Rembrandt. Voor zowel volwassenen als kinderen is dit programma een historische ervaring om nooit te vergeten. 

In de voorjaarsvakantie is dit theateravontuur dagelijks te bezoeken van 13.30 - 15.30 uur. Het programma start in de Teekenschool aan de Hobbemastraat 25 (tegenover het Zuiderbad). Daar kun je je 15 minuten voor aanvang melden. Tickets voor het Theateravontuur kosten € 10 per persoon. Ben je in het bezit van een stadspas? Dan kosten de tickets slechts € 2,50 per persoon! Kinderen vanaf 8 jaar mogen dit avontuur ook zonder volwassene beleven. 

Speel het digitale familiespel (vanaf 7 jaar)

In de vakantie kun je samen met je familie deelnemen aan het digitale familiespel. Bij binnenkomst in het museum huur je een apparaat en dan kan het spel beginnen! Binnen één uur zoek je samen acht bijzondere geheimen van het museum. Als het lukt de geheimen te vinden, wacht je aan het einde van de tour een verrassing. 

De multimediatour is alle dagen te boeken en kost € 2,50 per persoon.

Kinderworkshop XXL (8-12 jaar)

Tijdens de kinderworkshop XXL krijgen de kinderen een serie dwaze tekenopdrachten, een avontuurlijke speurtocht en kunstige experimenten. Hoe gekker, hoe leuker en het mag allemaal! 

De Kinderworkshops XXL vinden dagelijks van 16 t/m 23 februari plaats in de Teekenschool aan de Hobbemastraat 25 (tegenover Zuiderbad). Er  is ook een workshop op zaterdag 29 februari. De workshops beginnen om 13.00 uur en zijn rond 17.00 uur afgelopen. De kosten bedragen € 20 per persoon inclusief versnaperingen in de pauzes. 

Tot slot kun je natuurlijk nog een familiegids met leuke spelletjes en weetjes door het museum kopen, gratis meedoen met Rembrandts tekenles in de PickNick of gratis kijken naar hoe schilders vroeger werkten en hoe zij hun eigen verf maakten. Je leest hierover meer op de pagina van het Rijksmuseum. 

Foto: Rijksmuseum

=> Voor alle activiteiten is het raadzaam om van tevoren tickets te bestellen, zodat je altijd verzekerd bent van een plekje! Toegang tot het museum is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. Ben je in het bezit van een stadspas, museumjaarkaart of andere kaart? Bekijk dan of je ook gratis naar binnen mag!

Wij wensen je alvast heel veel plezier tijdens het avontuur door het Rijksmuseum in de voorjaarsvakantie! 

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!